• The Wiseman

    Αποκάλυψη: τα e-mails μεγαλοστελέχους της Folli Follie στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Τι είπε μεγαλοστέλεχος της Folli Follie στον οικονομικό εισαγγελέα 

    Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι εξηγήσεις που έδωσε στον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, προ της άσκησης ποινικών διώξεων, ένας εκ των στελεχών της Folli Follie. Εναντίον του στην συνέχεια ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα. 

    Στις 10 Ιουλίου 2017 ο εν λόγω αρχιλογιστής επικοινωνεί για πρώτη φορά μέσω e-mail με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο σε μια προσπάθειά του να τον ενημερώσει για τους κινδύνους που υπάρχουν εξαιτίας των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων.  

    Μέσω του μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας συμπεραίνεται ότι και σε προγενέστερο χρόνο ο λογιστής είχε επισημάνει στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο τους κινδύνους που εγκυμονούν εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο συντάσσονται οι οικονομικές καταστάσεις της ασιατικής θυγατρικής εταιρείας. 

    «Δυστυχώς η αιτία για την οποία αναγκάζομαι να επικοινωνήσω έλπιζα πάντα ότι δεν θα χρειαζόταν να συμβεί, καθώς κάτι… θα άλλαζε. 

    Όμως, επειδή τα δεδομένα δεν αλλάζουν, αλλά τουναντίον η όλη κατάσταση κινείται με ταχύτητα προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αναγκάζομαι να σας ανακοινώσω την οριστική απόφασή μου να μην υπογράφω πλέον οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου…». 

    Στη συνέχεια του e-mail ο κατηγορούμενος λογιστής αναφέρεται ευθέως σε πρόβλημα επικοινωνίας με τη θυγατρική εταιρεία στο Χονγκ Κονγκ, επισημαίνοντας ότι η οικονομική κατάσταση για τη χρήση του 2016 έφθασε στα χέρια του τον Ιούνιο του 2017! 

    «Η αδιαφορία σε όλες τις προειδοποιήσεις μας για την έλλειψη σωστής και έγκαιρης επικοινωνίας από Χονγκ Κονγκ με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διοίκηση επιθυμεί άλλο προφίλ υπευθύνου στο κομμάτι της ενοποίησης, το οποίο ομολογώ ότι δεν το έχω, οπότε με την απόφασή μου αυτή θεωρώ ότι διευκολύνω και την εσωτερική σας επιθυμία» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

    Λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, ο λογιστής στέλνει και δεύτερο e-mail. 

    Παραλήπτης είναι και πάλι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. 

    Σε αυτό το μήνυμα ο κατηγορούμενος λογιστής αναφέρει ότι πληροφορήθηκε τυχαία την ύπαρξη δύο θυγατρικών εταιρειών της Ασίας, και συγκεκριμένα της FF Business & Development και της FF Origin.  

    Βέβαια ο λογιστής θα βρεθεί σε λίγες ημέρες ενώπιος ενωπίω με την ανακρίτρια. 

    Βόμβα (;) στην πώληση των λιγνιτικών…

    Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για το ζήτημα πώλησης των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μελίτη και Μεγαλόπολη. Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι λίγες ημέρες πριν την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών – είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα μετά από παράταση – ο διαγωνισμός ξέμεινε από επενδυτές. Και εξηγούμαι: Μαθαίνουμε ότι οι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές… Εξ ου και δόθηκε παράταση από την αρχική ημερομηνία της 9ης Ιανουαρίου. 

    Η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και κανένας επενδυτής δεν θα βάλει τα κεφάλαιά του σε οποιοδήποτε asset εν μέσω αυτής… 

    Αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν έως την επόμενη εβδομάδα από αποδώσουν καρπούς οι παρασκηνιακές επαφές με τους υποψήφιους επενδυτές… 

    Άπατο πήγε και το πρόβλημα εθελουσίας εξόδου που σχεδίασε η ΔΕΗ για τους εργαζόμενους στις δύο μονάδες. 

    Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διώξει μέσω της εθελουσίας 600 εργαζόμενους… Δήλωσαν συμμετοχή σε αυτό μόλις 257! 

    Αυτά βλέπουν οι επενδυτές και φρενάρουν…

    Καλά τα νέα από τον Γουάτσα

    Την έμπρακτη στήριξη του στην ηγετική ομάδα της Eurobank έδωσε για μία ακόμη φορά ο μεγαλομέτοχος της τράπεζας Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του καναδικού fund FairFax. 

    Ο Φωκίωνας Καραβίας, ο Θοδωρής Καλαντώνης και ο Γιώργος Χρυσικός συναντήθηκαν με τον αφεντικό τους στον Καναδά και χθες το πρωί που βρέθηκαν στα γραφεία του ήταν χαρούμενοι από τα αποτελέσματα του ταξιδιού τους… 

    Μαθαίνω ότι ανέλυσαν και τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει εκλογών. 

    Τίμιος ο Στουρνάρας

    Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η παρουσίαση του σχεδίου μείωσης των κόκκινων δανείων εμπνευστής του οποίου είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 

    Με αφορμή την παρουσίαση ο Γιάννης όπως διαβάσατε είπε χθες στους δημοσιογράφους ότι πρέπει να προχωρήσει και το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που βασίζεται στις τιτλοποιήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων με κρατική εγγύηση. 

    Μπράβο του… Σε αντίθεση με τον Ευκλείδη που δημοσίως δεν έχει πει κουβέντα για το σχέδιο της ΤτΕ. 

    Δεν τους προλαβαίνει… ο Κυριάκος

    Αληθεύει ότι τραπεζίτες και επιχειρηματίες έχουν σχηματίσει ουρά στο καρνέ της γραμματέως του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για ραντεβού; 

    Έγκυρη πηγή έλεγε στην στήλη ότι ο πρόεδρος βλέπει, όποτε του επιτρέπουν τα βαριά καθήκοντά του, κόσμο αλλά δεν δεσμεύεται για τίποτα… 

    Φανταστείτε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. 

    Ο Πιέρ έπαθε κοκομπλόκο με την Έφη

    Χθες, το mononews.gr στο θέμα της σύσκεψης που είχαν οι υπουργοί Δραγασάκης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και Σταθάκης με τον Πιέρ Μοσκοβισί είχε μια φωτογραφία που όπως λέει και ο λαός «είναι όλα τα λεφτά»! 

    Στην φωτογραφία ο Γάλλος Επίτροπος κάθεται απέναντι από την Έφη Αχτσιόγλου, το βλέμμα του είναι καρφωμένο στην Ελληνίδα υπουργό και δεν αποσπάται καν η προσοχή του από έναν παρευρισκόμενο ο οποίος του δίνει ένα έγγραφο. 

    Ατάραχος συνέχιζε να κοιτά την καλλίπυγο  Έφη… 



    ΣΧΟΛΙΑ