• Οικονομία

    SVB Financial: Εξετάζει εναλλακτικές στρατηγικές, όρισε υπεύθυνο αναδιάρθρωσης

    πινακίδα με το λογότυπο της SVB


    Τα σχέδιά της να εξετάσει εναλλακτικές στρατηγικές για τις δραστηριότητες της μετά το κλείσιμο της τραπεζικής της μονάδας από τις αρχές την προηγούμενη Παρασκευή, ανακοίνωσε σήμερα η SVB Financial Group.

    Παράλληλα, η SVB Financial ανακοίνωσε τον διορισμό του William Kosturos στη θέση του επικεφαλής για την αναδιάρθρωση της εταιρείας.

    Ο Kosturos ήταν επικεφαλής της αναδιάρθρωσης της Washington Mutual η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ.

    Όσον αφορά το σχέδιο της SVB, έρχεται μετά την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών της Καλιφόρνια να κλείσουν την τραπεζική της μονάδα την Παρασκευή μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της να πουλήσει νέες μετοχές και τις μαζικές εκροές που στέρησαν πολύτιμη ρευστότητα από την τράπεζα.

    Οι SVB Capital και SVB Securities είναι ξεχωριστές οντότητες της SVB Financial και δεν αποτελούν μέρος της Silicon Valley Bank, η οποία έχει τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία των Καταθέσεων (FDIC) και την Fed.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι το Δ.Σ. έχει διορίσει μια επιτροπή για την αναδιάρθρωση της η οποία αποτελείται από πέντε ανεξάρτητα μέλη.

    Η FDIC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει μεταφέρει όλες τις καταθέσεις της Silicon Valley Bank σε μια νέα τράπεζα-γέφυρα, προσθέτοντας ότι όλοι οι καταθέτες θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα τους.

    Νωρίτερα, την προηγούμενη εβδομάδα, η τράπεζα δεν κατάφερε να αντλήσει αρκετά κεφάλαια για να καλύψει μια τρύπα 1,8 δισ. δολ. μετά την πώληση ενός χαρτοφυλακίου χρεογράφων συνολικού ύψους 21 δισ. δολ. με σημαντικές ζημιές καθώς οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed απομείωσαν την αξία των μακροπρόθεσμων ομολόγων που είχε στην κατοχή της η τράπεζα.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Το νέο τραπεζικό sell-off πλήγωσε τον Dow Jones, παρά τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ