• Η νέα CEO της Αττικής, ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian και οι 7 φωτο από το διάσημο βαν των παρακολουθήσεων

    Έρχονται αλλαγές στην Attica Ο κύβος ερρίφθη. Μια ικανή τραπεζίτης, που βρισκόταν έως τις αρχές του 2022 σε κορυφαία θέση συστημικής τράπεζας, θα είναι η νέα CEO της Attica Bank και εκείνη που θα αναλάβει να φέρει σε ορθή πορεία την τράπεζα των μηχανικών. Η τραπεζίτης αυτή την στιγμή εργάζεται ήδη από τον Μάιο του […]

    the wiseman
    image
    the wiseman

    Έρχονται αλλαγές στην Attica

    Ο κύβος ερρίφθη.

    Μια ικανή τραπεζίτης, που βρισκόταν έως τις αρχές του 2022 σε κορυφαία θέση συστημικής τράπεζας, θα είναι η νέα CEO της Attica Bank και εκείνη που θα αναλάβει να φέρει σε ορθή πορεία την τράπεζα των μηχανικών.

    Η τραπεζίτης αυτή την στιγμή εργάζεται ήδη από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, σε εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία που δεν ανήκει στον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά στο χώρο του real estate.

    Μάλιστα οι πληροφορίες του mononews.gr αναφέρουν ότι ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας ήταν εκείνος που πίεσε την τραπεζίτισσα να αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητές της, προκειμένου να βγει η τράπεζα από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τους τελευταίους μήνες.

    Πηγές της ΤτΕ που μίλησαν κατ’ αποκλειστικότητα στο mononews.gr εξήγησαν ότι «η συγκεκριμένη τραπεζίτης έχει και τη φιλοδοξία και την ικανότητα να βγάλει την Τράπεζα Αττικής από το αδιέξοδο.

    Είναι στέλεχος που μπορεί να συγκεράσει τις αντίθετες απόψεις μεταξύ στρατηγικού επενδυτή, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Τράπεζας της Ελλάδος”.

    Το «στοίχημα» που έχει μπροστά της και πρέπει να κερδίσει η ικανή τραπεζίτης, δεν είναι μόνο δύσκολο αλλά και χρονικά πιεστικό.

    Tα αγριολούλουδα και η Intellexa

    Ο wiseman μετά από 15 ημέρες περισυλλογής, επιστρέφει δυναμικά.

    Ειδικά για σήμερα αποφάσισε  να σας ενημερώσει για τα μυστικά μονοπάτια των παρακολουθήσεων. Και μάλιστα από τον πλέον ειδικό για να μην έχετε αμφιβολίες…

    Αν λοιπόν, νομίζετε ότι το WhatsApp σου είναι ασφαλές κατά 100% θα απογοητευθείς.

    Ειδικά εάν μιλήσετε  για 15 λεπτά με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Tal Dillian της Intellexa. 

    Αυτά αναφέρει δημοσίευμα του FORBES  με τίτλο “A Multimillionaire Surveillance Dealer Steps Out Of The Shadows . . . And His $9 Million WhatsApp Hacking Van” που περιγράφει με ακρίβεια τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ισραηλινού πρώην κατασκόπου Tal Dillian. 

    Η Intellexa φέρεται να έχει στην κατοχή της την εταιρεία  «Cytrox», μια εταιρεία που ιδρύθηκε στη Βόρεια Μακεδονία το 2017, με αντικείμενο την παροχή σε κυβερνήσεις «λειτουργικών λύσεων στον κυβερνοχώρο» οι οποίες περιλαμβάνουν «τη συλλογή πληροφοριών από συσκευές και υπηρεσίες cloud».

    Η Cytrox είναι η ιδιοκτήτρια του «Predator».

    Διαβάστε πως ξεκινάει το κείμενο:

    “Σε ένα χωματόδρομο γεμάτο αγριολούλουδα σε έναν ήσυχο δρόμο στη Λάρνακα της Κύπρου, ο Ταλ Ντίλιαν είναι εγκλωβισμένος σε ένα σκοτεινό φορτηγό. 

    Είναι ένα μετασκευασμένο ασθενοφόρο GMC, με κιτ παρακολούθησης εκατομμυρίων δολαρίων, κεραίες στην κορυφή που απλώνουν το “χέρι” για να μάθουν τα πάντα  από οποιοδήποτε smartphone σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου και, με το πάτημα ενός κουμπιού, να το “αδειάσουν” από όλο το περιεχόμενο. 

    Μηνύματα WhatsApp, συνομιλίες στο Facebook, μηνύματα, κλήσεις, επαφές; Τα πάντα; 

    «Ακριβώς», λέει ο Ντίλιαν, ένας βετεράνος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και πολυεκατομμυριούχος έμπορος κατασκοπευτικής τεχνολογίας.

    Ο Κλούνεϊ και ο Tal Dillian 

    Φανταστείτε έναν πιο άθλιο, πιο τρελό Τζορτζ Κλούνεϊ.  Λιγότερο χολιγουντιανό στυλ, πιο avuncular chic.

    O Tal επιδιώκει μια επίθεση γοητείας στις δύο ημέρες που θα συνομιλήσει με Forbes.

    Δίνει στον δημοσιογράφο μια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην συνήθως κρυμμένη, λαθραία βιομηχανία τεχνολογίας κατασκοπείας, που εκτιμάται ότι αξίζει 12 δισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται. 

    Είναι η πρώτη φορά που ο Dilian βγαίνει μπροστά στην κάμερα, συζητώντας ανοιχτά τις πιο αμφιλεγόμενες πτυχές του κλάδου, δηλαδή την ηθική του. 

    Αυτή είναι, τελικά, μια αγορά που έχει συνδεθεί με την κατασκοπεία του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, για να μην αναφέρουμε τις επιθέσεις σε δικηγόρους και ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Λονδίνο, το Μεξικό, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    O Tal Dillian, το κατασκοπευτικό βαν και ο δημοσιογράφος
    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    Το κατασκοπευτικό βαν της Intellexa
    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    Το κατασκοπευτικό βαν της Intellexa

    Η δύναμη της παρακολούθησης

    Πρώτα όμως θέλει να επιδείξει τη δύναμη του κιτ παρακολούθησης του. 

    Το φορτηγό του, το οποίο κοστίζει μεταξύ 3,5 και 9 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με το πόση τεχνολογία κατασκοπείας επιθυμεί ο πελάτης, είναι το φορτηγό A-Team που συνδέεται με ένα αυτοκίνητο Bond. 

    Για να δείξει τι μπορεί να κάνει, η Dilian είπε για έναν συνάδελφο που βρισκόταν 200 μέτρα μακριά. «Θα τους εντοπίσουμε, θα τους αναχαιτίσουμε και θα τους μολύνουμε», λέει ο Ντίλιαν, σαν να παραδίδει μια γραμμή από το Ocean’s 11. 

    “Αναγκάζει” το τηλέφωνο Huawei του εικονικού στόχου να συνδεθεί στον κόμβο Wi-Fi του και από εκεί χακάρει στη συσκευή, εγκαθιστώντας σιωπηλά το λογισμικό παρακολούθησης. 

    Δεν απαιτούνται κλικ στο κινητό από το στόχο θύμα. 

    Μέσα στο όχημα, δευτερόλεπτα μετά την αποστολή τους, τα μηνύματα WhatsApp από τη συσκευή εμφανίζονται σε μια οθόνη μπροστά από το Dilian.

    Όποιος πιστεύει ότι οι συνομιλίες του στο WhatsApp, ή οποιοδήποτε μέρος της ψηφιακής του ζωής, είναι 100% ιδιωτικές, θα απορρίπτονταν γρήγορα από αυτήν την ιδέα αφού περνούσε δύο ημέρες με την Dilian. 

    Το βαν του προσφέρει μια σειρά εργαλείων spyware που προσφέρει ο Dilian ως μέρος της νέας του επιχείρησης: της Intellexa. 

    Είναι ένα ενιαίο οπλοστάσιο στον κυβερνοχώρο. 

    Εκτός από τα εργαλεία hacking Android, υπάρχει τεχνολογία που μπορεί να αναγνωρίσει το πρόσωπό σας όπου κι αν ταξιδεύετε, να ακούσει τις κλήσεις σας και να εντοπίσει όλα τα τηλέφωνα σε μια ολόκληρη χώρα μέσα σε λίγα λεπτά, υπερηφανεύεται ο Dilian. 

    Κάθε 15 λεπτά, μπορεί να ξέρει πού βρίσκεστε, λέει.

    Ισχυρίζεται ότι τέτοια εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να κατασκοπεύουν τρομοκράτες, καρτέλ ναρκωτικών και τους πιο κραυγαλέους εγκληματίες του κόσμου. 

    Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. 

    Στο στόχαστρο έχουν γίνει επίσης πολιτικοί, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι.

    Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι εταιρείες όπως η NSO δεν κάνουν αρκετά για να περιορίσουν την κατάχρηση των προϊόντων τους. 

    «Αν σκεφτείτε πόσα δεδομένα έχουν το τηλέφωνό σας και οι συσκευές σας για εσάς και σκεφτείτε πόσο ισχυρές είναι αυτές οι τεχνολογίες… αυτό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», λέει ο Edin Omanovic, ερευνητής επιτήρησης στο Privacy International. 

    «Κάθε μεμονωμένη εταιρεία έχει την ευθύνη να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο, ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που ασκεί».

     

    Δεν είμαστε δικαστές

    Ο Ντίλιαν δεν δέχεται την  κριτική. Μην κατηγορείτε τους αντιπροσώπους, κατηγορείτε τους πελάτες, υποστηρίζει. 

    «Δεν είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου και δεν είμαστε οι δικαστές του κόσμου», προσθέτει, υποδεικνύοντας ότι εναπόκειται στις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι οι έλεγχοι των εξαγωγών και άλλες διασφαλίσεις είναι επαρκείς για να αποτραπεί η χρήση κατά των πολιτικών δικαιωμάτων και των κοινοτήτων των δημοσιογράφων. . «Είναι υποκριτικό να έρχεσαι και να λες «Πώς και πούλησες στο Μεξικό;» Είναι θεμιτό. Γιατί όχι; 

    Εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν τις πωλήσεις στο Μεξικό, την ΕΕ», λέει ο Ντίλιαν. «Δουλεύουμε με τα καλά παιδιά. Και μερικές φορές τα καλά παιδιά δεν συμπεριφέρονται σαν καλά παιδιά».

    Επιπλέον, σημειώνει ο Dilian, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν δυνατό για τις εταιρείες παρακολούθησης να παρακολουθούν τη χρήση των συστημάτων τους. 

    «Τα περισσότερα από τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτόν τον κλάδο δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε.

    Και περισσότερο από αυτό, οι πελάτες δεν θέλουν να ξέρετε ποιοι είναι οι ύποπτοι τους».

    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    Tal Dillian, Ισραηλινός επιχειρηματίας, μέτοχος Intellexa
    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    To Βαν της Intellexa και ο Dallian Tal
    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    Το κατασκοπευτικό βαν της Intellexa

    Μια διαφανής επιχείρηση;

    Πίσω στην άνεση των γραφείων του στο κέντρο της Λάρνακας, μια πτήση 30 λεπτών από την πατρίδα του και ένα χρήσιμο μέρος για να στείλει γρήγορα την τεχνολογία κατασκοπείας του σε επίπεδο NSA στις κυβερνήσεις που εδρεύουν στην ΕΕ, ο επικεφαλής της Intellexa μιλάει για μια νέα εποχή ανοίγματος στην βιομηχανία spyware. 

    Το ότι έδωσε στο Forbes μια τέτοια άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην επιχείρησή του σε διάστημα δύο ημερών είναι σημάδι μιας αξιοσημείωτης αλλαγής από τη λιγομίλητη, επιφυλακτική προσέγγιση που διατηρούσαν προηγουμένως οι εκατομμυριούχοι ηγέτες της αγοράς. 

    Τα καλά παιδιά του σύμπαντος

    Μόλις τον περασμένο μήνα, ο πρώην συνεργάτης του Shalev Hulio, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου NSO, έδωσε συνεντεύξεις στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και το 60 Minutes. “Είμαστε εδώ. Θα φτιάξουμε όμορφα συστήματα που θα λειτουργούν προς όφελος των καλών παιδιών και του σύμπαντος. Και πρέπει να το πούμε, και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το κρύψουμε», λέει ο Ντίλιαν.

    Όχι ότι ένας πωλητής spyware θα ήταν ποτέ 100% διαφανής. 

    Κάθεται στον κανονικά κλειστό έκτο όροφο ενός πολυώροφου, που διακρίνεται για την κλινική του κατασκευή σε μια περιοχή όπου κάθε 50 γιάρδες βρίσκεται ένα κλειστό κατάστημα. Λόγω της παρουσίας των δημοσιογράφων του Forbes, είπαν στους εργαζόμενους να μην έρχονται στη δουλειά. Όσοι βρίσκονταν εκεί ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

    Ο Ντίλιαν είναι επιφυλακτικός σχετικά με την προέλευση των πελατών του, αν και αφήνει να ξεφύγουν μερικές ενδείξεις. 

    Περιγράφει μια επίδειξη υποκλοπής Wi-Fi στην Ινδονησία, όπου έχει και γραφείο. 

    Μιλάει για πελάτες στην Αφρική, τον Περσικό Κόλπο και την Άπω Ανατολή. Ένας συνάδελφος μιλά για συζητήσεις με Μεξικανούς που κυνηγούν καρτέλ. 

    Ο Ντίλιαν επιβεβαιώνει αργότερα στο Forbes ότι η Circles πούλησε την τεχνολογία της – η οποία μπορούσε να παρακολουθεί οποιοδήποτε τηλέφωνο σε έξι δευτερόλεπτα μόνο με τον αριθμό του – στο Μεξικό, μια χώρα όπου ξέσπασε σκάνδαλο spyware αφού στοχοποιήθηκαν δικηγόροι για τις οικογένειες 43 αγνοουμένων μαθητών, φερόμενο ως κακόβουλο λογισμικό NSO , το 2016. 

    Ο Ντίλιαν αρνήθηκε ότι γνώριζε μια υποτιθέμενη πώληση 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων στα ΗΑΕ, αποδεικτικά στοιχεία της οποίας παρασχέθηκαν στη νομική αμφισβήτηση της NSO και της Circles στο Ισραήλ.

    Αυτή η συμφωνία προκάλεσε δικαστική διαμάχη αφού οι ενάγοντες κυκλοφόρησαν αυτό που ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια αλληλεπίδραση μέσω email μεταξύ του πρώην συνιδρυτή των Κύκλων της Dilian, Eric Banoun και του Ahmad Ali Al Hibsi, από το Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΑΕ. 

    Οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι έδειξε συζητήσεις για κατασκοπεία σε τηλέφωνα του Εμίρη του Κατάρ και του πρωθυπουργού του Λιβάνου. 

    Δεν είναι σαφές εάν ο Μπανούν συμφώνησε, αλλά οι ενάγοντες είπαν ότι οι Circles «άδραξαν αυτήν την ευκαιρία χωρίς κανένα δισταγμό και προσπάθησαν να παραδώσουν τα στοιχεία παραβιάζοντας τους αριθμούς τηλεφώνων που τους στάλθηκαν».

    Η ιδιωτική ζωή ενός αντιπροσώπου τεχνολογίας κατασκοπείας

    Εύγλωττος και ευχάριστος, ένα χαμόγελο κάπου ανάμεσα στο γοητευτικό και το άσεμνο που γράφεται συχνά στο στριμωγμένο πρόσωπό του, ο Ντίλιαν μίλησε στο Forbes για την ιδιωτική του ζωή—ειρωνικό, δεδομένου του επαγγέλματός του. 

    Γιος καλλιτεχνών, θυμάται την παιδική του ηλικία στην Ιερουσαλήμ ως «παράδεισο» με «Εβραίους και Άραβες, θρησκευόμενους και μη, όλοι μαζί σε μια ειρηνική πόλη». 

    Η μακρόχρονη ζωή του στις πληροφορίες ξεκίνησε μόλις στα 18. 

    Πέρασε 24 χρόνια στο υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, πρώτα σε μια επίλεκτη μονάδα μάχης, όπου έμαθε την αξία των εργαλείων επιτήρησης στο πεδίο της μάχης. 

    Αργότερα έγινε επικεφαλής διοικητής στην τεχνολογική μονάδα του Σώματος Πληροφοριών του IDF.

    Αφού βγήκε από τον παράνομο κόσμο, ο Ντίλιαν δοκίμασε τις δυνάμεις του ως επιχειρηματίας τεχνολογίας, αν και οι δύο πρώτες απόπειρές του ήταν μάλλον αποτυχημένες. 

    Μια επιχείρηση ήταν η Vidyo. 

    Ήταν σχεδόν το ίδιο με το Chromecast της Google, «αλλά δέκα χρόνια πριν και χωρίς να το γνωρίζουν πώς να φτάσουμε πραγματικά στην αγορά». 

    Θυμάται ότι βρισκόταν στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, κοιτάζοντας περήφανα το προϊόν του σε ένα κατάστημα. 

    Ακολούθησε μια αποτυχημένη προσπάθεια να απογειώσει μια εταιρεία μηχανικών, τη SolarEdge. 

    Μετά από πάνω από μια δεκαετία μακριά από τον κόσμο της τεχνολογίας κατασκοπείας, ο Dilian συνεργαστηκε με δύο προσωπα- τον Banoun και τον Boaz Goldman – το 2010 για να δημιουργήσει μια επαναστατική τεχνολογία επιτήρησης εκείνη την εποχή. 

    Με έναν μόνο αριθμό τηλεφώνου, η εταιρεία θα μπορούσε να εντοπίσει ένα smartphone. 

    Αλλά στο αποκορύφωμά της, η Circles έκανε πωλήσεις 120 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα χρόνο, λέει μια πηγή με γνώση της εταιρείας.

    Το 2014, η Circles πούλησε για κάτι λιγότερο από 130 εκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Francisco Partners, η οποία είχε ήδη αποκτήσει το 90% του Ομίλου NSO για 120 εκατομμύρια δολάρια. 

    Οι δύο συγχωνεύτηκαν, δημιουργώντας μια ισχυρή εταιρεία επιτήρησης κινητών τηλεφώνων που ονομάζεται Q Cyber ​​Technologies. 

    Ως μέρος της συμφωνίας, οι έξι ιδιοκτήτες του Circles μοίρασαν τα χρήματα ισόποσα, αφήνοντας στον Dilian 21,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Ντίλιαν έκανε και πάλι ένα μικρό διάλειμμα από τον κόσμο των κατασκόπων για να γίνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος στον κολοσσό τρισδιάστατης εκτύπωσης Stratasys, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. 

    Όταν έφυγε δύο χρόνια αργότερα, λέει, πούλησε τις μετοχές του και έβγαλε άλλα 2 εκατομμύρια δολάρια. 

    Σε δύο χρόνια, από αποτυχημένος επιχειρηματίας είχε γίνει πολυεκατομμυριούχος.

     

    H Intellexa των 500 εκατ. δολ.

    Σκοπεύει να κάνει πολλά περισσότερα με την Intellexa, πιστεύοντας ότι μπορεί να τη μετατρέψει σε εταιρεία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως πριν από το τέλος του 2020. 

    Σε λίγα χρόνια, θα είναι μια εταιρεία 300 έως 500 εκατ. δολαρίων, υποστηρίζει ο ίδιος. 

    Περιλαμβάνουν την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση WhatsApp που παρουσίασε ο Dilian από το φορτηγό: ο κατασκευαστής λογισμικού κατασκοπείας Android Cytrox, μια ελάχιστα γνωστή start-up από τη Μακεδονία.

    Υπάρχουν επίσης η Γαλλική hacking 3G και η 4G Nexa Technologies.

    Περιμένει να εισρεύσουν χρήματα καθώς οι κυβερνήσεις αγωνίζονται να σπάσουν την ασφάλεια που δημιουργούν οι εταιρείες όπως η Apple, η Google, το Facebook και οι επιχειρήσεις της στο WhatsApp και να στραφούν στον κλάδο του. 

    Ο Ντίλιαν λέει ότι οι «κακοί» είναι οι πρώτοι που υιοθετούν τέτοιες κρυπτογραφημένες τεχνολογίες επικοινωνίας. 

    Ζητεί να βρεθεί η σωστή ισορροπία, όπου οι πολίτες θα έχουν ιδιωτικό απόρρητο, αλλά οι εφαρμογές μπορούν ακόμα να κατασκοπευθούν, φαίνοντας να τον βάζουν στο πλευρό του FBI.

    Και μετά, με αυτό το άτακτο χαμόγελο, προσθέτει: «Κερδίζουμε πολλά χρήματα από την ανισορροπία».

    Ριψοκίνδυνη επιχείρηση

    Ούτε η γοητεία του Ντίλιαν ούτε τα καυχήματα του για τα κέρδη, θα κερδίσουν τους ακτιβιστές ψηφιακών δικαιωμάτων. 

    Και παρά τους ισχυρισμούς του για τα αναμενόμενα έσοδα, ακόμη και οι Ισραηλινοί επενδυτές που κάποτε συμμετείχαν ή ιντριγκάρονταν από την αγορά, τώρα απορρίπτουν την ιδέα της χρηματοδότησης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από κατασταλτικά καθεστώτα. 

    Τέλος αξίζει να επισημανθεί οτι η Intellexa, που έχει πλεον την εδρα της στην Αθήνα είχε απασχολήσει το κυπριακό πολιτικό σύστημα, αλλά και τις αστυνομικές αρχές της χώρας το 2019.

    Την εποχή εκείνη ξεκίνησαν έρευνες για την εισαγωγή στο νησί ενός μαύρου βαν, το οποίο μπορούσε να υποκλέψει δεδομένα από κινητά τηλέφωνα. 

    Η κατάληξη της υπόθεσης ήταν η απλή επιβολή προστίμου ύψους 925  χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον Ταλ Ντίλιαν. 

    Ωστόσο ο ίδιος ο Ντίλιαν δεν πέρασε ποτέ από δίκη, αφού ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου αποφάσισε την αναστολή της ποινικής του δίωξης για λόγους που δεν εξηγήθηκαν ποτέ.

    Not bad at all!!!

    Ο φανταστικός κόσμος της Intellexa, ο Tal Dillian, τα αγριολούλουδα και οι φωτο από το περίφημο βαν των παρακολουθήσεων
    Το κατασκοπευτικό βαν της Intellexa

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.