• Οικονομία

    Στουρνάρας: Εύθραυστη η οικονομική ανάκαμψη – Η ΕΚΤ να κρατήσει ανοιχτές τις «κάνουλες της ρευστότητας»

    • NewsRoom
    Γιάννης Στουρνάρας, ΤτΕ

    Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας


    Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διατηρήσει ανοιχτές τις «κάνουλες της ρευστότητας» καθώς η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού παρά την πρόοδο των εμβολιασμών.

    Αυτό δήλωσε ο Διοικητής της ΤτΕ, κ. Γιάννης Στουρνάρας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Reuters όπως μετέδωσε πριν λίγο το διεθνές πρακτορείο.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι υπεύθυνοι για την διαμόρφωση των επιτοκίων της ΕΚΤ θα επανεξετάσουν τον ρυθμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων (PEPP) στην συνάντησή τους στις 10 Ιουνίου σε μία περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη σημειώνει εμφανή βελτίωση.

    Παρόλα αυτά, σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Στουρνάρας είπε ότι η οικονομική ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη ενώ πρόσθεσε, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για είσοδο σε περίοδο υψηλού πληθωρισμού στο άμεσο μέλλον, ότι είναι πολύ νωρίς για την ΕΚΤ να επιβραδύνει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

    “Ασφαλώς υπάρχει επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά παραμένουν περιορισμοί αναφορικά με τα ταξίδια και εξ αυτού δεν μπορώ να πω ότι έχουμε εξέλθει από την κρίση”, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε πως δεν βλέπει κανένα λόγο για να κάνουμε κάποια αλλαγή (στον ρυθμό του PEPP) αυτή τη στιγμή.



    ΣΧΟΛΙΑ