• The Wiseman

    Γιατί στην Εισαγγελία δουλεύουν 16ωρο; Για ποιους τραπεζίτες και επιχειρηματίες;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ετοιμάζεται η Εισαγγελία: Πάνω από 14 έως 16  ώρες εργάζονται στην Εισαγγελία για θέματα που αφορούν δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων. Και ο λόγος είναι για παλιές υποθέσεις που μπορεί να πηγαίνουν πίσω έως και μια 10ετια. Δικογραφίες πηγαίνουν κι έρχονται κι όλα δείχνουν ότι προς τον Μάρτιο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσφέρει εντυπωσιακά θεάματα, καθώς όπως καταλαβαίνετε άρτος δεν υπάρχει. Αρκεί βεβαίως αυτή να μην είναι η κεντρική επικοινωνιακή τακτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να περάσουν όλο το δύσκολο 2018. Δηλαδή να γεμίζουν την ατζέντα των μέσων ενημέρωσης κάθε ημέρα με σκάνδαλα τραπεζιτών και κομμάτων τα οποία ανασύρουν κατά περίπτωση από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

    Πού βρίσκεται ο Φώτης Μπόμπολας;

    Σχεδόν εξαφανισμένος από την κοσμική Αθήνα είναι ο πάλαι ποτέ επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας. Ακούγεται ότι βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Στην Εισαγγελία αναρωτιούνται μήπως πρέπει σιγά σιγά (εάν πράγματι είναι εκτός Ελλάδος) να γυρνάει πίσω.

    Το ΓΕΜΗ της “πλάκας”

    Γνωστός δικηγόρος, ο οποίος μελετά τους πλειστηριασμούς και άλλες εξελίξεις στο χώρο των ακινήτων, έπεσε προ ημερών πάνω σε κάτι ενδιαφέρον.

    Μιχάλης Ζολώτας. Ετών 45. Εφοπλιστής
    Μιχάλης Ζολώτας. Ετών 45. Εφοπλιστής

    Η Τράπεζα Πειραιώς βγάζει στο σφυρί ακίνητα στη Θεσσαλονίκη που ανήκουν σε δύο εταιρείες συμφερόντων (;) του πρώην εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα. Γνωστού για τα θαλασσοδάνεια που πήρε από την Marfin και του έδωσε ο τότε συνεταίρος του (στη MIG), Βγενόπουλος.

    Έτσι, από περιέργεια, αποφάσισε να ψάξει περισσότερο τις εταιρείες Terra Norma και Terra Grande που ήταν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Πήγε, λοιπόν, στο ΓΕΜΗ, όπου υποτίθεται πως κατατίθενται τα στοιχεία και οι ανακοινώσεις των επιχειρήσεων. Πόσες καταχωρήσεις βρήκε για την Terra Grande; Καμία!

    Πόσες για την Terra Norma; Μία!

    Σημειώστε πως πρόκειται για εταιρείες που έχουν ιδρυθεί στα μέσα την προηγούμενης δεκαετίας.

    Καθόλου έκπληκτος, αφού γνωρίζει πως το ΓΕΜΗ είναι κυριολεκτικά σουρωτήρι, ο δικηγόρος επισκέφτηκε την ιστοσελίδα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

    Πόσες καταχωρήσεις της Terra Norma λέτε να βρήκε; Δεκαεννέα! Κάποιοι στο ΕΒΕΑ, που λέει πως διαχειρίζεται το ΓΕΜΗ, πρέπει να ασχοληθούν σοβαρότερα με το μητρώο. Εκτίθενται!

    Τρία χρόνια φαγούρα για κρίσιμες επενδύσεις στα telecoms

    Η… περιορισμένη διαφάνεια στην οποία συμβάλλει, μεταξύ άλλων, και το σημερινό καθεστώς λειτουργίας του ΓΕΜΗ, δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα καθυστέρησης για τις επενδύσεις.

    Επισημαίνεται, πάντως, από ξένους οργανισμούς, μαζί με τα γνωστά ζητήματα των καθυστερήσεων στην απονομή δικαιοσύνης και τη γραφειοκρατίας.

    Εξαιτίας της γραφειοκρατίας, φάσμα συχνοτήτων στα 2.600 MHz που αποδόθηκε στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών πριν από τρία χρόνια παραμένει αναξιοποίητο. Γιατί;

    Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να υπάρξει συμφωνία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), παρά το γεγονός πως το συγκεκριμένο φάσμα θεωρείται σημαντικό για τις νέες υπηρεσίες στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς, το γνωστό 4G, και αργότερα το 5G. Γιατί να βιαζόμαστε.

    Το Αρσάκειο το έριξε στο real estate

    Μια ενδιαφέρουσα ιδέα προωθεί η διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκειο) που είναι ιδιοκτήτρια της Στοάς του Βιβλίου και της Στοάς Αρσακείου – Ορφέως.

    Με στόχο να ξαναζωντανέψουν οι δύο στοές στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για τη μακροχρόνια παραχώρηση όλων των ακινήτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι σήμερα άδεια.

    Πρόκειται για συνολική επιφάνεια περίπου 10.000 τετραγωνικών μέτρων, δηλαδή ένα μικρό εμπορικό κέντρο.

    Όποιος έχει ιδέες ας σπεύσει γιατί η προθεσμία εκπνέει σύντομα. Σύμβουλος έχει αναλάβει η NAI Hellas.

    Πως οι ΗΠΑ κλείνουν τις τρύπες για τους Κινέζους

    Θα θυμάστε τον κινεζικό κολοσσό HNA Group, στελέχη του οποίου είχαν έρθει προ μηνών μετά Βαΐων και κλάδων στην Αθήνα, ενώ για ένα διάστημα εμφανίζονταν και ως υποψήφιος επενδυτής στην Aegean Airlines;

    Πρόκειται για όμιλο που τα τελευταία χρόνια έχει κυριολεκτικά σκουπίσει Ευρώπη και ΗΠΑ με σειρά εξαγορών στους κλάδους του τουρισμού, των μεταφορών, κ.α.

    Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το 25% της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton, το αεροδρόμιο Hahnairport στη Γερμανία, η Swissport, κ.λπ. Ε, οι Κινέζοι έχουν φάει πόρτα στις ΗΠΑ και η μία συμφωνία ακυρώνεται πίσω από την άλλη, καθώς εκφράζονται ενστάσεις για τους πραγματικούς ιδιοκτήτες!

    Τελευταίο κρούσμα η δικαστική κόντρα με τους μετόχους της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού Ness Technologies S.A.R.L..

    Είχαν συμφωνήσει να πωλήσουν στην HNA Group, αλλά μόλις οι αμερικανικές αρχές ζήτησαν τους κινέζους μετόχους, άρχισαν τα κόλπα. Τώρα θα τα βρουν στα δικαστήρια. Εν τω μεταξύ, εμείς πανηγυρίζουμε.



    ΣΧΟΛΙΑ