• Οικονομία

    Τέλος χρόνου για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα – Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις

    Θόδωρος Σκυλακάκης - Επίδομα Θέρμανσης

    Θόδωρος Σκυλακάκης


    Λήγει σήμερα η παράταση που είχε δώσει το οικονομικό επιτελείο στην υποβολή αιτήσεων για όσους θέλουν να λάβουν επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα.

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η συμμετοχή δεν είναι ιδιαίτερα υψηλή, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για 1,2 εκατ. δικαιούχους που θα θερμανθούν με κλιματιστικά, ηλεκτρικές σόμπες και αερόθερμα και οι ενδιαφερόμενοι είναι κάτω από τους μισούς δυνητικά δικαιούχους.

    Από 45-480 ευρώ

    Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και την περιοχή κατοικίας. Η επιδότηση αφορά τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, με την προϋπόθεση πως οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ “myΘέρμανση“».

    Την επιδότηση δεν δικαιούνται όσοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα θέρμανσης σε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο (και εγκρίθηκαν) για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, όπως και του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

    Η διαδικασία

    1. Ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στην πλατφόρμα myAADE
    2. Πληκτρολογεί τον αριθμό παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας
    3. Συμπληρώνει τα τετραγωνικά της κατοικίας
    4. Επιλέγει αν είναι ο ιδιοκτήτης, ο μισθωτής ή αν φιλοξενείται στο ακίνητο και προσθέτει τα στοίχείαπου του ζητούνται, όπως πχ το ΑΦΜ του εκμισθωτή.
    5. Συμπληρώνει τα στοιχεία επικοινωνίας

    Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την οριστική υποβολή της αίτησης και αμέσως ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αν η δήλωση του έγινε «αποδεκτή» ή αν «απορρίφθηκε», καθώς και τους λόγους της μη έγκρισης.

    Διευκρινίζεται πως δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο Α.Φ.Μ.

    Διαβάστε επίσης:

    Επί τάπητος η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

    ΑΑΔΕ: Διήμερο λουκέτο το Σαββατοκύριακο σε γνωστό club της Αθήνας

    ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ