• Οι αμαζόνες που ελέγχουν την ΕΤΑΔ και τον Βλαστό και τι πραγματικά συμβαίνει με τον Γρηγόρη Δημητριάδη

    Χθες σας ενημερώσαμε για αεράκια του Χρήστου Σταικούρα τα οποία έχουν αναλάβει τον έλεγχο στα ενδοτέρα της ΕΤΑΔ μετρά από καταγγελίες του τεως προέδρου  Αντώνη Μπέζα.Ο WISEMAN έκανε λάθος. Δεν πρόκειται για γεράκια αλλά για αμαζόνες…

    image

    Οι αμαζόνες και ο υπόδικος CEO

    Χθες σας ενημερώσαμε για τα γεράκια του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που έχουν αναλάβει τον έλεγχο στα ενδοτέρα της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) μετά από καταγγελίες του τέως προέδρου της (και πρώην υφυπουργού)  Αντώνη Μπέζα.

    Ο WISEMAN έκανε λάθος. Δεν πρόκειται για γεράκια αλλά για αμαζόνες.

    Και μάλιστα σκληρές που δεν χαρίζονται σε κανένα.

    Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που έχει στην διάθεση του ο WISEMAN τον έλεγχο θα τον κάνουν δυο κυρίες Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με την απόφαση: 

    “Συνιστούμε και συγκροτούμε ελεγκτική ομάδα για τη διενέργεια προγραμματισμένου τακτικού ελέγχου στο φορέα «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.)».

    1)Μέλη της ελεγκτικής ομάδας ορίζονται οι ακόλουθοι: (α) Στυλιανή Μυλωνά του Ανδρέα, κλάδου ΠΕ/Εφοριακών με βαθμό Α, ως συντονίστρια. (β) Νικολέττα-Μαρία Σταθακοπούλου του Ευσταθίου, κλάδου ΠΕ/Δημοσιονομικών με βαθμό Α’, ως μέλος.

    2)Ο έλεγχος θα διενεργηθεί είτε στην έδρα του φορέα (Βουλής 7, Αθήνα) ή/και όπου αλλού απαιτηθεί, είτε, εναλλακτικά, από το γραφείο, ειδικότερα στις περιπτώσεις που οι υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19 ή έκτακτα μετεωρολογικά φαινόμενα δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση των επιτόπιων επισκέψεων στο φορέα, σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες από 11/03/2022 έως και 18/03/2022.

    3)Έργο της ελεγκτικής ομάδας είναι να διαπιστωθεί η επάρκεια του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου του φορέα καθώς και να ελεγχθεί η διαχείριση του προϋπολογισμού του, για την οικονομική χρήση έτους 2020.

    4) Μετά το πέρας του ελέγχου, θα συνταχθεί έκθεση ελέγχου, η οποία θα υποβληθεί, σε φυσική ή/και ηλεκτρονική μορφή, στην ΣΤ’ ΔΥΕΕ, το αργότερο εντός μηνός από την περαίωση του ελέγχου.

    Εδώ όμως τίθεται και ένα θέμα μείζονος σημασίας.

    “Γιατί ο επικεφαλής του Υπερταμείου  Γρήγορης Δημητριάδης (απλή συνωνυμία με τον επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ) αντικατέστησε τον Αντώνη Μπέζα, ο οποίος ήταν μη εκτελεστικός πρόεδρος και άφησε στην θέση του τον CEO Στέφανο Βλαστό, ο οποίος είναι υπόδικος» λένε με νόημα πήγες που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

    Τι παιχνίδια παίζει ο Δημητριάδης; ” αναρωτιούνται οι ιδιες πηγές;

    Ηδη στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση αυτή ερευνάται εις βάθος.

    Υπενθυμίζεται ότι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα διεξαχθεί δίκη για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση με αντικείμενο τη νομιμότητα πρόσληψης προσωπικού, με κατηγορούμενους τους Στέφανο Βλαστό, νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., τον Σωτήριο Μαρκάτο, πρώην Εντεταλμένο Σύμβουλο και τους Αντωνίου Αναστάσιο (πρώην εντεταλμένο Σύμβουλο), Κακούλου Γαλάτεια (πρώην εντεταλμένη Σύμβουλο ) και Τερζάκη Γεώργιο (πρώην Πρόεδρο & Δ/νων Σύμβουλο).

     

    Επανέρχεται ο EAST MED;  

    Μαθαίνω πως σε κυβερνητικά κλιμάκια έφτασαν ευρωπαϊκά μαντάτα που λένε: «βρε παιδιά μήπως βιαστήκαμε εμείς οι ευρωπαίοι αλλά και οι αμερικανοί να θάψουμε τον αγωγό East Med  που θα τροφοδοτούσε Ελλάδα και ΕΕ με αέριο από τον Ισραηλινό κυρίως θαλάσσιο χώρο, με υποθαλάσσιους αγωγούς;

    Λέμε τώρα να το επαναφέρουμε στο προσκήνιο για να ξεφύγουμε από το αγκάλιασμα του Πούτιν».

    Η υποδοχή της Αθήνας ήταν φυσικά θετική: «η νέα γραμμή της Ε.Ε. για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο το ταχύτερο δυνατόν φέρνει νέα πραγματικότητα για τον αγωγό East Med ευνοώντας πιθανώς τα συμφέροντα της χώρας μας τόσο ενεργειακά όσο και γεωπολιτικά»  είπε στον wiseman κυβερνητικός παράγοντας που γνωρίζει λεπτομέρειες.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επίσημες  δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Edison, κου Νίκολα Μόντι που είναι από τους «αρχιτέκτονες» του σχεδίου: «οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου καθιστούν τον αγωγό βιώσιμο» είπε ο καταρτισμένος ιταλός.

    Αλλά φαίνεται πως και οι Αμερικανοί που  αποφάσισαν τον Ιανουάριο να αποσύρουν τη στήριξή τους προς το έργο διότι  είχε πρόβλημα εμπορικής και τεχνικής  βιωσιμότητας  (θεωρητικά έτσι; Διότι άλλοι ήταν οι πραγματικοί λόγοι και είχαν σχέση με τα γεωπολιτικά παιχνίδια της περιοχής και την Τουρκία), τώρα αλλάζουν γραμμή και αυτοί.

    Η πολύ  υψηλή τιμή αερίου για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνει την  επένδυση στον αγωγό να είναι κερδοφόρος όπως λένε και στην Αθήνα.

    Για να δούμε…

     

    Οι business της Θεσσαλίας

    Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη πόσο σημαντικές είναι οι λεγόμενες «μεσαίες» βιομηχανικές και αγροτοβιομηχανικές επενδύσεις στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

    Γι αυτό βλέπουμε με ικανοποίηση κάτι …αγροτοβιομηχανικό να κινείται στη Θεσσαλία.

    Η οικογένεια Τάχα, τα αδέρφια Νίκος και Ζήσης  που είναι τρίτη γενιά τυροκόμων εδώ και μισό αιώνα, δημιούργησαν την δική τους εταιρία «Αγρόκτημα Τάχα» στο Ελευθέριο Λάρισας πριν περίπου 20 χρόνια.

    Τώρα προχώρησαν σε επέκταση της επένδυσης μεσαίου ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων, με επιχορήγηση 38,5%.

    Κάνουν επέκταση παραγωγής της τυροκομικής μονάδας που φτιάχνει, πουλάει και εξάγει ελληνική φέτα με ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ) αλλά και ένα σωρό άλλα τυριά έχοντας μάλιστα και δικά τους αιγοπρόβατα για ένα μέρος της παραγωγής.

    Η εταιρεία είναι σε φάση αναζήτησης και άλλων συνεταίρων για αύξηση των εξαγωγών.

     

    Το νερό της Άρτας

    Μια και μιλάμε για επενδύσεις στην περιφέρεια, ολοκληρώθηκε και με τη σφραγίδα της Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων, η έναρξη λειτουργίας της μονάδας εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού στους Θεοδωριάνους  Άρτας, από την εταιρία “Eurowaterland-Πηγές Κωστήλατα”.

    Το συνολικό κόστος της επένδυσης που άρχισε να λειτουργεί έφτασε τα 5 εκατομμύρια με το 55% να είναι ιδιωτική συμμετοχή.

    Θα παράγει 22.100 κυβικά μέτρα φυσικό μεταλλικό νερό το χρόνο από τις κοντινές πηγές, με στόχο την εγχώρια αγορά αλλά και …απέναντι, την Ιταλία.

    Μέσα στο δύσκολο περιβάλλον, κάποιοι «μεσαίοι» επιχειρούν και αυτό είναι που μετράει.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.