• Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των business και των σπιτιών των 1000τμ, το Βατερλώ της ΤΙΤΑΝ, το νέο πρόσωπο της Μότορ Οιλ και τα σχέδια του Παύλου Μυλωνά

    Δυστυχώς φίλοι αναγνώστες το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν πραγματικό Βατερλώ για τον Τιτάνα στις ΗΠΑ.

    image

    Όλα στο φως των κεριών

    Μας αδικούν εμάς τους ανθρώπους του Θεού.

    Γιατί δηλαδή να μην έχουμε και εμείς πόθεν έσχες;

    Έτσι παραμένουν άγνωστες οι βουλές του Κυρίου.

    Από την άλλη πλευρά, είναι  εντυπωσιακό που οι αριστεροί και προοδευτικοί πολιτικοί άνδρες και λεφτά έχουν (αυτό δεν είναι κακό) αλλά και ΙΚΕ.

    Επιφανές παράδειγμα ο καναλάρχης Υπουργός.

    Το 2019 έδειξε την εμπιστοσύνη του στην ιδιωτική οικονομία και δημιούργησε Εταιρεία συμβούλων.

    Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει 29.000 ευρώ από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, δάνεια, δωρεές, κληρονομιές, επίδομα, κλπ», 31.422 ευρώ από άλλη περίπτωση και 27.416 από καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.

    Συνολικά το εισόδημά του ανέρχεται στα 89.298 ευρώ.

    Επιπλέον ο κ. Νικος Παππάς από το 2019 συμμετέχει στην εταιρεία Avap Consultancy Solutions ΙΚΕ, ως εταίρος, αποκτώντας το 70% των μετοχών έναντι 700 ευρώ.

    Παράλληλα διατηρεί συμμετοχή στην υπό εκκαθάριση κατασκευαστική εταιρεία Χ. Καραμάνος Ν. Παππάς, Ζ. Τσίπρα ΟΕ.

    Δεν είναι κακό το επιχειρείν…

    Κακό είναι να δηλώνει ο πολιτικός πράγματα που τον εκθέτουν.

    Όπως εκείνος ο «πράσινος γόνος» που αγωνίζεται για να επιβληθεί κόφτης πλούτου στις 100 χιλιάδες αλλά ο ίδιος διαθέτει διπλάσια περιουσία.

    Ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Κρίτων Αρσένης στη δήλωση πόθεν έσχες για το 2019 εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 184.009 ευρώ, με τις 174.000 να είναι σε τράπεζα εκτός Ελλάδας.

    Ακόμη και ο αψής Κρητικός δημιούργησε μια δική του ΙΚΕ.

    Ναι, η ατομική επιχειρηματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ προοδεύει.

    Ο πρώην υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στη δήλωση πόθεν έσχες του 2020 (χρήση 2019) εμφανίζεται να έχει ιδρύσει ατομική επιχείρηση με μηδενικό κεφάλαιο.

    Παράλληλα στον πίνακα με τις συμμετοχές σε κάθε είδους επιχείρηση δηλώνεται η ύπαρξη ατομικής επιχείρησης της συζύγου του κ. Πολάκη, Θεοδώρας Τσούκα.

    Πετάει ο αριστερός καπιταλισμός.

    Μάλλον θα πήραν παράδειγμα από τον σύντροφο Παπαδημούλη που επένδυσε σε σπίτια “για τον πόνο του άλλου”.

    Πληροφορίες που αναφέρουν ότι μετά την αποστρατεία του από την Ευρωβουλή ο κ Παπαδημούλης θα ιδρύσει εταιρεία με την επωνυμία “Προόδου Properties” ελέγχεται ως ανακριβής.

    Τέλος είναι κι εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που πιστεύει στις αμιγώς ελληνικές λύσεις αλλά προτιμά να διατηρεί τις μισές και πάνω καταθέσεις του στην Deutche Bank….

    Και βέβαια το σπίτι των 1000 τ.μ. του Πάνου Καμμένου.

    Το Βατερλώ της ΤΙΤΑΝ

    Δυστυχώς φίλοι αναγνώστες το δεύτερο τρίμηνο του 2021 ήταν πραγματικό Βατερλώ για τον Τιτάνα στις ΗΠΑ.

    Τα EBITDA του δεύτερου τριμήνου 2021, μειώθηκαν κατά 26,8%, από 59,4 εκατ. ευρώ σε 43,5 εκατ. ευρώ.

    Έτσι σε επίπεδο εξαμήνου τα EBITDA από τις ΗΠΑ, έγραψαν μια μείωση της τάξεως του 6,8%. Από 87,1 εκατ. ευρώ σε 81,2 εκατ. ευρώ.

    Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν το γκανιάν που υποτίθεται ότι είναι ΗΠΑ αποδείχθηκε μουλάρι.

    Δυστυχώς, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα στο επίπεδο της ζήτησης, ο Τιτάνας έχει πολύ έντονες ανοδικές κοστολογικές πιέσεις.  Η ενδυνάμωση του ευρώ, οδήγησε στον καταποντισμό των EBITDA.

    Αυτό σημαίνει ότι από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ, διότι άλλο τα λόγια κι άλλο τα νούμερα.

    Το μυστικό φίλοι αναγνώστες είναι η αύξηση των πωλήσεων να φέρνει μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο EBITDA. Και όχι μείωση… Φυσικά επ’ουδενί δεν θα λέγαμε ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών ο Τιτάνας είναι υπερτιμημένος.

    Η μετοχή TITC 2,49% 28,80 έκλεισε χθες στα 16,32 ευρώ ενώ η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 1,28 δισ. ευρώ.

    Η Εθνική Τράπεζα κλείνει καταστήματα και στην Κύπρο

    Ένα ευρύ Επιχειρηματικό Σχέδιο συνολικής αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ) Κύπρου έχει τεθεί σε εφαρμογή και προβλέπει κλείσιμο καταστημάτων και εθελούσιες εξόδους προσωπικού.

    Ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας υπό τον Παύλο Μυλωνά, προσπαθεί να συμμορφωθεί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει από το 2012 προς την Φρανκφούρτη .

    Ανάμεσα στις δεσμεύσεις ήταν η πώληση των μετοχών της ΕΤΕ Κύπρου ή εναλλακτικά η σημαντική συρρίκνωση του ενεργητικού της.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος της ΕΤΕ προχώρησε σε ανοικτή διαδικασία πώλησης του 100% της ΕΤΕ Κύπρου, ενέργεια που τελικά δεν τελεσφόρησε.

    Τώρα μοναδική λύση για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι η μείωση του κόστους ανθρώπινου δυναμικού.

    Το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης θα είναι ανοικτό μόνο για συγκεκριμένη περίοδο από την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου και είναι το μοναδικό που προβλέπεται στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Σχεδίου.

     Είναι αλήθεια;

    Ένας Πιστός ήρθε να ζητήσει την ευλογία μου, στο φτωχικό κελί της μονής.

    Την ώρα της βαθιάς εξομολόγησης, μου αποκάλυψε ότι σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα ενεργοποιήσει το μυστικό του όπλο για να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις.

    «Ποιο είναι αυτό το όπλο» ρώτησα με ειλικρινή απορία…

    «Το κόμμα του Γιώργου Τράγκα» μου απάντησε με τρεμάμενη φωνή.

    Ως μόνιμος κάτοικος του Μονακό λόγω φοροδιαφυγής ο πιστός που εξομολογούσα φάνηκε πως γνωρίζει καλά το παρασκήνιο του σχεδιασμού.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέκαθεν αγαπούσε την …λαϊκή Δεξιά αλλά και την άκρα δεξιά.

    Είναι μια παλιά πρακτική που εφαρμόστηκε στο παρελθόν με τους «ψεκασμένους» , θα το κάνει και τώρα με κόμμα Τράγκα που αγαπάει Τσίπρα.

    Λέτε να δούμε τον κ. Πετράκο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μα τω θεω δεν το ξέρω.

    Αλλά ο Πρόεδρος δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει.

    Ο ίδιος πιστός μου είπε ότι σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, ο μόνος τρόπος να δει χαρά η Αυγή είναι να συγχωνευτεί με την Δημοκρατία και να αποκτήσει τον ίδιο διευθυντή με την Εστία.

     Ο νέος πρωταγωνιστής στην Μότορ Οιλ 

    O Wiseman από το Άγιον Όρος, εγκαίρως σας είχε προϊδεάσει για την «χρυσή μετεγγραφή» του Ομίλου Μότορ Οιλ ΜΟΗ 0,08% 26,62 , στο πρόσωπο του μέχρι χθες Υπεύθυνου Στρατηγικής Ανάπτυξης του Ομίλου, Βίκτωρα Παπακωνσταντίνου.

    Η στήλη σας είχε ενημερώσει πως με «έξυπνες στρατηγικές κινήσεις, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατάφερε ώστε η εταιρεία NRG του Ομίλου Μότορ Οιλ , μέσα σε 2 χρόνια, να αποκτήσει 150.000 πελάτες και τζίρο άνω των 65 εκατ. ευρώ…

    Και να σκεφθεί κανείς ότι προηγουμένως ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέμενε αναξιοποίητος στον πάγκο των ΕΛΠΕ…».

    Ήρθε λοιπόν η ώρα για την αναγνώριση της δουλειάς του κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο Όμιλος Μότορ Οιλ  αποφάσισε να συγκεντρώσει όλες τις δραστηριότητες που δεν σχετίζονται με τη διύλιση αργού και την εμπορία & διανομή προϊόντων πετρελαίου, στην εταιρεία MORE (Μotor Oil Renewable Energy) Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  ηλεκτροπαραγωγή, ο πλωτός τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου – FSRU, η παροχή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας & φυσικού αερίου, όλες αυτές οι δραστηριότητες περνούν στον έλεγχο του Βίκτωρα Παπακωνσταντίνου που τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της MORE.

    Γιατί είναι προφανές ότι οι αξίες αναγνωρίζονται στον ιδιωτικό τομέα…

    Τα μέταλλα κρύβουν deals

    Ίσως να μην το γνωρίζετε αλλά ο κλάδος του αλουμινίου αντιπροσωπεύει το 5% των συνολικών εμπορευματικών εξαγωγών της χώρας.

    Είναι δηλαδή ο πιο εξαγωγικός βιομηχανικός κλάδος της οικονομίας μας, μετά τα πετρελαιοειδή.

    Στην Ελλάδα έχουμε μία εταιρεία, την ElvalHalcor η οποία με συνεχείς επενδύσεις επενδύσεις που αυξάνουν την παραγωγική δυναμικότητα των μονάδων της, ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις βαριά ευρωπαϊκά ονόματα, όπως Hydro, Amag, Aludium, Constellium, Alro, Impol, ενώ συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες της Γηραιάς Hπείρου σε επίπεδο παραγωγής ελαφρών κραμάτων μετάλλου για την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλους «ειδικούς» κλάδους.

    Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης είναι εισηγμένες η μετοχές της Constellium που παράγει κουτιά αλουμινίου και τα πουλά όχι μόνον στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Η διοίκηση της Constellium η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 2,68 δισ. δολάρια ενημέρωσε τους επενδυτές (της) αλλά και ολόκληρη την αγορά ότι η ζήτηση για αλουμίνιο «τρέχει» και οι παραγγελίες αυξάνονται με ρυθμό +10% ετησίως.

    Ήδη ξεπέρασαν τα προ-πανδημίας επίπεδα πωλήσεων.

    Η διαίσθηση μου λέει ότι ήρθε η ώρα για ενώσουν τις δυνάμεις τους οι μεγάλοι Ευρωπαίοι παραγωγοί ώστε να ανταποκριθούν στη ζήτηση και τον ανταγωνισμό…

    Ο αψής οικογενειακός γιατρός

    Ως ιερωμένος γέροντας, μοναχός του Αγίου Όρους από επιλογή, έχω τη δύναμη και ξέρω να συγχωρώ.

    Έχω μάθει να αναγνωρίζω τις αξίες.

    Ο πρώην υφυπουργός Υγείας. ο Παύλος Πολάκης ξεχνά τα μίση και -για λίγο μόνο- μεταμορφώνεται σε οικογενειακός γιατρός του Υπουργού Ανάπτυξης.

    Του πρότεινε να πάρει μια ουσία που βοηθάει στην ίαση του covid αλλά είναι τοξική.

    Χμμ έξυπνος ο Κρητικός….η θεραπεία πέτυχε αλλά ο ασθενής δεν άντεξε.

    Αλήθεια…γιατί δεν κάνει το εμβόλιο;

    Μήπως πιστεύει ακόμα ότι η ρακί είναι το καλύτερο φάρμακο;

    Ο ευάλωτος κεντρικός τραπεζίτης

    Oι αγορές κρέμονται από τα χείλη του. Περιμένουν ένα νεύμα, μια κίνηση με νόημα για να αλλάξουν πορεία.

    Εκείνος όμως έχει τον δικό του πόνο. Θέλει να πείσει τον Αμερικανό Πρόεδρο να τον επιλέξει πάλι για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας.

    Γι’ αυτό κάθε χρησμός του είναι ένας γρίφος. Δεν τα λέει όλα γιατί δεν θέλει να πει περισσότερα από όσα πρέπει.

    Μέχρι την επανεκλογή του….  «Δεν έχουμε ακόμα φτάσει στον στόχο μας εκεί.

    Έχουμε ακόμα δρόμο να καλύψουμε» ψιθύριζε χθες βράδυ ο ισχυρότερος άνδρας του πλανήτη «θα ήθελα να δω κάποια πιο ισχυρά στοιχεία από την αγορά εργασίας, και μετά να πάρω αποφάσεις για τα επιτόκια».

    Ο πληθωρισμός καλπάζει αλλά ο Jerom Powel μιλά για συγκυριακή και παροδική άνοδο των τιμών. “Θα περάσουμε μια περίοδο αυξημένου πληθωρισμού.

    Αν διαπιστώσουμε στη Fed ότι οι τιμές δεν υποχωρούν θα χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας.

    Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

    Με άλλα λόγια, μέχρι o Joe Biden να πάρει τις αποφάσεις του για την θέση του επικεφαλής της FED, o Jerome Powel θα λέει «Ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις»

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.