ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γύρισαν σε αρνητικό οι ασιατικές αγορές: Πτώση 1% για τον Nikkei, βουτιά 4,5% για τον Kospi μετά το ράλι
Έτοιμη να βγει στις αγορές με 12μηνο Έντοκο Γραμμάτιο για την άντληση 1 δισ. ευρώ είναι αυτήν τη φορά η Ελλάδα. Η έκδοση αυτή είναι η πρώτη μετά από τον Απρίλιο του 2010, όταν και η χώρα μας εξέδωσε Έντοκο Γραμμάτιο 12μηνης διάρκειας για τελευταία φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) έχουν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες και πλέον είναι ζήτημα χρόνου και μόνο το πότε θα εκδοθεί το μεγάλης διάρκειας έντοκο.
Η έκδοση αυτή είναι στη λογική της επιμήκυνσης της διάρκειας των μέχρι τώρα τρίμηνων και εξάμηνων εκδόσεων στις οποίες προβαίνει ο ΟΔΔΗΧ.
Το 2010, το επιτόκιο του 12μηνου εντόκου είχε διαμορφωθεί στο 4,85%, ενώ στην παρούσα φάση εκτιμάται ότι είναι εφικτό ένα επιτόκιο της τάξεως του 1,05%-1,10%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: do Bank: Ξεκίνησαν οι προσλήψεις – Ποιος ο ρόλος του Ελληνοαμερικανού Ντακόλια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η εβδομάδα, μετά τη νέα άνοδο του πετρελαίου
- Ουκρανία: Ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 συνετρίβη στην περιοχή της Οδησσού
- Λιβύη: Εκρήξεις στο διυλιστήριο της Ζάουιγια
- Πετρέλαιο: Άνοδος καθώς απομακρύνεται η συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ – Στα 87 δολάρια το Brent
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.