• The Wiseman

    Γιατί αναχωρεί (οριστικά) για το Λονδίνο ο Λεωνίδας Μπόμπολας

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Θέλει κι άλλο πιεστήριο ο Αλαφούζος 

    Το πάλαι ποτέ κραταιό πιεστήριο Ίριδα, βασικοί μέτοχοι του οποίου ήταν ο Γιώργος Μπόμπολας μέσω της Πήγασος Εκδοτική και ο Χρήστος Λαμπράκης μέσω του ΔΟΛ, υπολειτουργεί και τον επόμενο μήνα θα βγει εκ νέου σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Πειραιώς. Το ποσοστό του ΔΟΛ έχει περάσει στον έλεγχο του Βαγγέλη Μαρινάκη όταν εκείνος αγόρασε τα Νέα και το Βήμα. Το αγόρασε μεν, ωστόσο δεν ασχολείται καθόλου με την κατάσταση της Ίριδας, οι εγκαταστάσεις της οποίας είναι υπερσύγχρονες. Η στήλη πληροφορείται ότι ο Θέμης Αλαφούζος επιδιώκει την απόκτηση του πιεστηρίου και ήδη έχει ενημερώσει τις τράπεζες. Αν τελικά το πάρει θα βρεθεί να συν διοικεί με τον Μαρινάκη. Η υπόθεση έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς ο Αλαφούζος έχει ήδη πιεστήριο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην Ίριδα και μετά την πτώση των εκδοτικών αυτοκρατοριών Μπόμπολα και Ψυχάρη το πιεστήριο της οικογένειας Αλαφούζου έχει “μαζέψει όλο το χαρτί” και τυπώνει το 90-95% των ελληνικών εφημερίδων. Αν λοιπόν αποκτήσει και την Ίριδα θα μιλάμε για μονοπώλιο! 

    Πέταξε ο Τζώρτζης

     

    Το mononews έχει γράψει ηδη ότι ο Τζωρτζης Κουτσολιούτσος της Folli Follie βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ… Εξάλλου, δεν έχει ακόμη υπάρξει εντολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και η οικογένεια κινείται ελεύθερα. Αδέσμευτοι παραμένουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό… Άρα, κ εισαγγελέα μου όταν θα αρχίσεις τις διώξεις δεν θα βρεις ψυχή ζώσα! Για λεφτά δεν το συζητάμε… Εκτός αν η πώληση του υπερπολυτελούς σκάφους του Τζώρτζη γίνει μέσω ελληνικής τράπεζας που δεν το νομίζουμε και καθώς όπως έχει αποδείξει προστατεύει με πάθος τα περιουσιακά του στοιχεία. Το μάθαμε όλοι με την βίλα στις Σπέτσες. ´Οσο για το υπερπολυτελές σκάφος έχει βγει προς πώληση τους τελευταίους μήνες αντί του ποσού των 3,6 εκατ ευρώ.

    Κρίσιμη ημέρα για το ΧΑ

     

    Με ρυθμό πολυβόλου κυκλοφορούν οι φήμες για την τράπεζα Πειραιώς. Ενω το προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της Τραπεζας βρέθηκαν στο Λονδίνο για να συζητήσουν την εκδοση ομολόγου τώρα λέγεται οτι σχήμα μετόχων της Πειραιώς  εξετάζουν σενάριο κάλυψης ομολογιακού tier 2 ύψους 500 εκατ ευρώ με παράλληλη πώληση έως 3 δισεκ. προβληματικών δανείων NPLs .  Η κινητοποίηση των μετόχων – που δεν είναι σαφές εάν συμμετέχει ο Paulson – αποδίδεται στην πιθανότητα η τράπεζα Πειραιώς να απαιτηθεί να προσφύγει στο ελληνικό δημόσιο για να καλύψει τα 500 εκατ ευρώ εξέλιξη που θα οδηγούσε στην υποχρεωτική μετατροπή του μετατρέψιμου ομολογιακού Cocos ύψους 2 δισεκ. σε μετοχές της τράπεζας. Σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό του ΤΧΣ από 26% θα εκτινασσόταν στο 58%.  Φήμες, που δεν φαίνεται να ευσταθούν, ωστόσο το χρηματιστήριο έχει αποδείξει πως τις λαμβάνει υπόψην κάτι που θα φανεί σε λίγες ώρες όταν θα ξεκινήσει η συνεδρίαση… Προσδεθείτε…

     

    Φεύγει ο Λεωνίδας 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας ενημέρωσε κλειστό κύκλο στελεχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ότι αποχωρεί σύντομα από την εταιρεία… Η οικογένεια σιγά-σιγά φεύγει από την πρώτη γραμμή της επιχειρηματικότητας. Ο πατριάρχης της Γιώργος ζει μόνιμα στο Λονδίνο και οι φήμες λένε ότι προς τα εκεί θα μετακομίσει και ο Λεωνίδας καθώς τα παιδιά του απολαμβάνουν την βρετανική παιδεία. Από την άλλη ο Φώτης τσέπωσε πρόσφατα με το deal stoiximan – ΟΠΑΠ περί τα 50 εκατ. ευρώ απο την πώληση του 33% που είχε (μέσω της συζύγου του) στην Stoiximan… Not bad!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ