H έκπληξη του Γιώργου Περιστέρη, το ράλι της ΔΕΗ, ο Κόκκαλης και η Ιντραλότ, το ομόλογο της Ελλάκτωρ και ο millionaire τραπεζίτης Πανταλάκης που παίρνει διατακτικές σίτισης

Φυσικά εκτιμάται οτι σήμερα το Χρηματιστήριο, θα τιμήσει μ’ ένα τουλάχιστον νέο ράλι την ΔΕΗ.

the wise man
relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
the wise man

Ο νέος ρόλος του Βασίλη Κοντοζαμάνη

Mέσα στον ορυμαγδό των ειδήσεων γύρω από τη ΔΕΘ, πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον μέχρι πρόσφατα αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τον οποίο μόνο καλά λόγια, είχε να λέει η αγορά.

Για να μην σας κρατώ σε αγωνία, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναλαμβάνει νέο ειδικό ρόλο στην διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) που σχετίζονται με θέματα υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αναλαμβάνει ειδικό ρόλο συντονιστή των υπουργείων στα θέματα υγείας και μάλιστα πήρε εντολή να αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό…

Τώρα το γιατί έφυγε από το Υπουργείο…είναι μια άλλη ιστορία…που αν διαβάζετε προσεκτικά τον wiseman σίγουρα θα έχετε μυριστεί και το παρασκήνιο…

 

Η νέα εποχή του Γιώργου Στάσση και της ΔΕΗ

Οι προσευχές μου απέδωσαν και οι εξομολογήσεις επιβεβαιώθηκαν.

Το τίμημα για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ (EV) ήταν πέρα και πάνω πάσης προσδοκίας όπως ακριβώς σας έλεγε τις προηγούμενες ημέρες με πείσμα ο μοναχός του Αγίου Όρους.

Οι αγοραστές αποτίμησαν το 49% της εταιρείας στα 2,1  δισ. ευρώ.

Είναι πλέον θέμα χρόνου, να βγουν τα πρώτα reports και αναλύσεις των διεθνών και εγχωρίων Οίκων που θα προβλέπουν άνοδο της τιμής της ΔΕΗ, σε πρώτη φάση προς τα 14 € (!).

Φυσικά εκτιμάται οτι σήμερα το Χρηματιστήριο, θα τιμήσει μ’ ένα τουλάχιστον νέο ράλι την ΔΕΗ, τον νέο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αναλυτές τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ είτε πρόκειται για υδροηλεκτρικά έργα, είτε για μονάδες φυσικού αερίου, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μονάδες εκτός συστήματος (πετρέλαιο).

Όλα πλέον έχουν άλλη αξία.

Η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα πλέον και να επενδύσει περισσότερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και να μην επιβαρύνει την κοινωνία με υπέρογκες αυξήσεις…

 Οι ειδικοί λένε ότι εάν σήμερα η ΔΕΗ δεν κάνει ράλι τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για το Χρηματιστήριο και ο Μητσοτάκης πρέπει να τα αλλάξει όλα.

 

Οι ωραίες κυρίες στα γραφεία διοίκησης της Εθνικής στον οδό Αιόλου…

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, ανέβηκε -μετά της συζύγου του- στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

Στην Νύφη του Θερμαϊκού οι Γκίκας Χαρδούβελης και Παύλος Μυλωνάς είχαν μια σειρά από πραγματικά παραγωγικές συναντήσεις με το δίκτυο αλλά και καλούς πελάτες του Ομίλου…

Από την άλλη όμως πλευρά, πίσω στην οδό Αιόλου, οι αποκαλύψεις του wiseman για τις ανακατατάξεις και τις νέες προσλήψεις στελεχών, στο γραφείο του Προέδρου, έχουν προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους…

…Όπως για παράδειγμα για την κυρία που κάποτε εργαζόταν στο γραφείο του Άγη Λεώπουλου και τώρα βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου, χωρίς πραγματικές αρμοδιότητες και ευθύνες αλλά με …μισθό Διευθυντή Διοίκησης (!) για τον οποίο ανησυχεί σφόδρα, δεν μπορεί να βρει ειρήνη, να ηρεμήσει η κοπέλα.

Ή όπως -άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα- η ωραία κυρία που εργάζεται (;) σήμερα στο γραφείο του CFO του Ομίλου της Εθνικής Χρήστου Χριστοδούλου -προερχόμενος από την NBG Cyprus- η οποία συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο γραφείο του CFO, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη εργασιακή της εμπειρία, ήταν κάπως περιορισμένη… στην υποδοχή των μεγάλων …πολιτιστικών κέντρων (Fever, Athineon κλπ) δηλαδή υποδοχή σε υψηλού επιπέδου μπουζουκλερί…

Το outsourcing καλά κρατεί… αλλά οι επικείμενες ανακατατάξεις προκαλούν στις ενδιαφερόμενες λογική ανησυχία…

 

Οι τράπεζες στο προσκήνιο

 Ο πρωθυπουργός έδωσε για μία ακόμη φορά το στίγμα των προθέσεων του.

Ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή αναθεώρηση προς τα πάνω φυσικά του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας και φυσικά όλη αυτή η ροή του επιπλέον χρήματος θα περάσεις μέσα από το τραπεζικό μας σύστημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κινητοποιήσει προσωπικά τις διοικήσεις των τραπεζών να αρχίσουν να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο αναπτυξιακό ρίσκο στις εργασίες τους.

Από την άλλη πλευρά, αυτές τις μέρες ξεκινούν τα ….διαδικτυακά road shows των διεθνών επενδυτικών οίκων (Morgan Stanley κλπ) που για την Ελλάδα έχουν ως επίκεντρο το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα.

Να δούμε τι θα αποδώσουν…

 

O Γιώργος Περιστέρης και η  έκπληξη

Εμείς στο Άγιον Όρος είμαστε σίγουροι για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Οι αναλυτές -δικαιολογημένα- έχουν ανησυχίες.

Το αργότερο σε 14 ημέρες από σήμερα, ο  ισχυρός επιχειρηματίας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της Τέρνα Ενεργειακή Γιώργος Περιστέρης θα ανακοινώσει τα σχέδια του για το παλιό αεροδρόμιο Ελληνικού.

Θα είναι η επόμενη θετική έκπληξη;

Μάλλον ναι, λένε αυτοί που ξέρουν.

Γνωρίζουν αυτά που σας έχει ήδη ενημερώσει εγκαίρως o wiseman…

Για την ανάληψη του πακέτου της Mohegan από τον ίδιο τον Γιώργο Περιστέρη και στην συνέχεια συνεργασία από έναν ενδιαφερόμενο Όμιλο διαχείρισης καζίνο παγκοσμίως…

 

Η επιτυχία του Σωκράτη Κόκκαλη με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ

Είναι ένα στοίχημα που το κέρδισε προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Η Intralot αναστήθηκε.

Τα 4 τελευταία τρίμηνα έχει παράξει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, EBITDA άνω των 95 εκατ. Ευρώ.

Η Intralot δείχνει να ελέγχει τον παράγοντα λειτουργικό κόστος και να αυξάνει σημαντικά τον τζίρο και την οργανική κερδοφορία.

Με απλά λόγια η Intralot έχει ξεκινήσει να παράγει «αξία» μέσα στον Όμιλο και αυτό θα φανεί αργά ή γρήγορα και στο ταμπλό…

 

Ο εκατομμυριούχος τριπλοθεσίτης Πανταλάκης , η σουπιά και οι διατακτικές σίτισης

Την ικανότητα να αλλάζουν το χρώμα τους ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος έχουν οι σουπιές.

Στους αμυντικούς μηχανισμούς των οποίων υπάρχει και το μελάνι, που εκτοξεύεται όταν νιώσουν ότι κινδυνεύουν.

Οι σουπιές διαθέτουν επίσης δέκα πλοκάμια.

Όλα στο μπροστινό τμήμα του κεφαλιού τους.

Εξ αυτών, μόνο τα δύο μεγαλύτερα λειτουργούν ώς συλληπτήριοι βραχίονες της τροφής τους.

Σε ηλικία 67 ετών σήμερα ο ερίτιμος τραπεζίτης Θόδωρος Πανταλάκης χρησιμοποιεί  τρείς συλληπτήριους βραχίονες.

Με την επαγγελματική έννοια του όρου φυσικά.

Και έχοντας ήδη κάνει πολλά μίλια στις συχνά-πυκνά ανταριασμένες θάλασσες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα.

Όπου το ‘’χρώμα’’ των επιλογών του δεν φαίνεται να γεννά κανένα πρόβλημα για τον ίδιο. Καθώς γνωρίζει άριστα να ελίσσεται  και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε απαιτήσεις.

Το πρώτο πλοκάμι του ο Θόδωρος Πανταλάκης το έχει στην Attica Bank στην οποία τα πέντε τελευταία χρόνια κατέχει το νευραλγικό πόστο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Χρειάστηκε να γίνουν διαδοχικές καραμπόλες για να βρεθεί ο ρέκτης Τεό στην τράπεζα.

Στην οποία επί της ουσίας εμφυτεύθηκε  από την εποπτεύουσα αρχή της Τ.τ.Ε.

Το δεύτερο πλοκάμι της επαγγελματικής ενασχόλησης του Θόδωρου Πανταλάκη, βρίσκεται στα ΕΛ.ΠΕ.

Με θέση μέλους στο Δ.Σ.

Υπάρχει κι ένα τρίτο, καθώς ό ίδιος είναι και μέλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Reds, θυγατρικής του ομίλου της Ελλάκτωρ.

Στον οποίο επί Μπόμπολα κατείχε επίσης θέση στο Δ.Σ.

Τέτοια ζήτηση για τον αειθαλή Θόδωρο και τα προσόντα του.

Τα οποία μάλλον δεν τα εκτίμησε ιδιαίτερα ο πρώην Πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Eξ ου και το ξύλο που έπεσε, τον Νοέμβριο του 2018…

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Θόδωρος Πανταλάκης βρέθηκε στο επίκεντρο των media.

Τα ίδια είχαν συμβεί όταν αποκαλύφθηκε ότι εκείνος ήταν ένας από τους μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό το Φθινόπωρο του 2011.

Τα εμβάσματα, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, είχαν φύγει από την Αγροτική τράπεζα που ό ίδιος διοικούσε τότε, με κατεύθυνση το Λονδίνο.

Προοριζόμενα για την αγορά ακινήτου.

Έ, άμα υπάρχουν ανάγκες κάτι πρέπει να γίνει…

Κατά καιρούς και άλλα ζητήματα (περί δανείων και άλλων τινών) ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Θόδωρο Πανταλάκη.

Ίσως αυτά να τον έκαναν περισσότερο εγωκεντρικό και καχύποπτο με όλους και με όλα.

Όπως και να ’χει, τα κατά καιρούς βαρύγδουπα σχέδια για την Attica Bank δεν ευτύχησαν και γι’ αυτό δρομολογούνται τώρα οι κινήσεις με στόχο την εξυγίανση.

Σχέδιο εκπονημένο από την Τ.τ.Ε και ενταγμένο στη γενικότερη φιλοσοφία της κυβέρνησης για τις τράπεζας. Απέναντι στις εξελίξεις αυτές ο  ουσιαστικός ρόλος του Πανταλάκη είναι αντίστοιχος με την ‘’επιρροή’’ που έχει το 1 στον πολλαπλασιασμό…

Ως CEO βέβαια κοπιάζει να διεκπεραιώσει τα τρέχοντα και για αυτό οι συνολικές, μικτές αμοιβές του από την τράπεζα φτάνουν στα 285.906 ευρώ ετησίως.

Παίρνει επίσης κι άλλα 490 δε διατακτικές σίτισης.

Ενώ στα έσοδά του προστίθενται κι άλλα 83.559 ευρώ (επίσης μικτά) από τα ΕΛΠΕ…

Στο Δ.Σ της Reds είναι άμισθος.

Τον τελευταία καιρό ο Θόδωρος Πανταλάκης έχει αρχίσει να κουνάει απειλητικά  το δάκτυλό του, δεξιά κι αριστερά.

Αλλά μάλλον όχι για πολύ ακόμη, αφού δεν είναι όλοι υφιστάμενοί του.

Και μπορούν να σηκώνουν το ‘’γάντι’’ όταν απαιτείται…

 

Τα νεότερα του ομολόγου της Ελλάκτωρ 

Και μιας και αναφερθήκαμε στην Ελλάκτωρ και στον Τεο Πανταλάκη θυμήθηκα και κάτι επιπλέον.

Τις περιπέτειες του ομολόγου της Ελλάκτωρ που «μετακόμισε» από τον Λονδίνο στην Βιέννη τις έχετε πληροφορηθεί.

Αναφερθήκαμε εκτενώς στον WISE MAN του Σαββάτου.

Αυτό που αναρωτιούνται κάποιοι είναι «για ποιον  λόγο παραιτήθηκε ο CEO της Ελλάκτωρ, από την εταιρεία που έχει εκδώσει το συγκεκριμένο ομόλογο. Hταν επικεφαλής της συγκεκριμένης εταιρείας που εξέδωσε το ομόλογο, ενώ παραιτήθηκε το καλοκαίρι χωρίς να εξηγήσει τον λόγο», εξηγούν οι ίδιες πηγές…

 

Διαμάντια στο Μονακό

H μεγαλύτερη απόβαση Ελλήνων φίλων της οικογένειας Ζειν της Naftomar αλλά και του Ζαννή Φρανσκέσκου του ΝΑΜΜΟΣ στην Μύκονο, ετοιμάζεται στο διαμαντοφορεμένο Μονακό.

Ο γάμος της οικογένειας Ζέιν και η βάφτιση της κόρης του Ζαννή Φρατζέσκου θα είναι η αιτία να πάνε στο Μονακό, βαριά ονόματα της ναυτιλίας και της επιχειρηματικής ελίτ που θα γεμίσουν τα δωμάτια του «Hermitage», του «Hotel de Paris» και του «Monte Carlo Bay».

Ο Σάμι Ζέιν, γιος του Ριάντ και της Ράνα Ζειν,  παντρεύεται την Ολλανδή  Λόρεν Φαν Μπέρκελ (senior analyst στην Naftomar) στις 2 Οκτωβρίου.

 

WYNN
Σάμι Ζειν, Finance Analyst Naftomar
WYNN
Λόρεν Φαν Μπέρκελ (senior analyst στην Naftomar)

 

Η βάφτιση της κόρης του Ζαννή Φραντζέσκου και της συζύγου του Βερόνικας Πάστρα, Ηβης, θα λάβει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα από τον λαμπερό γάμο, επίσης στο Μονακό.

Οι καλεσμένοι του θα είναι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ νονές της μικρής θα είναι η Εβελίνα Μαχά και η Κατερίνα Στασινοπούλου.

Η κ. Μαχά είναι σύζυγος του Πέτρου Μαχά, δικηγόρου και προξένου του Μονακό.

Τοποθετήθηκε πρόξενος το 2014 από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά οι φήμες λένε ότι σύντομα το Μέγαρο Μαξίμου θα τον αλλάξει.

Η Κατερίνα Στασινοπούλου (τέως εργαζόμενη στο HILTON Αθηνών) είναι σύζυγος του  επιχειρηματία Γρήγορη Στασινόπουλου.

Κατερίνα και Γρηγόρης Στασινόπουλος
Κατερίνα και Γρηγόρης Στασινόπουλος

 

 

Συλλυπητήρια στον Τάσο Πανούση

Η στήλη νιώθει το θλιβερό χρέος να ξεκινήσει εκφράζοντας τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τον κ. Τάσο Πανούση  CEO της doValue και πρόεδρο της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Οφειλών από δάνεια και πιστώσεις για την αδόκητη απώλεια της συζύγου και μητέρας των δύο παιδιών του.

Ο καρκίνος εξακολουθεί να παίρνει μακριά αυτούς που δικαιούνται λίγη περισσότερη ζωή….

…Δεν υπάρχουν λόγια συμπαράστασης και συμπόνοιας…μόνο σιωπή…

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.