• Γιατί κυνηγάνε τον Γιώργο Λογοθέτη σε 4 χώρες, ποιες φρεγάτες θα αγοράσει η Ελλάδα, τι συμβαίνει με τις Ιντρακόμ και Ιντρακάτ και η έκπληξη της CENER  

    Για μια ακόμα συνεδρίαση χθες η αγορά είδε δυο εκ των 4 μετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη να σημειώνουν αξιοσημείωτες επιδόσεις.

    the wise man
    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)
    the wise man

    Γαλλία VS ΗΠΑ

    Η «ναυμαχία» των φρεγατών που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου με κυριότερους διεκδικητές – εκτός απροόπτου πάντα – τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και τις ανανεωμένες προτάσεις που ετοιμάζουν.

    Τα γαλλικά «όπλα», μάλιστα, ενδέχεται να μεταφέρει και να καταθέσει ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν. Όπως λέγεται αρμοδίως έχει να κάνει μια νέα πρόταση, για τις γαλλικές φρεγάτες Belharra της Naval Group.

    Από την άλλη η νέα αμερικάνικη πρόταση της Lockheed Martin η οποία εκτός από τις νέες φρεγάτες HF2 (Hellenic Frigate 2), θα περιλαμβάνει τελικά και πλοίο «ενδιάμεσης λύσης», κάτι που δεν υπήρχε στην προηγούμενη πρόταση.

    Η αμερικάνικη πρόταση – εκτός φυσικά την γεωπολιτική αξία και σημασία – έχει δύο ιδιαίτερα θετικά σημεία.

    Το πρώτο είναι η κατασκευή τους σε ελληνικά ναυπηγεία, και το δεύτερο είναι η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στο μεγαλύτερο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα της τελευταίας 20ετίας.

    Άλλωστε είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη ανακοίνωση της Lockheed Martin ότι θα συνεργαστεί με συγκεκριμένες Ελληνικές εταιρείες στην κατασκευή των Ελληνικών φρεγατών.

    Δηλαδή θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό την ελληνική παραγωγή και τον εγχώριο αμυντικό, τεχνολογικό και ναυπηγικό κλάδο που θα κληθεί σε συμπαραγωγή.

    Όσον αφορά τις άλλες προτάσεις που παραμένουν ακόμα στο τραπέζι εκτός πάντα κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, είναι της Ολλανδικής Damen με την φρεγάτα Sigma και της Ιταλικής Fincantieri με την φρεγάτα Fremm.

    Στη «ναυμαχία» των φρεγατών παραμένουν και οι προτάσεις της Μεγάλης Βρετανίας για την Arrowhead140 της Babcock International και της Γερμανίας με την A-200 της ThyssenKrupp, ωστόσο βρίσκονται πολύ ένα βήμα πίσω.

     

    Αγωγές παντού

    Στην αγορά λέγεται ότι «ο εφοπλιστής  Γιώργος Λογοθέτης, βρίσκεται και στην Ελλάδα αντιμέτωπος με σοβαρά κακουργήματα».

    Πάντως δεν πρέπει να έχει παράπονο. Έχει ανοικτές δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ και στην Μεγάλη Βρετανία.

    Πως τα κατάφερε έτσι να του έχουν κάνει αγωγές σε 4 διαφορετικές χώρες αυτό είναι πράγματι ανήκουστο.

    Η πιο σημαντική από όλες είναι η αγωγή που του έκανε ο φίλος του και κουμπάρος του Βίκτωρ Πιζάντε.

    Ο Πιζάντε ισχυρίζεται ότι έχασε από τις λανθασμένες (;) εφοπλιστικές κινήσεις του Λογοθέτη 14.000.000 ευρώ.

    Η υπόθεση έχει εκδικαστεί στο Λονδίνο και η απόφαση του Άγγλου δικαστή αναμένεται σε λίγες εβδομάδες.

     

    Η αναβάθμιση

    Η αναβάθμιση του Γιώργου Καραγιάννη σε υφυπουργό Υποδομών μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό έφερε ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση και της στενής συνεργάτιδάς του Έλλης – Μαρία Γεράρδη η οποία από σύμβουλός του στη Γενική Γραμματεία Υποδομών, έγινε η ίδια Γενική Γραμματέας.

    Η κ. Γεράρδη, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, έχει μακρά εμπειρία σε έργα υποδομών καθώς μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στην κατασκευή της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού της Αττικής Οδού το διάστημα 1999 – 2005, στην εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ το διάστημα 2005-2007, στη ΜΟΔ ΑΕ κ.α

    Οι ωραίες κυρίες στα γραφεία διοίκησης της Εθνικής στον οδό Αιόλου…

    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής, ανέβηκε -μετά της συζύγου του- στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.

    Στην Νύφη του Θερμαϊκού οι Γκίκας Χαρδούβελης και Παύλος Μυλωνάς είχαν μια σειρά από πραγματικά παραγωγικές συναντήσεις με το δίκτυο αλλά και καλούς πελάτες του Ομίλου…

    Από την άλλη όμως πλευρά, πίσω στην οδό Αιόλου, οι αποκαλύψεις του wiseman για τις ανακατατάξεις και τις νέες προσλήψεις στελεχών, στο γραφείο του Προέδρου, έχουν προκαλέσει πολλούς πονοκεφάλους…

    …Όπως για παράδειγμα για την κυρία που κάποτε εργαζόταν στο γραφείο του Άγη Λεώπουλου και τώρα βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου, χωρίς πραγματικές αρμοδιότητες και ευθύνες αλλά με …μισθό Διευθυντή Διοίκησης (!) για τον οποίο ανησυχεί σφόδρα, δεν μπορεί να βρει ειρήνη, να ηρεμήσει η κοπέλα.

     Ή όπως -άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα- η ωραία κυρία που εργάζεται (;) σήμερα στο γραφείο του CFO του Ομίλου της Εθνικής Χρήστου Χριστοδούλου -προερχόμενος από την NBG Cyprus- η οποία συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο γραφείο του CFO, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη εργασιακή της εμπειρία, ήταν κάπως περιορισμένη… στην υποδοχή των μεγάλων …πολιτιστικών κέντρων (Fever, Athineon κλπ) δηλαδή υποδοχή σε υψηλού επιπέδου μπουζουκλερί…

    Το outsourcing καλά κρατεί… αλλά οι επικείμενες ανακατατάξεις προκαλούν στις ενδιαφερόμενες λογική ανησυχία…

    Οι μετοχές του Κόκκαλη – Η “hot” Ιντρακάτ 

    Για μια ακόμα συνεδρίαση χθες η αγορά είδε δυο εκ των 4 μετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη να σημειώνουν αξιοσημείωτες επιδόσεις.

    Η Ιντρακόμ έκλεισε με σούπερ κέρδη 4,78% ΙΝΤΚΑ 4,88% 3,87 ενώ και η Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ -2,74% 5,33 η οποία παίζει να πάρει μεγάλα έργα στα επόμενα χρόνια έκλεισε με κέρδη 2,35%.

    Στην αγορά ακούω σχετικά με την Ιντρακάτ ότι υπάρχουν συζητήσεις με ξένους θεσμικούς.

    Συζητείται ακόμα στην Ιντρακάτ είτε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε έκδοση ομολογιακού δάνειου.

    Πάντως οι ειδικοί επι των κατασκευαστικών θεμάτων,  λένε ότι η Ιντρακάτ έχει “hot story”.  Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας υπερβαίνει πλέον τα 125,4 εκατ. ευρώ.

    H έκπληξη από την CENERGY

    Μια μεγάλη δουλειά στις ΗΠΑ ετοιμάζεται να ανακοινώσει η εισηγμένη Cenergy CENER 3,07% 7,39  , θυγατρική της Βιοχάλκο.

    Μου λένε ότι θα αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της εταιρείας. Οπότε περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει σε περίπου 10 ημέρες.

    Σε λειτουργία το εργοστάσιο της TIKUN

    Σε περίπου 6 μήνες αναμένεται να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ισραηλινής TIKUN στην Κόρινθο.

    Η Tikun Europe είναι μια  φαρμακευτική εταιρεία που καλλιεργεί, επεξεργάζεται και εμπορεύεται φαρμακευτική κάνναβη σε μία έκταση 56.000τ.μ., 80χλμ δυτικά της Αθήνας, στην Κόρινθο.

    Η παραγωγική διαδικασία των φαρμακευτικών σκευασμάτων της Τikun Europe, ακολουθεί με συνέπεια τις αρχές Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practices), όπως αυτές ορίζονται από τους πλέον έγκριτους φορείς.  Η βιομηχανική μονάδα περιλαμβάνει την καλλιέργεια θερμοκηπίων και τη βιομηχανική επεξεργασία ανθών κάνναβης , για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.

    Η Tikun Olam Israel παρέχει στην Tikun Europe το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα ενός από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στην παγκόσμια βιομηχανία φαρμακευτικής κάνναβης, σε συνδυασμό με εξειδικευμένη τεχνογνωσία και εκτεταμένη κλινική έρευνα.

    Η εταιρεία εξειδικεύεται στη βελτίωση των θεραπειών των ασθενών, στη δημιουργία ευεξίας και ολιστικά, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

    Επιπλέον, η Tikun Europe χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την εκτεταμένη βάση δεδομένων θεραπείας με περισσότερους από 30.000 ασθενείς, έτσι ώστε να παρέχει και να αναπτύσσει τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα φαρμακευτικής  κάνναβης.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.