ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ύψος του χρέους που θα εκδοθεί φέτος από χώρες και εταιρείες παγκοσμίως αναμένεται μειωμένο στα 8 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P.
Ο S&P εκτιμά ότι το νέο χρέος θα είναι χαμηλότερο κατά σχεδόν 3% από τα επίπεδο – ρεκόρ του 2020, όταν οι χώρες και οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε μεγάλο δανεισμό για να καλύψουν τα δημοσιονομικά ελλείμματα που δημιουργήθηκαν από τον κορονοϊό, αλλά θα είναι σχεδόν 15% υψηλότερο σε σχέση με τα προ COVID επίπεδα.
«Παρά μία πιθανή μείωση, οι χρηματοδοτικές συνθήκες που παραμένουν ευνοϊκές είναι μεταξύ των παραγόντων που στηρίζουν τις εκδόσεις χρέους φέτος, οι οποίοι στηρίζονται στα αυξημένα ποσά κρατικού χρέους που έχουν αρνητικές αποδόσεις και μία νέα σειρά προωθούμενων συγχωνεύσεων και εξαγορών επιχειρήσεων», ανέφερε ο S&P σε έκθεσή του.
Διαβάστε ακόμη:
AXIA για ΔΕΗ: Το ράλι θα έχει συνέχεια – Καταλύτης ο ΔΕΔΔΗΕ, πάνω από 100% τα περιθώρια ανόδου
East Med: Τι σηματοδοτεί η κοινή επιστολή επτά υπουργών- Το παρασκήνιο με τη Ρουμανία
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαθρεμπόριο καυσίμων: Στην φυλακή οι έξι από τους δεκαέξι κατηγορούμενους
- Eurobank: Απέκτησε 2,38 εκατ. ίδιες μετοχές έναντι 7,63 εκατ. ευρώ
- Παραιτείται ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός από τη Μονή Σινά – Εκλογή νέου Ηγουμένου στις 14 Σεπτεμβρίου
- Κατς: Τελευταία προειδοποίηση στη Χαμάς να παραδοθεί, αλλιώς θα εξοντωθεί
