• Οικονομία

    Στο 1,6 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου τον Φεβρουάριο

    • NewsRoom
    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών


    Νέα αύξηση στο ποσό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες, σύμφωνα με τα τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μηνιαίων στοιχείων της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

    Τα φέσια του δημοσίου του Φεβρουάριο διαμορφώθηκαν στο ποσό των 1,669 δισ. ευρώ,  παρουσιάζοντας αύξηση από τα 1,578 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο. Υπενθυμίζεται πως τον Ιανουάριο το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες είχε αυξηθεί κατά 42 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018.

    Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυξήθηκαν από 206 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο σε 221 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και στα Νοσοκομεία από 359 εκατ. ευρώ σε 446 εκατ. ευρώ.

    Παράλληλα τον Φεβρουάριο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 480 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση από τα 488 εκατ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.

    Έτσι τα νέα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ, δείχνουν ότι το σύνολο των οφειλών προς ιδιώτες αυξήθηκε στα 2,149 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου,

    Τα  ίδια στοιχεία δείχνουν Πρωτογενές Αποτέλεσμα Γενικής κυβέρνησης και υποτομέων αυτής στα 2.905 δις ευρώ το πρώτο 2μηνο του 2019 έναντι 3.177 δις ευρώ πέρυσι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμπανάκι από Δημοσιονομικό Συμβούλιο για επενδύσεις και «φέσια» του Δημοσίου



    ΣΧΟΛΙΑ