• Οικονομία

    Η Επιτροπή Πισσαρίδη παρέδωσε το ενδιάμεσο πόρισμα στο Μέγαρο Μαξίμου

    Χριστόφορος Πισσαρίδης


    H Eπιτροπή Πισσαρίδη παρέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιάμεσο πόρισμά της, περίπου 100 σελίδων, στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη εικόνα και επεξεργασία του στρατηγικού σχεδίου για τον μετασχηματισμό της οικονομίας μας.

    Έχουν ληφθεί υπόψιν και τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η πανδημία, με το πλάνο αυτό να λαμβάνει την τελική του μορφή περίπου τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, όταν θα υπάρχει και μεγαλύτερη σαφήνεια για το ευρωπαϊκό κονδύλι από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα κατευθυνθεί στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

    Οι οικονομικές προτεραιότητες του σχεδίου περιέχουν, ανάμεσα στα άλλα, την άνοδο των επενδύσεων και των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ, την ενίσχυση της μισθωτής εργασίας και τη μείωση της παραοικονομίας, την επένδυση στην εκπαίδευση και τη γνώση, την αύξηση του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων, την προώθηση της τεχνολογίας αιχμής, της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης, την επίτευξη φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων και την υποστήριξη των αδύναμων νοικοκυριών.

    Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρός, θα μελετήσουν προσεκτικά τις προτάσεις της επιτροπής. Αφού πραγματοποιηθούν εσωτερικές διαβουλεύσεις και  επικαιροποιηθούν τα δεδομένα, στις αρχές του φθινοπώρου θα πάρει οριστική μορφή στο σχέδιο. Τελευταίο στάδιο θα είναι οι πολιτικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα επενδυθούν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.



    ΣΧΟΛΙΑ