array(0) {
}
        
    
Menu
-0.08%
Τζίρος: 135.16 εκατ.

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα

            
The Wiseman
the wise man

Η δεκαετία του Περιστέρη και του Copelouzos Group, τα νέα πρόσωπα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα καλά νέα της Κλουκίνας

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 02.07.2021
Οι παρουσιάσεις έκπληξη της Lamda, η επίσκεψη Λάτση στο Μαξίμου, οι δύσκολες διαπραγματεύσεις στην Ιντραλότ και η προσήλωση του Δημήτρη Κούτρα στην Ιντρακάτ
ΕΠΟΜΕΝΟ • 05.07.2021
Το ρομαντικό δείπνο της Άννας με τον Ματίας στο Δημαρχείο, το μυστικό του Ρόμπυ Μπουρλά για τα Public και η πρόταση των ομογενών στον Χάρη Θεοχάρη

Η δεκαετία του Περιστέρη

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Περιστέρης μετά τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68, την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος ότι τα επόμενα χρόνια “είναι δικά του”. 

Τους μήνες που πέρασαν έχτισε ισχυρές συμμαχίες και σήμερα, φυσικά, ο όμιλος αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους της χώρας στην ενέργεια, τις κατασκευές και στις παραχωρήσεις. 

Ηδη βρίσκονται στα σκαριά επενδύσεις ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ με ορίζοντα την προσεχή 5ετία στην πράσινη ενέργεια, τις υποδομές, τη διαχείριση απορριμμάτων, τις παραχωρήσεις και άλλες business. 

H ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ όπως και η ΤΕΝΕΡΓΑ είναι εταιρίες που κρύβουν πολλαπλές υπεραξίες. 

Μάλιστα χρηματιστηριακά ήδη η Τερνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές. 

Στην ενέργεια που είναι και το ισχυρό χαρτί του ομίλου, στόχος είναι εντός της προσεχούς πενταετίας να έχει χτιστεί ένα τεράστιο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο, ισχύος 4,5 GW από παλαιάς και νέας γενιάς επενδύσεις. 

Στην καθαρή ενέργεια, οι δρομολογούμενες επενδύσεις μεταφράζονται σε 3 GW εγκατεστημένης ισχύος, ενώ την ίδια στιγμή η θυγατρική ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή «τρέχει» μια σειρά έργων ΑΠΕ νέας γενιάς, ισχύος 7 GW, έχοντας ήδη εξασφαλίσει άδειες για τα πρώτα 5 GW. 

Στη συμβατική ενέργεια η κοινή επένδυση με τη Motor Oil για νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 870 MW στην Κομοτηνή, είναι το πιο εμβληματικό έργο.

Νέο ΔΣ στην ΤΕΡΝA

Το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με τετραετή θητεία, εξέλεξε, μεταξύ άλλων, η γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης. 

Στις θετικές εκπλήξεις δυο κυρίως πρόσωπα. 

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Λάμπρου, που χειρίζεται τα MME του ομίλου και θεωρείται άνθρωπος των ειδικών αποστολών για τον όμιλο και η έμπειρη Σοφία Στάικου, επί χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς. 

Στο ΔΣ συμμετέχουν επίσης ο τραπεζίτης Απόστολος Ταμβακάκης και ο στενός συνεργάτης της Μαριάννας Λάτση, Δημήτρης Αφεντούλης.

Μην ξεχνάμε ότι η Μαριάννα Λάτση είναι μέτοχος με περίπου 8% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τα νέα έργα του Copelouzos Group

Εν αναμονή ανακοινώσεων νέων συμφωνιών και έργων βρίσκεται η αγορά από το Copelouzos Group. 

Όπως σημείωσε ο Ιωάννης Καρύδας CEO του τμήματος ΑΠΕ του ομίλου στο συνέδριο Green Deal Greece 2021, έχουν σχεδιαστεί νέα έργα που θα ανακοινωθούν, ενώ σημείωσε πως ο κλάδος του πράσινου υδρογόνου θα συμβάλει καίρια στον πράσινο μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. 

Ο ίδιος επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης και ψηφιοποίησης των συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο όμιλος των κ. Δημήτρη και Χρήστου Κοπελούζου είναι σίγουρο ότι έχει μπροστά του μια “χρυσή” δεκαετία. 

Το δυνατό εξάμηνο της Κλουκίνας Λάππας

Η ομάδα της Κλουκίνας Λάππας φαίνεται ότι κινείται με εξαιρετική όρεξη για δουλειά και αυτό φαίνεται στα αποτελέματα του 6μήνου. 

Ο όμιλος εμφανίζει στην λιανική αύξηση πωλήσεων 15% σε σχέση με πέρυσι αλλά και 7% σε σχέση με το καλό εξάμηνο του 2019. 

Η συνεισφορά του ηλεκτρονικού καταστήματος βρίσκεται πίσω από την αύξηση των εσόδων καθώς πραγματοποιεί πλέον το 15% του συνόλου των λιανικών πωλήσεων. 

Αν τα αποτελέσματα της λιανικής θεωρούνται ικανοποιητικά η έκπληξη αναμένεται να έρθει από το υδροηλεκτρικό που έχει ο όμιλος στην Ήπειρο: 

Ήδη έχει ξεπεράσει σε απόδοση ολόκληρη την περυσινή επίδοση λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν το α’ εξάμηνο. 

Η τακτική γενική συνέλευση αναμένεται να συνεχιστεί στις 14 Ιουλίου με θέμα μεταξύ άλλων τη διανομή επιστροφής κεφαλαίου ύψους 2 λεπτών ανά μετοχή.

Intertech: Κίνδυνος ρευστότητας

Κίνδυνος ρευστότητας υπάρχει στην Intertech, τον οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί η διοίκηση της εισηγμένης. 

Η εταιρεία αντλεί κεφάλαια μέσω τραπεζικού δανεισμού ή αύξησης μετοχικούς κεφαλαίου από τις κεφαλαιαγορές και επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Διαθέτει επίσης αλληλόχρεο λογαριασμό για την εκχώρηση απαιτήσεων από πελάτες με επιτόκιο από 3,5-5%. 

Ωστόσο, υπάρχει σημαντικός κίνδυνος αν διατηρηθεί η μειωμένη χρηματοδότηση να μην μπορεί να διατηρήσει τις πιστωτικές γραμμές και να επηρεαστούν σημαντικά τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης και να πάει πίσω το business plan της εταιρείας.

Η Διονυσία Ξηροκώστα στον Σκλαβενίτη

Επικεφαλής του  Corporate Affairs στα Ελληνικά Υπερμάρκετ Sklavenitis αναλαμβάνει η έμπειρη δικηγόρος Διονυσία Ξηροκώστα.

Η επιλογή χαρακτηρίζεται απο την αγορά ως εξαιρετική.  H κ. Ξηροκώστα ήταν για πάνω απο 10 χρόνια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι νέες business του Νότη Μπερνίτσα

Στην υπογραφή της σύμβασης προχώρησε η ΔΕΗ με την Pimco για το δεύτερο πακέτο τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ και συγκεκριμένα αυτής που είναι για χρέη άνω των 90 ημερών. Νομικός Σύμβουλος της PIMCO ήταν το γραφείο του Νότη Μπερνίτσα.

Αποποίηση Ευθύνης: Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To turnaround story της ΑΒΑΞ, γιατί η Credia ειναι talk of the town, το πάρτι του λομπίστα στην DC, ο πρόεδρος Πιερ και η υποδοχή στο αεροδρόμιο, και η σύναξη των 25 βουλευτών στο Lolita’s
Στο σκαμνί ο Σαρακάκης, το ράλι σε Βιοχάλκο, Qualco, Ideal, η επιταγή της Βρεττού, το super ομόλογο της Aktor, το 1 δισ. του Κρίστιαν, η ώρα του Πιέρρ, το μυστήριο με Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και η λίστα Law 20 του mononews
Τι θα κάνουν οι αγορές το 2026, η Πειραιώς στα 9,2 ευρώ, η κίνηση της Βρεττού, o Βαφειάς στον Nasdaq Tower, η «καταιγίδα» του VV και τα deal της Αγγελικούση, τα νέα μέτρα του Πιερρ, και το διαζύγιο (;) βουλευτή
Το ράλι των super 7 μετοχών, τι έγινε με Optima και Cener, ο Εξάρχου στον Λευκό Οίκο, τα big deal Prodea και Παπαλέκα, ο ανασχηματισμός με Λοβέρδο και Στυλιανίδη και γιατί φεύγει ο Τσιάρας
Ο πόλεμος Χατζηδάκη – Κρητικών, η επιτυχία της Νίκης, οι μετοχές, το end year rally και το FOMO, το νέο deal που έρχεται, τι αγοράζει ο Παπαλέκας, το κάλεσμα του Καίσαρη και το θηριώδες beef Σαρακάκη – Καρρά
Ο ύπουλος fund manager και η Εθνική, ποιοι δεν πουλάνε Credia, οι shipowners στην Ευρώπη, το beef 2 υπουργών, τα ακριβά «ψώνια» 4 εφοπλιστών, η Δόμνα στο My Story κι ένα quiz με την πλατινομαλλούσα δημοσιογράφο
Η άνοδος των 5, ποιος εφοπλιστής αγόρασε Ευρώπη, τα αστέρια της Morgan και η εμφάνιση του Snob, ποιος CEO παίρνει 400.000 ευρώ, το «ξύπνημα» της Φραγγιά και το πάρτι θρύλος του Τσεσμέ
H μονομαχία Πειραιώς – Credia, τα ραντεβού Qualco και ΑΕΜ στο Λονδίνο, ο Πιέρ οργώνει την Ευρώπη, big deal για Άννα Αγγελικούση, η Κίμπερλι και η Cosco και τι έκανε ο «Φραπές» στο Κολωνάκι (φωτό)
Τα παρασκήνια του Λονδίνου, τι συμβαίνει με μεγάλη χρηματιστηριακή, η λάμψη της ΜΟΗ, πότε θα γίνει το placement της ΕΥΑΘ, το μήνυμα του ΚΜ στους ξένους, ο Πιέρ κι ο… Πανιώνιος, τα εύσημα στη Νίκη και τα ψέματα της κόμισσας Φραγγιά
Στο Λονδίνο οι Έλληνες CEOs και ποιος άνοιξε 2 Petrus, ποιος αγοράζει Intralot, ποιες τράπεζες έχουν βγει για ψώνια, ψήνεται deal – έκπληξη, οι κινήσεις Μουνδρέα και Τομάζου, τι δείχνουν τα γκάλοπ, ο χαμός με Άδωνι κι ένα hot quiz με πρώην υπουργό