• Γιατί δεν ψάχνει για αντικαταστάτη του Καλαντώνη η Eurobank, το video του Βασίλη, και δυο κουΐζ για media και media shop

    Το πιο κρίσιμο Eurogroup Σε λίγες ώρες  παίζεται κυριολεκτικά το μέλλον της ευρωζώνης. Κι αυτό διότι αν οι υπουργοί Οικονομικών στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αρχίσουν να σφάζονται – οι βόρειοι με τους νότιους – τότε πραγματικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν και το βασικό χαρακτηριστικό – εφεξής – μεταξύ των χωρών-μελών θα είναι η καχυποψία και […]

    the wise man
    image
    the wise man

    Το πιο κρίσιμο Eurogroup

    Σε λίγες ώρες  παίζεται κυριολεκτικά το μέλλον της ευρωζώνης. Κι αυτό διότι αν οι υπουργοί Οικονομικών στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup αρχίσουν να σφάζονται – οι βόρειοι με τους νότιους – τότε πραγματικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν και το βασικό χαρακτηριστικό – εφεξής – μεταξύ των χωρών-μελών θα είναι η καχυποψία και όχι η αλληλεγγύη.

    Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή κι αν όχι το ευρωομόλογο τουλάχιστον τα δάνεια που θα δώσει ο ESM να μην συνοδεύονται από μνημόνιο.

    Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο έχει προβεί σε δηλώσεις το Σαββατοκύριακο προϊδεάζοντας γι` αυτό.

    Ετοιμάζεται ο Σταϊκούρας

    Με plan b, c, d ξυπνάει και κοιμάται όπως πληροφορούμαι ο Σταϊκούρας, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο μιλάει με τον Πρωθυπουργό τόσο για τα άμεσα – εννοώ για τους επόμενους 3 μήνες μέτρα – όσο και για τα πιο μεσοπρόθεσμα δηλαδή έως το τέλος του 2020, ίσως και το πρώτο 3μηνο του 2021. Κάθε μέρα κοστολογεί και πάντα υπάρχει και το μαξιλάρι ρευστότητας, το οποίο όμως δεν θέλουμε να το φάμε εξ ου και περιμένουμε να δούμε τα συνολικά μέτρα της Ε.Ε.

    Η ύφεση υπολογίζεται στο 4% και ακόμη τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

    Καλαντώνης: Μένει στην Αμαλίας

    Ο νέος – από σήμερα – εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων με την επωνυμία FPS-doValue Θοδωρής Καλαντώνης θα παραμείνει – χωροταξικά – στο γραφείο του στα κεντρικά της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στην οδό Αμαλίας.

    Η αλλαγή στα σχέδια – η οποία αφορά την στέγη του – οφείλεται όπως πληροφορείται η στήλη, στην κρίση.

    Με δεδομένο ότι πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά και η νέα εποχή  δεν προσφέρεται για μετακομίσεις και συγχρωτισμό, ο Θοδωρής θα μείνει στο γραφείο που τόσα χρόνια είχε ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας.

    Άρα, λοιπόν, θα συγκατοικήσει ακόμη λίγο με τον έναν εκ των μετόχων της εταιρείας (FPS-doValue), δηλαδή την Eurobank, για την οποία μαθαίνω πως λέει ότι «παραμένει μέτοχος και ένας από τους καλύτερους πελάτες μου»!

    Eurobank: Δεν βιάζονται για νέο αναπληρωτή CEO

    Κι ενώ ο Καλαντώνης από σήμερα είναι και τυπικά ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος τηςFPS-doValue με CEO τον επί χρόνια συνεργάτη του Τάσο Πανούση, η στήλη πληροφορείται ότι η διοίκηση της Eurobank και οι μέτοχοι αυτής δεν βιάζονται να ορίσουν νέο αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο (αντικαταστάτη του Καλαντώνη).

    Τώρα δεν θα έχουμε κάποια τέτοια εξέλιξη, στο μέλλον προφανώς…

    Με video το μήνυμα Ψάλτη

    Την τεχνολογία και το digital επιστράτευσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,94% 1,58 Βασίλης Ψάλτης και όπως πληροφορούμαι το μήνυμά του προς το προσωπικό και τα στελέχη της τράπεζας, στο οποίο τους καλεί να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες και εκτιμά ότι η τράπεζα θα βγει πιο δυνατή και πρώτη μετά την κρίση, έγινε με video τόσο μέσω intranet όσο και με παραπομπή με σχετικό link στο you tube.

    Στέγγος-Σαββίδης: Ύστατη προσπάθεια

    Η στήλη πληροφορείται ότι το Σαββατοκύριακο συνεχίσθηκαν – δεν γνωρίζω το μέγεθος και την ένταση – οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της οικογένειας Στέγγου, ιδιοκτήτριας του εμβληματικού ξενοδοχείου της Χαλκιδικής Πόρτο Καρράς και του Ιβάν Σαββίδη.

    Σήμερα, μαθαίνω ότι θα φανεί αν τελικά το deal κλείσει…

    Ο Ιβάν  χαμήλωσε το προσφερόμενο τίμημα κοντά στα 200 εκατ ευρώ, ο Στέγγος το αποτιμά παραπάνω, κυρίως λόγω της άδειας που έχει το συγκρότημα για ανέγερση 500 και πλέον πολυτελών κατοικιών.

    Η Τεχνική Ολυμπιακή την Παρασκευή εξέδωσε ανακοίνωση κατόπιν σχετικής ερώτησης από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην οποία επισήμανε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

    ΤΧΣ: Πλησιάζει η ώρα των αποφάσεων

    Στην κυβέρνηση, μολονότι, ασχολούνται αποκλειστικά με την κρίση, μαθαίνω ότι επειδή δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, προβληματίζονται για το μέλλον του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

    Η έκτακτη συνθήκη έχει αλλάξει και θα αλλάξει πολλά και στις τράπεζες… Το πρώτο πράγμα που κοιτούν είναι τι θα γίνει στα τέλη Μαίου που λήγει η θητεία του επικεφαλής του Ταμείου Μάρτιν Τζούρντα.

    Θα ανανεωθεί ή όχι; (στο πλαίσιο μια ευρύτερης αλλαγής στην στρατηγική και στην λειτουργία του Ταμείου). Ίδωμεν…

    Κουίζ 1:

    Επειδή η εταιρεία Καλλιμάνης, η οποία έχει πτωχεύσει, θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα – καθώς οι συζητήσεις με fund συνεχίζονται προκειμένου να αλλάξει χέρια – η στήλη θυμήθηκε τι κοινό είχε την εποχή της πτώσης της με την περίπτωση της Creta Farms, όταν κι εκείνη ξεκινούσε την πτώση της;

    Είχαν για μάνατζερ έναν πολύ γνωστό πρόσωπο που απασχόλησε τη δικαιοσύνη και «φαρμάκωσε» την πολιτική ζωή της χώρας…

    Κουΐζ 2:

    Ο επιχειρηματίας ασχολείται με τα φωτοβολταικά. Το εντυπωσιακό είναι ότι το όνομα του το ίδιο με παλαιό μεγιστάνα του τύπου ενώ και τα επίθετα τους κάπως μοιάζουν.

    Η εταιρία του μικρή με τζίρο πέριξ των 3 εκατ.  ευρώ και κέρδη πέριξ των 300.000 ευρώ. 10% EBIDTA δεν είναι ούτε καλό ούτε κακό για μια επιχείρηση. Ο φωτοβολταιτάς λοιπόν,  λένε αποφάσισε να ασχοληθεί με τα media του ίντερνετ.

    Λένε έριξε κάποια λεφτουδάκια σε ένα site το οποίο φαίνεται να προωθεί ειδήσεις (τίποτα το σπουδαίο ακόμα) από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι κάνουν λόγο (αλλά δεν τους πιστεύω) και για black money… Μάλλον κάποιοι γάτοι αποφάσισαν να του ροκανίσουν την κερδοφορία της μικρής του εταιρίας.

    Κουίζ 3:

    Φαρμακώθηκαν μου λένε κάποια αγόρια της πιάτσας των  media shop επειδή η  δουλειά των 11 εκατ. ευρώ με τις κρατικές διαφημίσεις πήγε στην ιδιαίτερα σοβαρή εταιρία Initiative. Νομίζω ότι ουδείς έχει να προσάψει κάτι αρνητικό στην εταιρία αυτή.

    Καλά τώρα. Πετράκο πιες λίγο ξύδι… Όταν τους έθαβες και τους θάβεις όλους δεξιά – αριστερά καλά είναι; Πώς να σε πάρουν στα σοβαρά;