• Η «μοιρασιά» Καραβία, η σχολιαστής Ράνια, το τετ α τετ Κλάους-Γιάννη, το χτύπημα του Harvard και ένα juicy πολιτικό κουίζ

    Πρώτο το Mononews.gr σας ενημέρωσε ότι έγινε η επιλογή του νέου αναπληρωτή CEO της τράπεζας Ανδρέα Αθανασόπουλου

    the wise man
    image
    the wise man

    Η έξυπνη επιλογή Καραβία

    Ποια είναι η βασική δουλειά μιας τράπεζας; Να δίνει δάνεια τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους ιδιώτες, τα στελέχη της να μιλούν με την αγορά και να ξέρουν καλά και το retail. 

    Στη Eurobank, μετά την ολοκλήρωση του deal με την doValue και την τακτοποίηση στο μέτωπο των NPLs, σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα, καθώς κάποια στιγμή και η πανδημία θα φύγει από το κάδρο. 

    Πρώτο το mononews.gr σας ενημέρωσε ότι έγινε η επιλογή του νέου αναπληρωτή CEO της τράπεζας και μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. 

    Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος της αγοράς, με τραπεζική και επιχειρηματική εμπειρία, την οποία αναγνώρισε η Dixons. 

    Ο Ανδρέας Αθανασόπουλος γνωρίζει σε βάθος το εμπόριο, πως λειτουργούν οι επιχειρήσεις αλλά και την λιανική τραπεζική. 

    Γνώσεις και εμπειρία που είναι απαραίτητες στην νέα εποχή, στην οποία θα εισέλθει το τραπεζικό σύστημα με το πέρας της πανδημίας… 

    Αν μη τι άλλο ο CEO της τράπεζας Φωκίων Καραβίας δείχνει με την στρατηγική που ακολουθεί ότι διαθέτει αντανακλαστικά και ξέρει να «μοιράζει» την τράπουλα… 

    Ξέρει να πετάει το μπαλάκι η Ράνια

    Η στήλη σας κρατά ενήμερους κατά καιρούς για το τι συμβαίνει στο Υπερταμείο και για την δυστοκία παραγωγής έργου από την πλευρά της διοίκησης. 

    Με έκπληξη άκουσα τις δηλώσεις της διευθύνουσας συμβούλου Ράνιας Αικατερινάρη, η οποία είπε πως υπάρχουν τα εξής προβλήματα: έλλειψη ταχύτητας, οργάνωσης, συνεννόησης και συντονισμού. 

    Εν μέρει η κα Αικατερινάρη έχει δίκιο καθώς όλα αυτά χαρακτηρίζουν το ελληνικό δημόσιο από την γένεσή του, πόσω μάλλον όταν εμπλέκεται και η εκάστοτε πολιτική ηγεσία…

    Την Ράνια, όμως, την επέλεξαν για να λύσει όλα αυτά τα προβλήματα. Σωστά; Διότι δεν μπορεί μετά από τόσα χρόνια στο τιμόνι της πιο κρίσιμης εταιρείας που διαχειρίζεται δημόσια assets που ξεπερνούν τα 5,5 δισ. ευρώ να βγαίνει η CEO και να πετάει χαρταετό και απλά να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα. 

    Και μην μου πείτε ότι δεν έχει τις αρμοδιότητες να βάλει τάξη, να οργανώσει το «μαγαζί»… Εξάλλου, τα προβλήματα που περιέγραψε τα γνώριζε. 

    Ρέγκλινγκ: «Γιάννη, να μου την στείλεις»

    Οι απόψεις στους κυβερνητικούς κύκλους για το αν η κυβέρνηση υιοθετήσει ή όχι την πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη δημιουργία bad bank διίστανται. 

    Ακόμη και ο Άλεξ Πατέλης την πέταξε την μπηχτή του… Η στήλη πληροφορείται ότι ο Γιάννης έχει έτοιμη την πρόταση και σε 10 ημέρες θα την στείλει: στον Πρωθυπουργό, τον Σταϊκούρα, την ΕΚΤ, τον SSM, την DG Comp και σαφώς στις τράπεζες. 

    Μαθαίνω ότι οι σύμβουλοι που προσέλαβε η ΤτΕ δίνουν αναλυτικές απαντήσεις μέσα από την πρόταση για τις επιπτώσεις του αναβαλλόμενου στα κεφάλαια αλλά και για το «καυτό» ζήτημα της κρατικής στήριξης. 

    Το αν θα γίνει δεκτή για εφαρμογή από την κυβέρνηση είναι νωρίς ακόμη να το πούμε… Η στήλη μαθαίνει ότι ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στην συνάντηση που είχε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Στουρνάρα ενημερώθηκε για την πρόταση και ζήτησε από τον διοικητή να του την στείλει. 

    Ο Σταϊκούρας, ο Γκρος και ο Στέλιος

    Την Πέμπτη ο Χρήστος Σταϊκούρας θα «βρεθεί» διαδικτυακά στο ίδιο πάνελ με τον Ντάνιελ Γκρος, τον γνωστό Οικονομολόγο του Centre for European Policy Studies και με τον εκκεντρικό Νουριέλ Ρουμπινί. 

    Την συζήτηση διοργανώνει ο πρόεδρος του Harvard Business School Club of Greece και επενδυτής (επικεφαλής του Zeus Capital) Στέλιος Ζαββός.

    Οι τοποθετήσεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τα συμπεράσματα θα είναι τροφή για σκέψη ακόμη και για τον αδελφό του Στέλιου, τον υφυπουργό αρμόδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργο Ζαββό. 

    Κουίζ:

    Ποιος γενικός γραμματέας νευραλγικού – πάντα αλλά αυτή την περίοδο ιδιαίτερα – έχει πέσει σε δυσμένεια μετά την «κακή» συνεννόηση που έκανε πριν λίγες ημέρες, στην οποία εμπλέκεται και εταιρεία επικοινωνίας, για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της περιόδου; 

    Μαθαίνω ότι η κάρτα που του έβγαλε ο πολιτικός προϊστάμενος του είναι «βαθιά» κόκκινη…