• The Wiseman

    Η νέα Eurobank και ο ισορροπιστής CEO της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο κορονοϊός κλονίζει τις αγορές, η νέα Eurobank και ο ισορροπιστής Παύλος Μυλωνάς

    Σε παράκρουση οι αγορές, από κοντά και το ΧΑ

    Ο κορονοϊός χτυπάει αλύπητα τις χρηματιστηριακές αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν αφήνει το Χρηματιστήριο της Αθήνας να πάρει έστω και λίγα κέρδη από την επιτυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου. Βέβαια, θα μου πείτε πως είναι δυνατόν οι ξένοι επενδυτές να μην ταράζονται όταν τα «φουγάρα» – εν προκειμένω οι πολυεθνικές της Κίνας είναι σε παράκρουση… 

    Έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 1,07% στις 921,21 μονάδες ΓΔ 0,80% 1.459,37 . Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες πόσω μάλλον μετά τον παγκόσμιο συναγερμό που σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

    Τα φώτα σήμερα στην Eurobank

    Οι μέτοχοι της τράπεζας θα κληθούν σήμερα να εγκρίνουν την απόσχιση της νέας Eurobank, στην οποία θα υπάγονται όλες οι τραπεζικές εργασίες. Η εισηγμένη στο ΧΑ θα μετατραπεί σε εταιρεία Holding και η στήλη πληροφορείται ότι οι εργαζόμενοί της θα φθάνουν περίπου του 50. Παράλληλα, τρέχει το εγχείρημα για την μεταφορά των 500 εργαζομένων στην FPS αλλά και η αίτηση (μπορεί και να κατατέθηκε) ένταξης στον Ηρακλή.  

    Κρατήθηκαν οι ισορροπίες στην Εθνική

    Επιτέλους, βγήκε λευκός καπνός από το χθεσινό διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας και ο Βασίλης Καραμούζης – ο οποίος είναι και μέλος της Αθηναϊκής Λέσχης – αναβαθμίσθηκε σε γενικό διευθυντή εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής, αντικαθιστώντας τον Δ. Καποτόπουλο (το στέλεχος που στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί των τραπεζικών θεμάτων).

    Ο Βασίλης λοιπόν θα είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Την θέση του Καποτόπουλου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα την καλύψει η διοίκηση σε δεύτερο χρόνο. 

    Αναβαθμίσθηκε, όμως, και ο Γιώργος Κουτσουδάκης (που εργαζόταν στην ίδια διεύθυνση) σε γενικό διευθυντή εταιρικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ναυτιλιακού. 

    Όπως καταλάβατε – η στήλη σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό γι` αυτό – ο CEO της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς κράτησε τις ισορροπίες και ικανοποίησε και τους δύο «μνηστήρες» της θέσης. 

    Από αύριο οι Βρετανοί δεν θα είναι Ευρωπαίοι

    Μπορεί λοιπόν την επικαιρότητα στην Ελλάδα να μονοπωλούν ο κοροναϊός και το μπάχαλο που επικρατεί στο ποδόσφαιρο – ούτε στην Κολομβία τέτοια κατάσταση – ο κόσμος όμως έχει και άλλες εξελίξεις με το Brexit από αύριο 1η Φεβρουαρίου να είναι γεγονός.

    Η μεταβατική περίοδος σύμφωνα με τους Βρετανούς θα διαρκέσει κανά εξάμηνο αλλά από αύριο οι πολίτες της Μ. Βρετανίας δεν θα έχουν την επίσημη βούλα του Ευρωπαίου πολίτη… Πρόκειται για ιστορική καμπή τόσο για την Βρετανία όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    NCH Capital: Αναμένοντας το OK του δημάρχου

    Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας πρέπει να δώσει την έγκριση στην τελευταία άδεια για να ξεκινήσει η επένδυση της NCH Capital στην Κασσιόπη. 

    Ο δήμαρχος καθυστερεί με αποτέλεσμα να του στείλει μήνυμα ο Άδωνις Γεωργιάδης πως πρέπει να τελειώνει το θέμα γρήγορα, το αργότερο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ίδωμεν… 

    Το ένα δάνειο της Lamda αφορά την πληρωμή ΦΠΑ

    Το ποσό των 1,1 δισ.  ευρώ, σπαστό σε δύο δάνεια, δανείζεται η Lamda από την Πειραιώς και την Eurobank για την επένδυση του Ελληνικού. 

    Το μικρό δάνειο των 303 εκατ ευρώ θα πάει για την πληρωμή ΦΠΑ δαπανών του έργου, το μεγάλο των 879 εκατ ευρώ θα χρηματοδοτήσει την επένδυση.  

    Τα καλά νέα απο την Πειραιώς ΑΕΠΕΥ 

    Με συμμετοχή των ALPHA BANK, PIRAEUS BANK,  Motor Oil, OPAP, GEKTERNA/TERNA, MYTILINEOS, LAMDA, FOURLIS,  EXAE, TITAN πραγματοποιήθηκε  στο Παρίσι το ετήσιο road show της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ. Μου λένε οτι στην ατζέντα των θεσμικών ήταν γραμμένα τα ονόματα των Mytilinaios ΜΥΤΙΛ -0,21% 38,72 ,ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,12% 16,67, FOURLIS, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  αλλά και των τραπεζικών μετοχών.

    Η στήλη μαθαίνει οτι οι  εκπρόσωποι των θεσμικών που συμμετείχαν στο road show  έδειξαν, οτι ήταν διαβασμένοι και είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες κινήσεις. Το παρόν έδωσαν οι  AXA, AMUNDI, TOCQUEVILLE, AMIRAL, MONTOENSUER FINANCE, AURIS, MONETA, CARMIGNAC, DNCA, GEFI και AXIOM.

    Βασίλης Καραμούζης
    Βασίλης Καραμούζης-Εθνική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ