• Οικονομία

    Στο «σφυρί» σήμερα το θρυλικό ξενοδοχείο Hydra Beach

    • NewsRoom


    Με έντονο ρυθμό προχωρούν οι πλειστηριασμοί, βγάζοντας σήμερα στο «σφυρί» ακίνητα, επαγγελματικά, κατοικίες, αγροτεμάχια ακόμη και ξενοδοχεία, όπως το ιστορικό Hydra Beach. Την ίδια ώρα επιταχύνεται και η διαδικασία για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.

    Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί περίπου 318 πλειστηριασμοί που αφορούν σε 495 ακίνητα, ενώ ήδη κάποιοι έχουν ανασταλεί μετά από συμφωνία του επισπεύδοντος και του οφειλέτη.

    Ανάμεσά τους και ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου Hydra Beach, που βρίσκεται στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, με επισπεύδουσα την Eurobank και είναι προγραμματισμένος για σήμερα.

    To παραθαλάσσιο θέρετρο καλύπτει 363 στρέμματα στην θέση Πλέπι Ερμιόνης. Διαθέτει 343 δωμάτια, μπαγκαλόους και συνολικά 659 κλίνες, πισίνες, κήπο 100 στρεμμάτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa και άλλες εγκαταστάσεις.

    Το θρυλικό ξενοδοχείο Hydra Beach, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης εκκίνησης στα 22,8 εκατομμύρια ευρώ, μετά την αναστολή του πρώτου πλειστηριασμού, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τον Νοέμβριο του 2017.

    Το ξενοδοχείο με το οποίο συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, καθώς εκεί γυρίστηκαν αρκετές κλασικές ταινίες, είναι πεντάστερο με δυναμικότητα 659 κλινών, δύο πισίνες, τέσσερα εστιατόρια, πέντε μπαρ και σπα, όμως είναι “φορτωμένο” με βάρη και προσημειώσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, και μέχρι τις 21 Μαρτίου ο ιταλικός όμιλος Santoni, που είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, καλείται να ρυθμίσει τις οφειλές αυτές.

    Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο μετρά πάνω από 50 χρόνια ζωής, καθώς σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ήταν και ο ίδιος που λίγα χρόνια αργότερα κατασκεύασε το εμβληματικό ξενοδοχείο Porto Hydra, δίπλα στο Hydra Beach.

    Το Hydra Beach πωλήθηκε το 2009 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη στον ιταλικό όμιλο Santoni, ο οποίος και ανακαίνισε το ξενοδοχείο, μετατρέποντάς το σε πολυτελές θέρετρο. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου από το 2013 έχει αναλάβει η Barcelo Hotels & Resorts.

    Σημειωτέον ότι η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου προγραμματίζεται για τις 6 Απριλίου 2018.

    Την ίδια ώρα προγραμματίζονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη στο Δημόσιο από τις 27 Απριλίου ενώ από την 1η Μαΐου οι πλειστηριασμοί για οφειλές στο δημόσιο θα γίνονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα.

    Για τις 27 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί δώδεκα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που αφορούν σε οφειλέτες του Δημοσίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Hydra Beach: Ένα ιστορικό ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό. Μεγάλο ενδιαφέρον των επενδυτών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε νέο πλειστηριασμό το Hydra Beach. Όλα τα νέα δεδομένα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε λίγες ώρες: Σε πλειστηριασμό τα σπίτια της πιο διάσημης Αθηναίας



    ΣΧΟΛΙΑ