• The Wiseman

    Η επιφύλαξη Σταϊκούρα, η μάχιμη Β. Λαζαράκου της ΕΚ και το θράσος των μετόχων της Ναυτεμπορικής

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Σκανάρει υποθέσεις η Βασιλική Λαζαράκου. Έρχονται μέτρα…

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν σηκώνουν κεφάλι από την πολλή δουλειά… κι όπως να το κάνεις τέσσερα χρόνια με τον Χαράλαμπο (Γκότση) είχαν συνηθίσει σε ζεν ρυθμούς! Η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Λαζαράτου έχει σημάνει συναγερμό και όλες οι υποθέσεις βρίσκονται στο μικροσκόπιο…

    Μεταξύ αυτών και το μεγάλο σκάνδαλο και φιάσκο για την προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής της Folli Follie…

    Η Βασιλική Λαζαράκου γνωρίζει τα θέματα της Κεφαλαιαγοράς εις βάθος και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυστηρά μέτρα όσον αφορά τον οικονομικό έλεγχο των επιχειρήσεων…

    Προσδεθείτε!

    Στο προθάλαμο της εντατικής το ΧΑ

    Τα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία όχι απλά μαζεύτηκαν αλλά ρίχνει καρέκλες! 

    Και όπως είναι φυσικό το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται έξω από την πόρτα της εντατικής… 

    Η στήλη ρώτησε στελέχη της αγοράς για το τι μέλλει γενέσθαι και οι απαντήσεις δεν είναι διόλου καθησυχαστικές… Τουναντίον θα έλεγα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όπως μου λένε η επίθεση του αμερικανού προέδρου στην Ευρώπη. 

    Οι δασμοί θα γονατίσουν περίπου 150 εξαγόμενα από την Ευρώπη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προϊόντα και χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία αλλά και η Ολλανδία που έχουν ισχυρή αγροτική παραγωγή και έντονη εξαγωγική δραστηριότητα. 

    Μέσα στην λίστα των χωρών αυτών βρίσκεται και η Ελλάδα αλλά ο όγκος των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ δεν είναι μεγάλος… Η ασθένειά μας προκαλείται από την ύφεση που σοβεί στην Ευρωζώνη… Καλά ξεμπερδέματα! 

    «Θα φροντίσουμε για το καλύτερο αλλά…»

    Και επειδή το σήριαλ με τον «Ηρακλή» – το σχέδιο αντιμετώπισης 30 δις ευρώ κόκκινων δανείων δεν τελειώνει – η στήλη σας μεταφέρει την ουσία της χθεσινοβραδινής συνάντησης των επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Γ. Ζαββό και τον Άλεξ Πατέλης. 

    «Θα φροντίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε ο «πυροσβέστης» εν προκειμένω υπουργός στους τραπεζίτες, ωστόσο τους τόνισε ότι δεν μπορεί το ελληνικό APS να διαφέρει σημαντικά από το ιταλικό… «Τσάι και συμπάθεια»… 

    Το σήριαλ θα έχει σίγουρα συνέχεια! 

    Ναυτεμπορική: Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν

    Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της καταρρέουσας Ναυτεμπορικής ανέλαβε η Αγγέλα Κοντογούρη-Αθανασιάδου… κατόπιν της παραίτησης που υπέβαλε η αδελφή της Μαριέττα, η οποία οδήγησε την ιστορική εφημερίδα σε αυτό το χάλι… 

    Κοινώς «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»… 

    Οι εκδότριες μαθαίνω ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου στις συζητήσεις τους – τώρα τελευταία τις έχουν κόψει κι αυτές – με την πιστώτρια τράπεζα, την Eurobank. 

    Μάλιστα χθες μια εκ των μετόχων ήταν παρούσα και στην σύσκεψη της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με τον Υπουργό Τύπου Στέλιο Πέτσα. 

    Η εταιρία τους, χρωστάει (είναι στα κόκκινα) 14 εκατ. ευρώ στις τράπεζες, τα ταμεία , την Εφορία και από την άλλη ζητάνε και από την πολιτεία ευνοϊκά μέτρα; Δηλαδή από τον Έλληνα πολίτη; Αυτό θα πει θράσος. Το μέγα ζήτημα που προκύπτει είναι πότε θα ενεργοποιηθεί ο εισαγγελέας!!!

    Σήμερα οι προσφορές για την πιο χρυσή άδεια

    Στις 11.00 το πρωί η Hard Rock και η Mohegan θα καταθέσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις για το Καζίνο του Ελληνικού… 

    Σε περίπου 15 ημέρες θα ξέρουμε και τον νικητή μέχρι τότε το lobbying θα χτυπήσει κόκκινο…  

    Το ταμείο της Folli Follie είναι άδειο 

    Με τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας αρχίζει να μοιάζει η κατάσταση στην Folli Follie. Τα διαλυτικά φαινόμενα πολλαπλασιάζονται, με αποκορύφωμα την ηχηρή απουσία της οικογένειας Κουτσολιούτσου από τη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας όπου επρόκειτο να εκλεγεί ο ορκωτός ελεγκτής για την χρήση του 2018. 

    Τελικά, λόγω μη ύπαρξης της απαιτούμενης από το νόμο απαρτίας, η συνέλευση αναβλήθηκε. 

    Αν και η διοίκηση επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, διαβεβαιώνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτα, εντούτοις δεν διαφεύγει της προσοχής πως είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται δυσαρμονία μεταξύ της διοίκησης και των βασικών μετόχων. 

    Ίσως να οφείλεται και στο γεγονός πως το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε να αναθέσει το έργο του ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων στην PwC, παρ’ ότι υπήρξε οικονομικότερη προσφορά από άλλη ελεγκτική εταιρεία. 

    Ίσως απλά να είναι ο προάγγελος της πτώχευσης που έρχεται… Εξ’ άλλου, η ενότητα σπάει όταν το ταμείο ξύνει πάτο.  



    ΣΧΟΛΙΑ