• The Wiseman

    Φρενάρει η Praxia- Με ταχύτατους ρυθμούς η IBG

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Φρένο η Praxia 

    Τα πράγματα στην αγορά πάνε απο το κακό στο χειρότερο. Όσο αργούν οι εκλογές τόσο το χειρότερο. Στο χρηματιστήριο τα βλέπετε, στις τράπεζες το ίδιο. Η Praxia φαίνεται να πηγαίνει πολύ πίσω καθώς δεν βρίσκει τα λεφτά, ενώ η IBG της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με δεδομένη την σημαντική ρευστότητα που έχει, ακούγεται ότι θα κινηθεί επιθετικά. Θα ξεκινήσει με 30 έως 35 καταστήματα… Πάντως είναι σαφές ότι όποιες επιχειρήσεις επιβιώσουν από την καταιγίδα του 2019 εχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον…

    Ο Χαράλαμπος πέρα βρέχει…

    Μπορεί στο χρηματιστήριο να γίνεται της τρελής με τους επενδυτές να γυρίζουν μέρα με τη μέρα την πλάτη στις μετοχές των ελληνικών εταιρειών, βαριά ονόματα επιχειρήσεων να φεύγουν  άρον-άρον και το σκάνδαλο της Folli Follie να έχει αφήσει βαριά σκιά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, όμως, δεν είναι διόλου ζορισμένος και κάνει τις βόλτες του στα Νότια Προάστια της Αθήνας χαλαρά και ευχάριστα. Η στήλη τον είδε την Κυριακή στην Γλυφάδα να κάνει βόλτες, απολαμβάνοντας τον ωραίο καιρό. Πέρασε μισή ήμερα στα στέκια του κοσμοπολίτικου προαστίου. Ήπιε καφέ, έφαγε σε ιταλικό ίσως έκανε και τα ψώνια του καθώς τα καταστήματα ήταν ανοικτά… Πέρα βρέχει, λοιπόν! Ζωάρα!!!

    Ζορίζουν τα πράγματα

    Η στήλη σας προειδοποίησε ότι θα πήξουμε στο σκάνδαλο. Σας είπαμε ότι στο Μαξίμου θέλουν αίμα … Προσεχώς περισσότερα…

    Το “βαθύ” λαρύγγι 

    Εδώ και ολίγους μήνες στην δικαιοσύνη ύφαιναν το δίχτυ γύρω από τους εφοπλιστές που στήριζαν το επιχειρηματικό όραμα του Ανδρέα Βγενοπούλου. Πρόκειται για 4-5 μεγαλοεφοπλιστές, οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν από την πρώην Marfin για να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 δισ. ευρώ που είχε κάνει η MIG στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας.  Το τι θα γίνει θα φανεί… Αυτό όμως που πρέπει να ελέγξει η παρέα των εφοπλιστών είναι ποιος τους κάρφωσε στην δικαιοσύνη… Πρόκειται για γνωστό έλληνα εφοπλιστή με ιδιαίτερα δραστήριο ρόλο στα κοινά… Φίλος τους! 

     Το Ερρίκος Ντυνάν, ο Αδωνις και ο Κυριάκος 

    Από πλέον αξιόπιστη πηγή σας μεταφέρω ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε πριν λίγες ημέρες τον Αδωνι και τον ρώτησε αν είναι ανοικτός στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και σε άλλες. Ο αντιπρόεδρος απάντησε ότι είναι καθαρός, ωστόσο το κάλεσμα για εξηγήσεις από την πλευρά του προέδρου δείχνει ότι στην οδό Πειραιώς φοβούνται… 

    Ο Μανώλης Δραϊνάκης στον ALPHA TV 

    Ένας Κρητικός (από το Ηράκλειο), ο Μανώλης Δραϊνάκης είναι πλέον το αφεντικό του ALPHA TV. Τα τελευταία χρόνια ήταν CEO της Χρυσός Οδηγός ΑΕ. Όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, πιστώνεται μεταξύ άλλων:

    α) Την  ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του επιχειρηματικού μοντέλου της Χρυσός Οδηγός (Από 100% των εσόδων από έντυπα προϊόντα, σε έσοδα που προέρχονται το 70% από Online directories, 15% Έντυπους καταλόγους και 15 % Digital προϊόντα).

    β) Την διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας στη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, με μείωση των συνολικών διαφημιστικών δαπανών της Ελληνικής αγοράς κατά -80% και -25% συρρίκνωση του ΑΕΠ σωρευτικά.

    γ) Την προσαρμογή της εταιρικής κουλτούρας και της οργανωτικής δομής στις απαιτήσεις των Online και Digital δραστηριοτήτων.

    δ) Την δημιουργία τεχνολογικής εταιρικής τεχνογνωσίας (knowhow) και δεξιοτήτων για τις απαιτήσεις των νέων δραστηριοτήτων.

    Κουίζ: Αληθεύει ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας σκέφτεται το σενάριο αλλαγής έδρας; Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση ακόμη αλλά το σκέφτονται… Τα μεγέθη της είναι μεγάλα και η ελληνική έδρα αποτελεί βαρίδι για την πρόσβαση της στις αγορές αλλά και για την αξία της μετοχής της. 



    ΣΧΟΛΙΑ