• The Wiseman

    Γιατί «βγήκαν» οι επιλογές Χατζηδάκη με Στάσση και Ξιφαρά, η επιτυχία Μεγάλου και το νέο ομόλογο του Β. Ψάλτη της Alpha

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Γιατί βγήκαν οι επιλογές Χατζηδάκη με Στάσση και Ξιφαρά , η επιτυχία Μεγάλου και το νέο ομόλογο του Βασίλη Ψάλτη της Alpha Bank. Επίσης τι συμβαίνει με την επίσκεψη Ντε Γκίντος και οι χρυσές business του Πάρι Μουράτογλου

    Στον ρυθμό της Κίνας

    Με μια ένεση ρευστότητας 174 δις ευρώ προς τις κινεζικές τράπεζες ανοίγουν σήμερα οι αγορές της Κίνας και οι επενδυτές ανά την υφήλιο περιμένουν να δουν το βάθος του πλήγματος από τον κορονοϊό. Στο ίδιο τέμπο χορεύει και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα έχασε 4% και δεν κατάφεραν οι θετικές εξελίξεις στην οικονομία να ισοσκελίσουν την ζημιά από την κινεζική απειλή. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε σήμερα ποια θα είναι η αντίδραση…

    Έτοιμοι στην Alpha Bank

    Κι ενώ στις διεθνείς κεφαλαιαγορές προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τις επιπτώσεις του κινεζικού ιού, στο επιτελείο της Alpha Bank ετοιμάζονται για την μεγάλη έκδοση του ομολόγου Tier II, ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Η στήλη πληροφορείται ότι το εγχείρημα μπορεί να γίνει – από σήμερα – ανά πάσα στιγμή. Εξ ου και στα κεντρικά της οδού Σταδίου τα φώτα έσβηναν τις τελευταίες ημέρες πολύ αργά το βράδυ.

    Το έκλεισε με επιτυχία το θέμα ο Χρήστος Μεγάλου

    Στην Πειραιώς έχουν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι αφού το ζήτημα με τους 140 εργαζόμενους έκλεισε με θετικό τρόπο για όλες τις πλευρές. Πληροφορούμαι ότι είναι ανοικτό για 4-5 υπαλλήλους και τις επόμενες ώρες θα τελειώνει κι με εκείνους. 

    Μετά την επαναστατική γυμναστική, μεγάλη μερίδα εξ αυτών έκανε χρήση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου, αρκετοί δέχθηκαν να μετακινηθούν σε καταστήματα της Περιφέρειας ενώ κάποιοι πήγαν στην Intrum Hellas. Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου κατάφερε να κλείσει θετικά και το ζήτημα αυτό αποδεικνύοντας ότι με μεθοδικότητα και σχέδιο καταφέρνει να επιλύει τα πολλά και βαριά προβλήματα της τράπεζας…

    Κρίσιμη εβδομάδα για τον Ζαββό και τους τραπεζίτες. Η επίσκεψη Ντε Γκίντος

    Οι εβδομάδες περνούν και ακόμη κανένα θετικό νέο από την Φρανκφούρτη για το zero risk που πρέπει να πάρει το σχέδιο Ηρακλής και αρμόδιος υφυπουργός είναι ο Γ. Ζαββός. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην κυβέρνηση προσπαθούν να πιέσουν τον SSM με το επιχείρημα ότι ο χρόνος κυλά εις βάρος των τραπεζών και της οικονομίας. Το καυτό αυτό ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στην συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς Ντε Γκίντος, ο οποίο επισκέπτεται την Αθήνα και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΙΟΒΕ.

    Ο ιπτάμενος Κυριάκος και οι εντολές στους υπουργούς

    Στην Σαουδική Αραβία βρίσκεται ο Κυριάκος και θα έχει συναντήσεις τόσο σε πολιτικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει σήμα στους υπουργούς αλλά και τους στενούς του συνεργάτες ότι μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν αρκετά δυνατά επενδυτικά deals και να μην εφησυχάσουν μόνο με την επένδυση του Ελληνικού.

    Οι business του Μουράτογλου

    Η στήλη πληροφορείται ότι στην συνάντηση που είχε ο Κυριάκος στο Παρίσι με τον CEO της Total ετέθησαν οι βάσεις για τις μπίζνες του κολοσσού σε υβριδικού τύπου επενδύσεις στις σύγχρονες μορφές παραγωγής ενέργειας. 

    Το ενδιαφέρον είναι ότι τις επενδύσεις θα κάνει η θυγατρική της Total, η Total Eren, στην οποία σημαντικός partner είναι ο ισχυρός επιχειρηματίας Πάρις Μουράτογλου…

    Το ΣτΕ καθάρισε τον Λάτση

    Το ότι ο όμιλος Λάτση έχει μπει δυναμικά εκ νέου στην ελληνική αγορά είναι ευρέως γνωστό. 

    Εξ ου και πρέπει να κλείσει όλα τα ανοικτά επί δεκαετίες μέτωπα. Ένα από αυτά σχετίζονταν με την νομιμότητα ή όχι του Mall Athens. Το θέμα έκλεισε και με την βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε το Mall νόμιμο…

    Βγήκαν οι επιλογές Χατζηδάκη

    Απολύτως δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκης με τα πρόσωπα που επέλεξε για το τιμόνι της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ, των δύο μεγαλύτερων εταιρειών στον χώρο της ενέργειας. 

    Τόσο ο Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ), όσο και ο Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ) έχουν αποδείξει ότι αντιλαμβάνονται πλήρως το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις τάσεις στον ενεργειακό κλάδο, διαχειρίστηκαν με επιτυχία και σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια τα κρίσιμα ζητήματα των εταιρειών τους και κυρίως, έχουν συνείδηση ότι διοικούν εμπορικές επιχειρήσεις που καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και όχι ΔΕΚΟ που προσδοκούν στη διαρκή στήριξη του Δημοσίου για να επιβιώσουν. Δεν τα λες και λίγα…

    Θα κλείσει το Έθνος;

    Ο Ιβάν Σαββίδης κατάλαβε, όπως μου μεταφέρουν, ότι δεν έχει νόημα να κρατά ανοικτή την εφημερίδα Έθνος και σκέπτεται σοβαρά, όπως μου λένε, ακόμη και να την κλείσει και να ρίξει τα λεφτά του στο internet…

    Ο επιχειρηματίας που βρίσκεται στο ΥΓΕΙΑ

    Αίσθηση προκάλεσε η Σαββατιάτικη αποκάλυψη του wise man για τον επιχειρηματία που βρίσκεται στο ΥΓΕΙΑ και είναι εμφανώς αδυνατισμένος σε σχέση με το παρελθόν. 

    Όπως έγραφε ο wiseman, o επιχειρηματίας νοσηλεύεται εδώ και καιρό στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και μάλιστα αυστηρά φρουρούμενος. 

    Έχει χαρακτηριστεί από φίλους και αντιπάλους ένα από τα πιο εμβληματικά πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου. Και είναι γεγονός ότι είναι από τους πιο δραστήριους businessman των τελευταίων 4 δεκαετιών. Ειδικά τις δεκαετίες του 1980, του 1990 και του 2000. 

    Ξεκίνησε την καριέρα του ως ασφαλιστής και στην συνέχεια “έχτισε” την δικιά του ασφαλιστική εταιρία. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με τις τράπεζες ενώ ο μεγάλος του “έρωτας” ήταν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκεί όπου και έχασε πολλά λεφτά. Ή μάλλον, για την ακρίβεια, του “έφαγαν” πολλά λεφτά. Δημοσιογράφοι και κάθε είδους «γελωτοποιοί» της αυλής.

    Φίλοι και εχθροί τον έχουν χαρακτηρίσει ως μέγα dealmaker.  Όμως λίγο πριν το καλοκαίρι του 2019, όπως εκμυστηρεύονται φίλοι του που τον ξέρουν πολύ καλά, η μνήμη του άρχισε να τον εγκαταλείπει, με αποτέλεσμα σήμερα οι “στιγμές που θυμάται” να είναι λιγοστές.  Λίγο μετά το καλοκαίρι εισήχθη στο ΥΓΕΙΑ.

    Πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας, εκμυστηρεύτηκε στο mononews και στη στήλη Wiseman, ότι έχει αδυνατίσει πολύ και το βάρος του μόλις που «αγγίζει»  τα 40 κιλά. 

    Άλλη πηγή επίσης υπό τον όρο της ανωνυμίας λέει ότι “πράγματι έχει αδυνατίσει αρκετά καθώς οι γιατροί ακολουθούν συγκεκριμένη δίαιτα που “βοηθάει” έστω και προσωρινά την μνήμη του. 

    Μάλιστα είναι θέμα ολίγων ημερών να βγει από το νοσοκομείο. Αλλά δεν μπορώ να σας πω με ακρίβεια το βάρος του”. 

    Αξίζει να τονισθεί ότι η οικογένεια του επιχειρηματία ανακάλυψε τον τελευταίο καιρό ότι από το σπίτι του έχει εξαφανιστεί μια τεράστια συλλογή ρολογιών που είχε. 

    Ο επιχειρηματίας έχει μεγάλη αδυναμία στα ακριβά ρολόγια και η συλλογή του ήταν ιδιαίτερα αξιόλογη. Η εκτιμώμενη αξία είναι ίσως πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

    Η οικογένεια του, εκτιμά ότι η συλλογή εκλάπη από την κυρία (υπήκοος ΗΠΑ) με την οποία ο επιχειρηματίας συζούσε τα τελευταία χρόνια, αλλά την χώρισε το 2019. 

    Επίσης πηγές αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια έχασε μεγάλος μέρος της περιουσίας του.  

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα λεφτά (μετρητά) που έχουν μείνει είναι λιγοστά. Ο επιχειρηματίας έχει σημαντική ακίνητη περιουσία η οποία όμως δεν μπορεί να ρευστοποιηθεί καθώς τα ακίνητα είναι δεσμευμένα από τις τράπεζες.

    O CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, στο studio του Bloomberg (φωτό αρχείου)



    ΣΧΟΛΙΑ