array(0) {
}
        
    
Menu
-0.58%
Τζίρος: 229.57 εκατ.

Η δίκη της Κιάρα Φεράνι: Από fashion icon πρωταγωνίστρια στις αίθουσες των δικαστηρίων

            
The Wiseman
the wise man

Το αναπτυξιακό σχέδιο του Άρη Ξενόφου (ΤΑΙΠΕΔ) : Διορισμοί, Διορισμοί , Διορισμοί 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 09.01.2018
Το σχήμα Γερμανού-Κάτσου θα διεκδικήσει και την Sixt;
ΕΠΟΜΕΝΟ • 11.01.2018
Γιατί το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει βάλει στην γωνία τον Π. Συγγελίδη και την Ρένα Δούρου

Οι νέες business του Σπύρου Θεοδωρόπουλου:  Ακόμα μία εταιρεία με προβλήματα στην εξυπηρέτηση του δανεισμού της έχει μπει στο στόχαστρο του Σπύρου Θεοδωρόπουλου.  Σύμφωνα με πληροφορίες του FnB Daily, ο επιχειρηματίας έχει συζητήσει πολύ σοβαρά με τις τράπεζες για την είσοδό του στη συγκεκριμένη επιχείρηση, με την οποία η Chipita συνεργάζεται εδώ και χρόνια.  Πρόκειται για εταιρεία, η οποία επιχειρεί με συγκεκριμένες κινήσεις να αντιστρέψει την πτωτική της πορεία και να πείσει τα πιστωτικά ιδρύματα ότι μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι.  Ο χρόνος, όμως, πιέζει. Το ίδιο και ο Θεοδωρόπουλος…

Ο αγώνας για τις πινακίδες «του οδηγού»…

Μια συμπαθέστατη κυρία ανεβοκατέβαινε την Δευτέρα τους ορόφους στο κτίριο της δημοτικής αστυνομίας της Αθήνας στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Εξηγούσε πως θέλει να πάρει πίσω τις πινακίδες «του οδηγού της». Βέβαια, όπως έλεγε, «δεν χρησιμοποιεί οδηγό γιατί δεν είναι δημοκρατικό», αλλά θέλει πίσω τις πινακίδες που είχαν μαζέψει οι δημοτικοί αστυνομικοί. Ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Κατερίνα Αδαμοπούλου -Κουτσογιάννη.

…και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ως πολιτευτές

Δεν γνωρίζουμε αν η κα Αδαμοπούλου – Κουτσογιάννη είχε τύχη με τις πινακίδες «του οδηγού» της. Σίγουρα, όμως, γνωρίζει πως με το σχέδιο που ετοιμάζουν στο ΤΑΙΠΕΔ και παρουσίασαν χθες στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, οι διορισμένες διοικήσεις στους 10 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων που λειτουργούν ως ανώνυμες εταιρείες, θα τακτοποιηθούν. Το σχέδιο, που παρουσίασε η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπό τον Αρη Ξενόφο βασίζεται στο μοντέλο «και η πίτα ολόκληρη, και οι σκύλοι χορτάτοι»!

Αντί να πωληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι οργανισμοί λιμένων όπως η Ραφήνα, η Ελευσίνα, η Αλεξανδρούπολη, κλπ, θα δημιουργηθούν ξεχωριστές εταιρείες ανά δραστηριότητα (π.χ. κρουαζιέρα, εμπορευματικός σταθμός) που θα μεταβιβαστούν σε επενδυτές.

Έτσι και οι διοικήσεις των «μητρικών οργανισμών» θα μείνουν στις καρέκλες και οι επενδυτές θα αποκτήσουν τη διαχείριση κρίσιμων υποδομών. Θα έχουμε να διορίζουμε δηλαδή! Είναι και αυτό ένα αναπτυξιακό σχέδιο.

Άρης Ξενόφος. Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ

Όλα τα λιμάνια της Αττικής θα ήθελαν οι Κινέζοι!

Από τη χθεσινή επίσκεψη του κ. Ξενόφου και του επιτελείου του στο υπουργείο Ναυτιλίας μάθαμε, όμως, και κάτι άλλο, περισσότερο ενδιαφέρον. Πως οι Κινέζοι της Cosco θέλουν να βάλουν… πόδι και στα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής εκτός του Πειραιά. Για να το θέσουμε διαφορετικά, δεν θέλουν να μπει στα πόδια τους, άλλος ισχυρός παίκτης στην περιοχή.

Στην Cosco προετοιμάζονται ήδη για τη διαχείριση του λιμανιού της Ελευσίνας, παράλληλα με την προσπάθεια για απόκτηση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Δεν θα τους πείραζε η αξιοποίηση του λιμανιού του Λαυρίου αρκεί να μην εμποδίζει το δικό τους σχεδιασμό σε Πειραιά, Ελευσίνα.

Όσο για τη Ραφήνα, μόνο ως λιμάνι για δραστηριότητα της ακτοπλοΐας το βλέπουν κάποιοι, και αφού υπάρξει σοβαρή οδική σύνδεση. Σιδηροδρομική σύνδεση, όσα και να διαβάζετε, δεν θα υπάρξει.

Νέα επιδοτούμενα funds για… αναδιοργανωμένες μικρομεσαίες

Μετά το σίριαλ του Equifund, στον επόμενο μήνα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα παρακολουθήσουμε το σίριαλ του ΤΑΝΕΟ.

Ο επικεφαλής του ταμείου Αντώνης Γεωργακάκης, που πρόσφατα ανέλαβε και τη διοίκηση του ΕΤΕΑΝ, θα έχει δύσκολη δουλειά.

Το ΤΑΝΕΟ δημιουργεί έναν «κουμπαρά» 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση funds τα οποία με τη σειρά τους θα επενδύουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν εξυγιανθεί έπειτα από «κούρεμα» δανείων και υποχρεώσεων.

Πρόκειται για μια νέα δραστηριότητα του ταμείου το οποίο από την ίδρυσή του (μέχρι προ εξαετίας που μπήκε στον πάγο) χρηματοδοτούσε funds τα οποία επένδυσαν σε καινοτόμες επιχειρήσεις.

Δυστυχώς, ελάχιστες ήταν οι πραγματικά καινοτόμες επιχειρήσεις που επένδυσαν τα funds που επιδοτήθηκαν από το ΤΑΝΕΟ.

Οι καινοτόμες εταιρείες ακινήτων και τα internet cafe

Όποιος αναζητεί περισσότερα στοιχεία ας ρίξει μια ματιά στον ετήσιο απολογισμό του 2016 και στο δικτυακό τόπο του ΤΑΝΕΟ. Θα θυμηθεί ωραίες ιστορίες όπως οι επενδύσεις σε «καινοτόμες» εταιρείες ακινήτων και σε internet cafe που έκλεισαν λίγους μήνες μετά!

Ωραίες εποχές, με τους ίδιους ανθρώπους να θέλουν να παίξουν ρόλο και στο μοίρασμα των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να πέσουν στην αγορά για στήριξη της καινοτομίας. Προσοχή!

Υφαίνονται σκάνδαλα με υφιστάμενα υποθηκοφυλακεία

Καινοτομία δεν είναι, πάντως, οι τακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση σε σειρά νομοθετημάτων. Όπως έκαναν και οι προκάτοχοί της, και μάλιστα σε χειρότερη εκδοχή, στριμώχνει σειρά νομοσχεδίων, μαζί με άλλα – άσχετα μεταξύ τους – μέτρα, σε ένα πολυνομοσχέδιο μεγέθους εγκυκλοπαίδειας! Η στήλη θα μελετήσει το πολυνομοσχέδιο και θα επανέλθουμε αύριο.

Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε κάποιες καταγγελίες για το νέο Κτηματολόγιο. Κάποιοι υποθηκοφύλακες γνώριζαν ότι θα διατηρηθεί το γραφείο του (ως υποκατάστημα πλέον του κεντρικού) και έσπευσαν να αγοράσουν κι άλλο όροφο ή ορόφους σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις.  Να ξέρετε ότι θα ελεγχθεί η αξιολόγηση των υποθηκοφυλακείων που παραμένουν…

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα κάνει τώρα η Metlen, το ράλι της Βιοχάλκο και η πτώση της Εθνικής, τα δάκρυα του Μυτιληναίου, ο deal maker Εξάρχου και η DFC και ο εφοπλιστής Δελαπόρτας στο My Story
Η Κίμπερλι, ο Ρούμπιο στην Αθήνα και ο Κ.Μ. που πάει στην Ουάσινγκτον, οι super 6, το ράλι σε Aktor και ΔΕΗ, το αδιέξοδο του Παυλίδη, οι φήμες για ανασχηματισμό και η έκπληξη της Exxon Mobil
Το super deal Εξάρχου-Ξιφαρά στο LNG, ποιο αμερικανικό fund «μαμούθ» αγόρασε Aktor, ποιοι γκρέμισαν την Intralot, ο «τουφεκαλεύρης» Σκλήκας των ΕΛΤΑ και οι αγορές νέων επίπλων 246.000 ευρώ, τι ψάχνει η Κίμπερλι, και το δείπνο του Μουνδρέα
Γιατί έκαναν ράλι ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και τράπεζες, ο Ψάλτης και το νέο πρόσωπο στην Alpha, τα ΕΛΤΑ και η πώληση για 1 ευρώ, στην αρένα ο Σκλήκας, τι τρέχει με την Ιόνιο Σχολή και ο συνοδός της Όλγας
Tα μυστικά της 6ης Νοεμβρίου της Metlen, πόσα έβγαλε ο Μυτιληναίος από τα ΕΛΠΕ, το μυστικό γεύμα της KG σε super yacht, ο άμπαλος Σκλήκας των ΕΛΤΑ, πόσο αξίζει η ΔΕΛΤΑ, ποιοι θα τρέξουν το Zuma Athens
Όλο το παρασκήνιο του placement Metlen – Μυτιληναίου και η αγωνία για την μετοχή, η επίθεση Καραβία, ο άμπαλος CEO, η super κίνηση Λασκαρίδη, το γκαλά της Κίμπερλι και η κίτρινη κάρτα της chic & elegant κυρίας
Οι αχώριστοι Μητσοτάκης και Δένδιας, το ράλι της ΔΕΗ και της ΜΟΗ, το fit & proper στον Ορσέλ, το super deal της Αγγελικούση, ο Ταξίαρχος Μυτιληναίος, ποιο σπίτι αγόρασε ο Ολλανδός, τι ζήτησε από τον αθόρυβο εφοπλιστή η …αθώα Σταχτοπούτα και το Lady Vera σε ταινία
Η μίζερη Αθήνα και η λαμπερή ΝΥC, ποιοι θέλουν να βάλουν λεφτά στο Aeon, το Βατερλό της Σαράντης, ο Παπασταύρου που βγαίνει μπροστά, το big deal των εργολάβων, το deal Αλαφούζου, η γιορτή του Δένδια και το κάλεσμα της Δήμητρας Κούστα στο Cheval Blanc
Γιατί η Εθνική χάνει την λάμψη της, Blitzkrieg από 4 τραπεζίτες, οι Ταλιμπάν της Goldman και η Intralot, το θρίλερ με τα Μάρμαρα Παυλίδης, ποιοι θέλουν να αγοράσουν την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τα ραντεβού ΚΜ – Δένδια, το Zuma στην Αθήνα και τα γενέθλια της Χάλα στο Παρίσι
Όλο το παρασκήνιο με Intralot και Goldman Sachs, η ΕΥΔΑΠ και η αύξηση στα τιμολόγια, το νέο ομόλογο Ψάλτη, το νέο ξενοδοχείο της Τραυλού, τι φοβάται τώρα η κυβέρνηση, ποιο θα είναι το πρώτο ραντεβού της super Κίμπερλι και ο τσιγγούνης εφοπλιστής