• Οικονομία

    Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για χρέη έως 100 ευρώ

    Αλέξανδρος Βαρβέρης, διοικητής e-ΕΦΚΑ (ΕΦΚΑ)

    Αλέξανδρος Βαρβέρης, διοικητής e-ΕΦΚΑ


    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας -Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την ασφαλιστική ικανότητα.

    Όπως ορίζεται δεν λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές των ασφαλισμένων, μέχρι του οριζόμενου ποσού.

    Με την προτεινόμενη ρύθμιση ορίζεται ότι για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. δεν λαμβάνονται υπόψη καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. μέχρι του ποσού των 100 ευρώ. Οφειλές που υπερβαίνουν το προαναφερόμενο ποσό πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με εξόφληση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα.

    Προτεινόμενη διάταξη :
    “Στο άρθρο 41 του ν. 4387/2016 (Α’ 85), περί ασφαλιστικών εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, προστίθεται παρ. 8Α ως εξής:
    «8Α. Για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) δεν λαμβάνονται υπόψη καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές του ασφαλισμένου στον e-Ε.Φ.Κ.Α μέχρι του ποσού των εκατό (100) ευρώ. Οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό του πρώτου εδαφίου τακτοποιούνται με εξόφληση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα.».

    Διαβάστε επίσης:
    Ο Γιάννης Μώραλης στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο

    Άλμα 5,6% στις τιμές των υλικών κατασκευής τον Φεβρουάριο

    Μητσοτάκης: Καμία συμφωνία Ελλάδας-Ουκρανίας, δεν θα υπέγραφα εν κρυπτώ



    ΣΧΟΛΙΑ