• Οι business του Mr Alantra, η φαρμακερή ατάκα του Κυριάκου, οι απαντήσεις του Οδυσσέα και ένα κουίζ για επιχειρηματία που μιλούσε όταν έγραφε ο κοριός της ΕΥΠ

    Ομως το ερώτημα είναι με ποιους επιχειρηματίες μιλούσε ο Παπαζαφείρης και έπαιρνε εντολές η συζητούσε φιλικά τις υποθέσεις του.  

    the wise man
    image
    the wise man

    Οι business του mr Alantra στα NPLs

    Την μία δουλειά μετά την άλλη παίρνει το ελληνικό department της συμβουλευτικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Alantra στην μεγάλη αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα χαμόγελα περισσεύουν στα γραφεία της εταιρείας στο Σύνταγμα.  

    Η ξένη μητρική αγόρασε το 2018  το τμήμα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τα κόκκινα δάνεια της KPMG UK και έτσι άρχισε να μπαίνει δυναμικά στις συμβουλευτικές υπηρεσίες πώλησης και τιτλοποίησης NPLs. 

    Βασικός partner είναι ο Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος εργαζόταν στην KPMG UK, έχει περάσει από την Εθνική Τράπεζα την περίοδο 2007-2014, από την Εθνική Ασφαλιστική ενώ από το 2013 έως και το 2015 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΛΑΡΚΟ… 

    Η Alantra θα παρέχει τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες στις δύο τιτλοποιήσεις της τράπεζας Πειραιώς – πακέτο Vega ύψους 5 δισ. ευρώ και Phoenix 2 δισ. ευρώ – ενώ η στήλη πληροφορείται ότι από το 2018 έως και σήμερα έχει παράσχει υπηρεσίες στη διαχείριση περισσότερων από 15 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων και έχει συνεργαστεί με όλες τις τράπεζες (πακέτα Mirror, Zenith κ.ά.). 

    Η ίδια είχε αναλάβει ρόλο συμβούλου και στο μεγάλο project της Eurobank, το πακέτο Cairo. 

    Η ατάκα Κυριάκου στον Χατζηδάκη

    Κι ενώ το juicy θέμα του ανασχηματισμού καλά κρατεί, παρά την προσπάθεια του πρωθυπουργού να το μαζέψει – αφού βέβαια πρώτα το άνοιξε – η στήλη σας πληροφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα προκύψουν νέες υπουργικές θέσεις από το σπάσιμο υπερ-υπουργείων. Αυτές τις σκέψεις κάνουν στο Μαξίμου… 

    Προς επίρρωση αυτής της πληροφορίας σήμερα σας μεταφέρω μια ατάκα του Κυριάκου προς τον Κωστή Χατζηδάκη (υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας) κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού στις συναντήσεις που έγιναν στο Τελ Αβίβ. 

    Την προηγούμενη Τρίτη στο γεύμα εργασίας μεταξύ των ισραηλινών κυβερνητικών αξιωματούχων και των Ελλήνων, μίλησαν και οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών. 

    Ο Κωστής Χατζηδάκης είπε στην τοποθέτησή του ότι το υπουργείο που διοικεί αντιστοιχεί σε 3 υπουργεία στο Ισραήλ, που σημαίνει ότι μιλάει με 3 ομολόγους του… 

    Πιάστηκε από την τοποθέτηση του υπουργού ο Κυριάκος και πέταξε την ατάκα: «Μου βάζεις ιδέες, Κωστή…»!, παρουσία όλων των παρευρισκόμενων.

    MIG: Δεν σώζεται ούτε με την παράταση

    Η ενδιάμεση χρηματοδότηση που πήρε προς το τέλος του 2019 η MIG ΜΙΓ 1,01% 3,99  από την Πειραιώς ΠΕΙΡ -2,00% 3,92 για να τα φέρει βόλτα – ύψους 150 εκατ ευρώ – πληροφορούμαι ότι πήρε παράταση για κάποιους μήνες καθώς το δάνειο λήγει στα τέλη Ιουνίου. 

    Η εξίσωση είναι πολύ δύσκολη, οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά των δανείων του κατεβάζουν το τίμημα και ο κορονοϊός δυσκόλεψε κι άλλο την κατάσταση… 

    Η στήλη πληροφορείται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις καθώς η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πολλά περιθώρια για να είναι large. 

    Εμπρός στο δρόμο που άνοιξε ο Μιχάλης

    Η στήλη πληροφορείται ότι σχέδια για την απόκτηση φουλ τραπεζικής άδειας ετοιμάζει και η Συνεταιριστική Τράπεζα Ιωαννίνων. 

    Το σύνθημα δόθηκε από τον έμπειρο Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος θέλει να κάνει την Παγκρήτια Τράπεζα, εμπορική εξ ου και έχει αιτηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

    Ο Μιχάλης επιστρέφει δυναμικά και δίνει ιδέες και στις υπόλοιπες συνεταιριστικές…

    Οι μπουλντόζες του Άδωνι

    Την Τρίτη ο Άδωνις θα βρεθεί στην Κασσιόπη της Κέρκυρας όπου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια έναρξης της πολύπαθης επένδυσης της NCH Capital. 

    Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στο Costa Navarino του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και στο Kilada Hills του Μίλτου Καμπουρίδη. Το μεγάλο όμως όνειρό του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα όταν τις επόμενες ημέρες θα μπει η μπουλντόζα στο Ελληνικό. 

    Χαρά στην υπομονή των επενδυτών όλα αυτά τα χρόνια… 

    Το βλέμμα στον Οδυσσέα της Lamda

    Την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development ΛΑΜΔΑ -1,45% 6,82  θα δώσει απαντήσεις για τα σχέδια της εταιρείας όσον αφορά το Ελληνικό. 

    Μαθαίνω ότι η αγορά περιμένει να ακούσει από τον CEO τα επιχειρήματά του για την αλλαγή χρήσης μέρους των κεφαλαίων που άντλησε από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και προορίζονταν για την επένδυση του Ελληνικού αλλά και για το πως θα κινηθεί κεφαλαιακά… 

    Μεγάλου: Με τον αέρα του Τέλη

    Με άλλον αέρα θα κατέβει όπως μου λένε στην γενική συνέλευση ο CEO της τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου μετά την είσοδο του Μυστακίδη στο μετοχικό κεφάλαιο τη τράπεζας. Για την υπόθεση Μυστακίδη, μου λένε οτι ενημερώθηκε πλήρως και ο πρωθυπουργός το Σαββατοκύριακο…

    Κουίζ:

    Για το παρακράτος που είχε στηθεί επι ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΑΣ τα ξέρετε. Η σύζυγος του Πάνου Καμένου είχε τόσο μένος με τους Κουρτάκη και Τζένο που ήθελε να τους στείλει στην φυλακή. 

    Για αυτό εδινε εντολές στον τέως ΓΑΔΑρχη Χρήστο Παπαζαφείρη να συλλάβει τον εκδότη και τον γενικό διευθυντή των Παραπολιτικών. 

    Φυσικά περιμένουμε και νέες αποκαλύψεις για την κ. Ελένη Τζούλη. 

    Ομως το ερώτημα είναι με ποιους επιχειρηματίες μιλούσε ο Παπαζαφείρης και έπαιρνε εντολές η συζητούσε φιλικά τις υποθέσεις του.  

    Μου λένε οτι εκ των συνομιλητών του ήταν και εισηγμένος επιχειρηματίας από τους πολύ σοβαρούς. Λέγεται οτι ο κοριός της ΕΥΠ έχει καταγράψει τις συνομιλίες των δυο ανδρών…

    Υπομονή και θα τα μάθετε όλα…