• Οικονομία

    Στους 458 οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι – Τέλη Φεβρουαρίου οι πρώτες εκδόσεις συντάξεων

    • NewsRoom


    Στους 458 ανέρχονται πλέον οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι που εντάχθηκαν στη διαδικασία απονομής συντάξεων καθώς από την εξέταση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου προέκυψαν επιπλέον 125 επιτυχόντες σε σύνολο 332 εξεταζομένων.

    Οι πιστοποιημένοι επιλέγονται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ. Σε αυτή τη φάση μπορούν να αναλάβουν συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων του τ.ΙΚΑ, τ.ΟΑΕΕ και τ.ΟΓΑ και μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υλοποιηθεί η ένταξη και άλλων κατηγοριών συντάξεων.

    Υπενθυμίζεται ότι στον ασφαλισμένο, κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης, εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες. Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού, ενώ στη συνέχεια λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

    Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί πάνω από 500 αιτήσεις για ανάληψη των συνταξιοδοτικών υποθέσεων από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους και οι πρώτες συντάξεις αναμένεται να εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου.

    Η υπηρεσία αυτή δίνει προστιθέμενη αξία, μέσα από σύγχρονες πρακτικές, στο έργο του Φορέα και παρέχεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, επιταχύνοντας σημαντικά την έκδοση συντάξεων.

    Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν και έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας με τα ψηφιακά τους διαπιστευτήρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Σταϊκούρας σε Reuters: Έως τα τέλη Μαρτίου η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

    Γιάννης Στουρνάρας: Ανάγκη επιστροφής σε πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα

    Σταϊκούρας: «Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλές θέσεις απασχόλησης»



    ΣΧΟΛΙΑ