• Οι business του Δημήτρη Καλλιτσάντση, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, οι κατασχέσεις και η απομόνωση από τον γαμπρό του και τη κόρη του

    Πηγές λένε μάλιστα ότι «η κόρη του Μαρία και ειδικά ο γαμπρός του Άρης Τσιαμπίρης – μουχρίτσα όπως τον αποκαλούν άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό του Κοντομηνά για χρόνια- έχουν απαγορεύσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο να τον επισκέπτονται φίλοι και γνωστοί για να τον δουν έστω από μακριά…»

    image

    Νέες business

    Είναι γνωστό εδώ και πολλούς μήνες ότι οι σχέσεις του Σάκη και του Δημήτρη Καλλιτσάντση έχουν διαρραγεί εντελώς.

    Και μάλιστα πριν την αποχώρηση των δύο αδελφών από την Ελλάκτωρ.

    Λέγεται οτι ο Δημήτρης χρεώνει στον αδελφό του τους χειρισμούς που έκανε όσο εκείνος ήταν διευθύνων Σύμβουλος στην Ελλάκτωρ.

    Επειδή όμως η ζωή κυλάει,  μετά την Ελλάκτωρ,  ο τέως μεγαλομέτοχος της εταιρείας Δημήτρης Καλλιτσάντσης με τον γιο του Πάρι Καλλιτσάντση (ήταν υπεύθυνος για το έργο της Ντόχα) αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά υπό την σκέπη άλλης εταιρείας.

    Έτσι δημιούργησαν μια νέα εταιρεία ακινήτων και κατασκευών η οποία όπως φημολογείται στην αγορά τους ανήκει κατά 100%.

    Το νέο μέρισμα του ΟΤΕ

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, υπό έναν όρο, τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την 9η Νοεμβρίου 2020, μεταξύ OTE ΟΤΕ 0,84% 14,34 και Orange Romania για την πώληση του ποσοστού (54%) που κατέχει ο ΟΤΕ στην Telekom Romania Communications S.A. (“TKR”)

    Το καθαρό ποσό που θα λάβει ο ΟΤΕ από την εν λόγω συναλλαγή, μετά το κόστος απόκτησης του 30% της TKRM, τα έξοδα συναλλαγής και τις απαιτούμενες προσαρμογές, θα διανεμηθεί στους μετόχους του ΟΤΕ με τη μορφή έκτακτου μερίσματος και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

    Επί της ουσίας ο Μιχάλης Τσαμάζ, σύμφωνα με πηγές, θα δώσει το έκτακτο μέρισμα εντός του 2021 ύψους 0,40 ως 0,45 ευρώ ανά μετοχή.

    Βέβαια επειδή υπάρχουν κάποιες επιπλοκές, όσον αφορά την συμφωνία το μέρισμα θα δοθεί προς τον Δεκέμβριο, αντί για τον Σεπτέμβριο που ήταν προγραμματισμένο.

    Η μάχη των 3

    Οι εταιρείες ΓΕΚΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,48% 16,50 , Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 και Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 θα είναι αυτές που θα «τα δώσουν όλα» για έναν μεγάλο διαγωνισμό, προϋπολογισμού 142,4 εκατ. ευρώ, που προωθείται από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

    Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «Κατασκευή Περιφερειακών Υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων του άρθρου 8 του Ν.4375/2016 στη νήσο Λέσβο και στη νήσο Χίο και αναβάθμιση υφιστάμενης Δομής στο Φυλάκιο Έβρου», για το οποίο, με τα τελευταία δεδομένα, οι ενδιαφερόμενοι έπρεπε να έχουν υποβάλει προσφορές-αιτήσεις συμμετοχής στη διαδικασία στις 22 Ιουλίου (περασμένη Πέμπτη).

    Από τον διαγωνισμό  αποκλείστηκαν η εταιρεία «Ecolog Deutschland GmbH – Εcolog Γερμανίας» και η Μηχανική καθώς δεν πληρούσε σχετικά κριτήρια.

    Επίσης εκτός έμεινε και η ΑΚΤΩΡ θυγατρική της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 , η μετοχή της οποίας υποχώρησε χθες σχεδόν κατά 5% και έκλεισε στα 1,27 ευρώ.

    Εντύπωση πάντως προξένησε και η πτώση της Ιντρακάτ σχεδόν κατά 3%.

    Η απομόνωση και οι κατασχέσεις

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έχει διακριθεί τόσο για τις βελούδινες υπερβάσεις κάθε αναποδιάς όσο και για τη διεκδικητική του μαχητικότητα όταν αισθάνεται ότι απειλούνται τα κεκτημένα του συμφέροντα.

    Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σοκ της Ελένης Μενεγάκη τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο κ. Κοντομηνάς μπήκε απροειδοποίητα στο στούντιο, άνοιξε μέτωπο και ξεσπάθωσε κατά της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο του διαγωνισμού των περίφημων τηλεοπτικών αδειών.

    Και βέβαια «έχει ζήσει για δέκα ζωές μέχρι τώρα στη διαδρομή του».

    Εξάλλου, ως χαρισματικός άνθρωπος του επιχειρείν έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του επί μισό και πλέον αιώνα με την έννοια της επιτυχίας.

    Sic transit gloria mundi (έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου)

    Όμως όλα τώρα έχουν αλλάξει.

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς νοσηλεύεται για πολλούς μήνες στο ΥΓΕΙΑ με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη.

    Μάλιστα λέγεται ότι προ μηνών είχε «χτυπηθεί» από πνευμονία καθώς ο οργανισμός του είναι εξαντλημένος.

    Τα έξοδα της νοσηλείας πληρώνονται εξ ολοκλήρου από κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στην οποία ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε ένα τεράστιο ασφαλιστικό συμβόλαιο.

    Πηγές λένε μάλιστα ότι «η κόρη του Μαρία και ειδικά ο γαμπρός του Άρης Τσιαμπίρης (η μουχρίτσα όπως τον αποκαλούν άνθρωποι που στάθηκαν στο πλευρό του Κοντομηνά για χρόνια)  , έχουν απαγορεύσει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο να τον επισκέπτονται φίλοι και γνωστοί για να τον δουν έστω από μακριά…»

    Επί 24ώρου βάσεως παρακολουθείται στο πριβέ δωμάτιό του από τον καθηγητή Δημήτρη Λινό και την ιατρική ομάδα του, ενώ περιθάλπεται από αποκλειστικές νοσοκόμες.

    Εν τω μεταξύ, αρκετοί στενοί του συγγενείς, φίλοι και κοντινοί συνεργάτες, μεταξύ άλλων η αδελφή του επιχειρηματία Κίττυ Αλεξανδράτου, ο φίλος του Μπιλ Δασκαλάκης, η Ελένη Μενεγάκη και ο κουμπάρος του Αντώνης Ρέμος, είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να τον δουν εκ του σύνεγγυς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή η πρόσβαση στο υποτιθέμενο νοσηλευτικό του άβατο.

    Πωλούνται τα πάντα

    Σε κάθε περίπτωση μεγάλα κομμάτια της περιουσίας του είτε έχουν πουληθεί (ALPHA TV) είτε τα ρευστοποιούν οι τράπεζες, αφού προηγουμένως τα έχουν κατασχέσει.

    Σε λιγότερο από δύο δεκαετίες, όμως, όπως κρίνεται από την αγορά, αυτή η περιουσία έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.

    Ίσως να έχει εξαϋλωθεί οριστικά.

    Ενδεχομένως ο πολυμήχανος επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς δεν εκτίμησε σωστά τις καταστάσεις της εποχής και προέβη σε άστοχες και αμφιλεγόμενες επενδυτικές τοποθετήσεις στο εξωτερικό.

    Έτσι τώρα και σε μια άλλη εταιρεία του την Ιντερτεκ,  η Eurobank στην κυριότητα της οποίας έχει περιέλθει μεγάλο ποσοστό της συγκεκριμένης εταιρείας,  προτίθεται να αποδεσμεύσει και να ρευστοποιήσει το 29,48% των μετοχών που ανήκαν στον Κοντομηνά.

    H ανακοίνωση της Ιντερτέκ 

    «Η Εταιρεία με την επωνυμία <ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ> στα πλαίσια του Ν.3556/2007,γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό, δυνάμει της αντιστοίχου ενημέρωσης που έλαβε από την ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, την εκποίηση 2.486.758 μετοχών της εταιρείας ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ, κυριότητας του κ. Δημητρίου Κοντομηνά, κατά τη περίοδο από 23/7/2021 έως 30/7/2021, μέσω της EUROCORP A.E.Π.Ε.Υ.

    Περαιτέρω η EUROBANK απέκτησε στις 26/7/2021,μέσω συμμετοχής της στον Δημόσιο Αναγκαστικό Πλειστηριασμό,2.483.686 μετοχές της ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΕ, ήτοι σε ποσοστό 29,48% επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου.»

    To κτήμα στην Αργολίδα

    Προς πώληση έχει βγει το κτήμα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Πελοπόννησο, στο Μετόχι Αργολίδας, απέναντι από την Ύδρα.

    Πρόκειται για ένα ακίνητο επιφάνειας 1.332 στρεμμάτων, κοντά στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Γαλατά.

    Έτσι, «βλέπει» στην Ύδρα, ενώ απέχει περίπου 20 λεπτά από την Ερμιόνη.

    Το ακίνητο έχει πρόσωπο στη θάλασσα και διαθέτει κτιριακό συγκρότημα – με πολυτελή βίλα – οικοδομημένο σχεδόν πάνω στην ιδιόκτητη παραλία που καλύπτει έκταση 73 τμ.

    Στο κτήμα έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα, ελιές, πορτοκαλιές, λεμονιές, αμπέλια και πολλά άλλα, ενώ διαθέτει μονοπάτια και είναι πλήρως περιφραγμένο.

    Σύμφωνα με τον ενημερωτικό φάκελο που παρέχεται στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, η έκταση περιλαμβάνει τέσσερις κατοικίεςη βίλα του κτήματος είναι επιφάνειας 260 τετραγωνικών, με βοηθητικούς χώρους 86 τμ.

    Η δεύτερη κατοικία είναι 85 τμ., με βοηθητικούς χώρους 43 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η τρίτη κατοικία είναι 81 τμ. με βοηθητικούς χώρους 191 τετραγωνικών. Τέλος, η τέταρτη κατοικία είναι 153 τμ., με 15 τμ. βοηθητικούς χώρους.

    Συνολικά, τα κτίσματα έχουν εμβαδόν 916 τ.μ., με κάποια από τα οικήματα να χρησιμοποιούνται από το προσωπικό και τους εργάτες του κτήματος.

    Η ιδιοκτησία, με τιμή πώλησης τα 30 εκατ. ευρώ, έχει απόλυτη αυτονομία, με δικές της πηγές νερού και γεωτρήσεις.

    Πωλείται και το σκάφος του

    Όμως προ μηνών η οικογένεια αποφάσισε να πουλήσει και το σκάφος του αντί του ποσού των 7 εκατ. ευρώ αν και μεσίτες σκαφών αναφέρουν ότι δεν δύναται να πουληθεί πάνω από 4 εκατ. ευρώ.

    Η θαλαμηγός είναι παλαιά ενώ παραμένει ακίνητη σε μαρίνα της Αττικής, άρα έχει υποστεί σημαντικές φθορές.

    Την εποχή της παντοδυναμίας του με τη θρυλική θαλαμηγό του «Quintessa» δεκάδες επώνυμοι απόλαυσαν τη φιλοξενία του: μαζί του στα πέλαγα αρμένισαν η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, παλιότερα ο Λάκης Λαζόπουλος, και ακόμη πιο παλιά ο αείμνηστος Γιώργος Κατσιφάρας, άπαντες ευγνώμονες για την αρχοντιά και τη φιλόξενη περιποίησή του με τα πλούσια δείπνα που παρέθετε και τα σπάνια κρασιά του.

    Στην πολύχρονη επιχειρηματική του διαδρομή , ο Δημήτρης Κοντομηνάς, αποκόμισε πολλά αλλά σπατάλησε εξίσου αρκετά.

    Σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έχει απομείνει σε έναν άνθρωπο που υπήρξε επί δεκαετίες large και ξόδευε αφειδώς στις χρυσές εποχές των ΜΜΕ.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.