• Οικονομία

    Στα Pandora Papers και η ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα – Στη λίστα των offshore και το δίδυμο Θεοδόση-Απέργη της Newsphone

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Στα Pandora Papers και η ηθοποιός Νόνικα Γαληνέα. - Στη λίστα των offshore και το δίδυμο Θεοδόση-Απέργη της Newsphone

    Νόνικα Γαληνέα


    Το όνομα της μεγάλης κυρίας του θεάτρου και του κινηματογράφου, Νόνικας Γαληνέα, με καταβολές από εξέχουσα αστική οικογένεια, βρίσκεται κι αυτό στη λίστα των πολυσυζητημένων  Pandora Papers.

    Μια λίστα,  που είναι προϊόν διετούς, διεξοδικής έρευνας από διεθνή κοινοπραξία 650 δημοσιογράφων. Στο ελληνικό σκέλος της οποίας εμπεριέχονται 144 πρόσωπα , με συνολικά 239 εγγραφές.

    Πρωτοκλασάτοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, αλλά και άλλοι επιφανείς εκπρόσωποι από διάφορους κλάδους δραστηριοτήτων, μη εξαιρουμένων και διάσημων καλλιτεχνών   από τον χώρο της τρυφηλής showbiz.

    Θέση στη συγκεκριμένη λίστα, έχει και το επιχειρηματικό δίδυμο των Γιώργου Θεοδόση-Μαλιούρη και Στρατή Απέργη, της Newsphone. H οποία πριν από τρεισήμισι μήνες αποχώρησε από το χρηματιστήριο, μετά από δημόσια πρόταση.

     Εκ των πραγμάτων τα Pandora Papers αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες διαρροές οικονομικών εγγράφων με αποκαλύψεις για τον μυστικό πλούτο, που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους, πίσω από offshore εταιρείες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιήθηκε εξονυχιστικός έλεγχος σε συνολικά 6.500.000 φακέλους, με 30.000 Offshore.

      Αν και αυτοδίκαια η παρουσία  στη λίστα των Pandora Papers  δεν συνιστά «ντε φάκτο» αδίκημα (καθώς οι υπεράκτιες εταιρείες και οι υπό αυτές διαχείρηση περιουσιακών στοιχείων δεν συνιστούν …απαγορευμένο καρπό) εν τούτοις  στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να αποκαλύπτονται φαινόμενα φοροδιαφυγής.

    Επί ελληνικού εδάφους, τα πρόσωπα της λίστας έχουν ήδη τεθεί στο μικροσκόπιο, τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) όσο και του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου.  Αντικείμενο των ελέγχων  είναι να  διακριβωθεί αν έχουν δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές αρχές οι offshore εταιρείες που φαίνονται στα Pandora Papers, καθώς κι αν είναι σύννομες οι διασταυρώσεις των οικονομικών στοιχείων των κατόχων. Με προφανή στόχο όλα αυτά ,να αντιμετωπιστούν τυχόν ενδεχόμενα φοροδιαφυγής ή και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

    Τουλάχιστον επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει κάποιο επίσημο στοιχείο για την πορεία των ελέγχων, οι οποίοι  θα καταδείξουν και πόσες από τις offshore εταιρείες υφίστανται μέχρι σήμερα ή έχουν απενεργοποιηθεί.

    Η τριγωνική offshore με τη Νόνικα και η θρυλική Ντορέτ

    Γόνος αστικής και πολύφερνης οικογένειας των Αθηνών, η Νόνικα Γαληνέα, πέρασε από σχολεία της Ελβετίας και της Αγγλίας, ξεκινώντας την καλλιτεχνική της διαδρομή το 1963, από το θέατρο τέχνης.

    Είναι η πρώτη Ελληνίδα ηθοποιός που κατάφερε να συμπληρώσει  50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο θέατρο, και επίσης η πρώτη Ελληνίδα ηθοποιός που ερμήνευσε έργο στο  Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, στην αγγλική γλώσσα.

    Στα Pandora Papers απαντάται με το όνομα Αντιγόνη Γαληνέου, με διεύθυνση κατοικίας στη Νάντ της Γαλλίας και διασυνδεδεμένη με την offshore εταιρεία The Galpan euroinvest.

    Με έδρα στη Ρόουντ Τάουν, πρωτεύουσα των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, που βρίσκονται στη θάλασσα της Καραϊβικής, ανατολικά του Πουέρτο Ρίκο.

    Η συγκεκριμένη offshore φέρει ημερομηνία ενσωμάτωσης στοιχείων την 7η Ιουλίου 1992, ενώ έχει τριγωνική απεικόνιση ώς προς τα συνδεόμενα πρόσωπα.

    Καθώς πέραν της Νόνικας (Αντιγόνης) Γαληνέα, είναι κι αυτό της μητέρας της Θεοδοσίας ( Ντορέτ) Καραϊωσηφόγλου, που έφυγε από τη ζωή το 2010,  όπως επίσης και του ετεροθαλούς αδελφού της ηθοποιού Αλέξανδρου Παναγιωτόπουλου.

    Προφανώς πρόκειται για offshore  δίκην κοινής μερίδας, χωρίς να είναι γνωστό το αν και κατά πώς υφίσταται και σήμερα.

    Η Ντορέτ (Dorette, όπως την αποκαλούσαν όλοι) ήταν μια από τις πιο γνωστές αριστοκράτισσες των Αθηνών, έχοντας ζήσει μέσα στη χλιδή και τους πυρωμένους έρωτες.

    Κόρη βιομηχάνων- των Μύλων Αγ. Γεωργίου- με πατρικό στην Ηρώδου Αττικού, πλάι στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Διεύθυνση που είναι καταγεγραμμένη και στα Pandora Papers…

    Ο πρώτος γάμος της Ντορέτ Καραϊωσηφόγλου ήταν με τον δικηγόρο Πέτρο Γαληνέα, καρπός του οποίου ήταν η Νόνικα.

    Ακολούθησε δεύτερος γάμος με τον εργοστασιάρχη Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο.

    Ο οποίος είχε δυό παιδιά( τον Μίκη και την Ελένη) και απέκτησε μαζί της τον Αλέξανδρο τζούνιορ.

    Ακολούθησε στη συνέχεια η θρυλική της σχέση με τον Στρατή Ανδρεάδη, καθηγητή, εφοπλιστή και τραπεζίτη ( της Εμπορικής) του οποίου η περιουσία εν Ελλάδι κρατικοποιήθηκε επιθετικά αμέσως μετά από την μεταπολίτευση, από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Με τη σύντροφό του Ντορέτ, ο Στρατής Ανδρεάδης ζούσε στο Παρίσι σε αριστοκρατικό διαμέρισμα της πανάκριβης Avenue Foch, όπου άφησε την τελευταία του πνοή το 1989 σε ηλικία 84 ετών.

    Η σχέση τους άγγιξε τα όρια της μυθοπλασίας, καθώς εκείνος δεν δίσταζε να ξοδεύει τεράστια ποσά, ακόμη και για φαντασμαγορικό δείπνο για δύο, κλείνοντας μόνο γι’ αυτούς ολόκληρη την αίθουσα φημισμένων εστιατορίων στην πόλη του φωτός. Η Ντορέτ έφυγε από τη ζωή στο ίδιο παριζιάνικο διαμέρισμα λίγο πρίν πατήσει στα 100 της χρόνια.

    Ο γιός της από τον δεύτερο γάμο Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος (ετεροθαλής αδελφός της 83χρονης σήμερα  Νόνικας Γαληνέα) είναι στην ίδια offshore των Βρετανικών  Παρθένων Νήσων.

    Με διεύθυνση κατοικίας την οδό Σπευσίππου. Ακριβώς εκεί όπου ήταν η αθηναϊκή κατοικία του Στρατή Ανδρεάδη…

    Κατά τα άλλα και σε ότι αφορά τη Ντορέτ Καραϊωσηφόγλου, διατήρησε πάντα «μητρικές» σχέσεις με τα άλλα δυό παιδιά του δεύτερου συζύγου της.

    Τον Μίκη και την Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία είχε παντρευτεί τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη, που δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 1988 από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη»….

    Γαληνέα
    Ντορέτ Καραιωσηφόγλου και Στρατής Ανδρεάδης

    Γιώργος Θεοδόσης Μαλιούρης και Στρατής Απέργης μαζί στη λίστα

    Στα Pandora Papers όμως, φιγουράρουν μεταξύ των άλλων και τα ονόματα του 58χρονου Γιώργου Θεοδόση Μαλιούρη, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο, όπως επίσης και 52χρονου, γεννημένου στο Χαρτούμ του Σουδάν, Στρατή Απέργη. Πρόεδρος ο πρώτος και βασικός μέτοχος (μαζί με τη Αντιπρόεδρο γυναίκα του Τερέζα) της Newsphone.

    Στην οποία ο δεύτερος είναι Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά και μέτοχος μειοψηφίας.

    Το επιχειρηματικό δίδυμο εμφανίζεται να έχει από κοινού απεικόνιση στην offshore εταιρεία των Βρετανικών Παρθένων Νήσων Ideal marketing services. Φέρουσα ημερομηνία ενσωμάτωσης στοιχείων την 21η Ιουνίου του 2013. Όντας άδηλο, σε πιά κατάσταση βρίσκεται σήμερα.

    Η Newsphone είναι μια εταιρεία με αξιόλογο οικονομικό status, δραστηριοποιούμενη στους τομείς της τηλεηχοπληροφόρησης, των υπηρεσιών πληροφορικής και των επικοινωνιών.  Παράλληλα όμως, κινείται  και ώς πάροχος υπηρεσιών για την αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Έχοντας αναλάβει την υποστήριξη, της πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών και λανσάροντας συνάμα, ιστοσελίδα προβολής κατοικιών που βγαίνουν «στο σφυρί».

    Μέσω εταιρείας συσταθείσας στην Κύπρο, ο Θεοδόσης, η σύζυγός του και ο Απέργης, προχώρησαν από κοινού σε δημόσια πρόταση για τις μειοψηφίες της εταιρείας, που υλοποιήθηκε σε δύο φάσεις.

    Πετυχαίνοντας τελικά την έξοδό της από το χρηματιστήριο, έπειτα από 18 χρόνια παρουσίας σε αυτό.

    Για το εγχείρημα αυτό απαιτήθηκαν περί τα 6 εκατ. ευρώ, από τα οποία η αναλογία του ζεύγους Θεοδόση ήταν 4,4 εκατ. ευρώ και 1,6 εκατ. ευρώ ήταν το μερίδιο καταβολής από τον Στρατή Απέργη.

    Όσο για την αποτίμηση της Newsphone, προκειμένου να βρει από το χρηματιστηριακό «ταμπλό» αυτή έγινε στα επίπεδα του 44,5% της λογιστικής αξίας της εταιρείας…

     

    Διαβάστε επίσης

    Pandora Papers: Tι ελέγχει η ΑΑΔΕ στις offshore εταιρείες – Λιανός, Γιώτης, Ρέμος και Χατζηγιάννης υπό έλεγχο

    Pandora Papers: Λιανός, Ρέμος, Γιώτης και Ιωάννα Βαρδινογιάννη στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος

    Pandora Papers: Ποιοι Έλληνες περιλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα με τις “κρυμμένες” περιουσίες



    ΣΧΟΛΙΑ