• Οικονομία

    Στη δημοσιότητα το σχέδιο προϋπολογισμού Μπάιντεν ύψους 6 τρισ. δολαρίων- Τι περιλαμβάνει

    Τζο Μπάιντεν

    Τζο Μπάιντεν


    Το σχέδιο του Προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους για το φορολογικό έτος 2022, ύψους 6 τρισ. δολαρίων, έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

    Στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι διαφορετικές προτεραιότητες της προεδρίας Μπάιντεν σε σχέση με τις αντίστοιχες εκείνης του προκατόχου του νυν προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Στο σχέδιο ζητείται η αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας κατά 41%, ενώ 23% προτείνεται να είναι η αύξηση των πόρων για το υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος προτείνεται να λάβει πόρους αυξημένους κατά 22%.

    Η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας προτείνεται να μειωθεί ελαφρώς, κατά 0,1%. Πρόκειται για το υπουργείο που χειρίζεται το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράτυπης μετανάστευσης. Για το υπουργείο Άμυνας, η αύξηση που προβλέπεται είναι μόλις 2%.

    Στο νομοσχέδιο προβλέπονται δαπάνες 6 τρισ. δολ., εκ των οποίων μόνο 300 δισ. δολ. αποτελούν νέες δαπάνες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος αφορά προγράμματα που ήδη η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να χρηματοδοτεί, όπως το Medicare, υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης και πληρωμή τόκων για το δημόσιο χρέος.

    Άλλο 1,5 τρισ. δολ. αφορά χρηματοδότηση ομοσπονδιακών υπηρεσιών, με τα μισά από αυτά τα χρήματα να είναι ήδη δεσμευμένα υπέρ του Υπ. Άμυνας, ενώ τα υπόλοιπα θα μοιραστούν στα υπόλοιπα υπουργεία και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

    Στο πεδίο των εσόδων, ο προϋπολογισμός Μπάιντεν ενσωματώνει σημαντικές αλλαγές στον φορολογικό κώδικα, προκειμένου ο Λευκός Οίκος να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την αύξηση των κρατικών δαπανών κατά πολλά τρισ. δολ.

    Ο εταιρικός φορολογικός συντελεστής αυξάνεται στο 28%, από 21%, καθώς και νέους πόρους για ελέγχους από την ομοσπονδιακή αρχή δημοσίων εσόδων (IRS), καθώς και υψηλότερους φόρους για τους οικονομικά εύρωστους φορολογούμενους.

    Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνει ότι «πρόκειται για έναν προϋπολογισμό για το τι μπορεί να πετύχει η οικονομία μας, για το ποιον μπορεί να εξυπηρετεί και πώς μπορούμε να ανοικοδομήσουμε καλύτερα το μέλλον μας θέτοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες, τους στόχους και τη δύναμη του αμερικανικού λαού».

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Εξετάζουν την καθιέρωση ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού

    Επανεκκινούν σήμερα θέατρα και συναυλίες σε υπαίθριους χώρους – Ποια μέτρα ισχύουν

    ΗΠΑ προς ΠΟΥ: Προχωρήστε στη δεύτερη φάση της έρευνας για την προέλευση του SARS-CoV-2

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ