• Business

    Σε νέο πλειστηριασμό το Hydra Beach. Όλα τα νέα δεδομένα


    Σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα βγει στις 21 Μαρτίου το θρυλικό ξενοδοχείο της Ύδρας Hydra Beach, με τιμή πρώτης εκκίνησης στα 22,8 εκατομμύρια ευρώ, μετά την αναστολή του πρώτου πλειστηριασμού, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τον Νοέμβριο του 2017.

    Το ξενοδοχείο με το οποίο συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος, καθώς εκεί γυρίστηκαν αρκετές κλασικές ταινίες, είναι πεντάστερο με δυναμικότητα 659 κλινών, δύο πισίνες, τέσσερα εστιατόρια, πέντε μπαρ και σπα, όμως είναι “φορτωμένο” με βάρη και προσημειώσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, και μέχρι τις 21 Μαρτίου ο ιταλικός όμιλος Santoni, που είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, καλείται να ρυθμίσει τις οφειλές αυτές.

    Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο μετρά πάνω από 50 χρόνια ζωής, καθώς σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη, ο οποίος ήταν και ο ίδιος που λίγα χρόνια αργότερα κατασκεύασε το εμβληματικό ξενοδοχείο Porto Hydra, δίπλα στο Hydra Beach.

    Το Hydra Beach πωλήθηκε το 2009 από την οικογένεια Κωνσταντινίδη στον ιταλικό όμιλο Santoni, ο οποίος και ανακαίνισε το ξενοδοχείο, μετατρέποντάς το σε πολυτελές θέρετρο. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου από το 2013 έχει αναλάβει η Barcelo Hotels & Resorts.

    Σημειωτέον ότι η επναλειτουργία του ξενοδοχείου προγραμματίζεται για τις 6 Απριλίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πότε θα αρθούν τα capital controls

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 5 ελληνικές start-up που θα διεκδικήσουν χρηματοδότηση 1 εκατ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Όλα έτοιμα για τα stress tests. Τι θα κάνει κάθε τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ