• Οικονομία

    Σπ. Πρωτοψάλτης: Βασική μας προτεραιότητα οι σταθερές και ποιοτικές δουλειές

    • NewsRoom
    Σπύρος Πρωτοψάλτης-Διοικητής ΟΑΕΔ

    Σπύρος Πρωτοψάλτης-Διοικητής ΟΑΕΔ


    Την 8η «Ημέρα Καριέρας» στη Χαλκίδα διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, στο Ξενοδοχείο Lucy (οδός Βουδούρη 10), από τις 10:00 έως τις 18:00.

    Όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις, στόχος της ΔΥΠΑ αποτελεί η αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς (όσων αναζητούν εργασία) και ζήτησης (όσων αναζητούν προσωπικό) στην αγορά εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    Στις εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» οι άνεργοι και όσοι βρίσκονται σε αναζήτηση μιας καλύτερης δουλειάς έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και αναζητούν προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες.

    Στη συγκεκριμένη εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή 30 επιχειρήσεις από τη Χαλκίδα, από τη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, την Εύβοια, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, με περισσότερες από 500 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης. Ενδεικτικές ειδικότητες που αναζητούν οι εταιρείες είναι μηχανολόγοι συντήρησης, ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, τεχνικές ειδικότητες, οδηγοί, αποθηκάριοι, εργάτες αποθήκης, καθώς και ειδικότητες γενικών διοικητικών και οικονομικών-λογιστικών καθηκόντων.

    Όσοι πολίτες προσέλθουν, θα μπορούν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, να συνομιλήσουν με στελέχη των εταιρειών, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

    Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν για όλους και η δήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.eventora.com/el/Events/imera-karieras-dypa-chalkida.

    Άμεσα αποτελέσματα για τους ανέργους και τις εταιρείες – Επόμενος σταθμός τα Ιωάννινα

    «Η “Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ” της Χαλκίδας είναι η όγδοη διοργάνωση που υλοποιούμε» δηλώνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπενθυμίζοντας ότι έχουν προηγηθεί επτά – από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα – σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Πειραιά, Λάρισα, Ηράκλειο, Βόλο και «προχωράμε ήδη στον σχεδιασμό αντίστοιχης εκδήλωσης τον επόμενο μήνα στα Ιωάννινα».

    Στις «Ημέρες Καριέρας», που διοργανώθηκαν μέχρι τώρα, συμμετείχαν 230 εταιρείες με περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας, σε ειδικότητες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιπέδων εξειδίκευσης.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Πρωτοψάλτης, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, «οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις έχουν άμεσα αποτελέσματα για τους ανέργους και τις εταιρείες, καθώς έχουν καταγραφεί προσλήψεις, που έγιναν ακόμη και εντός του πρώτου πενταήμερου από την πραγματοποίησή τους, με τις διαδικασίες ανεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού να συνεχίζονται και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, καλύπτοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 100% των αναγκών των επιχειρήσεων. Οι “Ημέρες Καριέρας ΔΥΠΑ” πλέον καθιερώνονται ως θεσμός, αφού έχουν αγκαλιαστεί από τις επιχειρήσεις και τους αναζητούντες εργασία».

    Ο ρόλος της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων

    Τις εκδηλώσεις υλοποιεί, με την ενεργό στήριξη της Διοίκησης, η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ).

    «Για τον σχεδιασμό των επόμενων εκδηλώσεων, η ΜΕΜΜΕ συνεκτιμά και προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις προτάσεις που λαμβάνει, μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων, ώστε να προσφέρει τις ποιοτικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες μιας πραγματικά εκσυγχρονισμένης, ευρωπαϊκής Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης» σημειώνει ο κ. Πρωτοψάλτης και διευκρινίζει: «Ο στόχος μας είναι διπλός: αφενός μεν η ΔΥΠΑ να έρθει πιο κοντά στον κόσμο του “επιχειρείν” αφετέρου δε να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανέργους να βρουν σταθερές θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης σε τομείς υψηλής ζήτησης και σε εταιρείες που θα αναγνωρίσουν τις ικανότητες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας».

    «Διαμορφώνουμε, μεθοδικά και με συνέπεια, ένα σταθερό δίκτυο σχέσεων με τις επιχειρήσεις, το οποίο διευρύνεται πλέον, μετά τη σημαντική ενίσχυση και αναβάθμιση της ΜΕΜΜΕ. Η Μονάδα σχεδιάζει και παρέχει, χωρίς κόστος, εξατομικευμένες, ποιοτικές υπηρεσίες εύρεσης και προεπιλογής προσωπικού στις επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών της και τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιογραφικών στη χώρα. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει δράσεις επιλογής προσωπικού με την εφαρμογή σχεδίων προεπιλογής και βασικό στόχο την τοποθέτηση, μέσω μιας tailor-made διαδικασίας διαμεσολάβησης για κάθε επιχείρηση άνω των 50 εργαζομένων» αναφέρει ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

    Το διαμεσολαβητικό έργο της ΜΕΜΜΕ συνίσταται σε:

    – Αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας στον χώρο της επιχείρησης από εξειδικευμένο σύμβουλο.

    – Διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των συμβούλων των υπηρεσιών της περιοχής ενδιαφέροντος.

    – Προεπιλογή υποψηφίων, μέσω διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων από εξειδικευμένους συμβούλους.

    – Συνεχή ενημέρωση – feedback – αποστολή των προεπιλεγμένων βιογραφικών στην επιχείρηση και συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ΗR των επιχειρήσεων.

    – Διοργάνωση «Ημερών Καριέρας», στις οποίες συμμετέχουν προεπιλεγμένοι υποψήφιοι, με διεξαγωγή δεύτερης συνέντευξης από εξειδικευμένους συμβούλους και τη συμμετοχή των στελεχών ΗR της επιχείρησης.

    – Παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των τοποθετήσεων–ανταλλαγή δεδομένων και αξιολόγηση/απολογισμός της διαδικασίας.

    Η Μονάδα συμπλήρωσε φέτος έναν χρόνο από την επανεκκίνηση της λειτουργίας της. «Σε αυτή τη χρονιά υιοθετήθηκαν καινοτόμα εργαλεία και πρακτικές, με ταυτόχρονη αξιοποίηση στο μέγιστο του στελεχιακού δυναμικού της. Τα αποτελέσματα της ενίσχυσης της Μονάδας αντικατοπτρίζονται στην εδραίωση σταθερών σχέσεων με μερικές από τις πιο δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτή την περίοδο, περισσότερες από 150 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις εμπιστεύονται τη ΔΥΠΑ, μέσω της συνεργασίας τους με τη ΜΕΜΜΕ, για υπηρεσίες εύρεσης κατάλληλου προσωπικού» υπογραμμίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

    Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τη ΜΕΜΜΕ, μπορούν να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.dypa.gov.gr/memme, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο 210-9989620 ή μέσω email στο [email protected].

    Σπύρος Πρωτοψάλτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Σχεδιάζουμε ήδη την υλοποίηση των επόμενων εκδηλώσεων

    «Καθώς συμπληρώνεται πλέον ένας χρόνος από την πρώτη διοργάνωση “Ημέρας Καριέρας”, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης κατάφερε να δημιουργήσει έναν θεσμό που χαίρει της εκτίμησης των επιχειρήσεων και των αναζητούντων εργασία, όπως καταδεικνύουν οι διαρκώς αυξανόμενοι αριθμοί συμμετοχών των εταιρειών, καθώς και τα αιτήματα εκπροσώπων τοπικών αγορών και φορέων για αντίστοιχες διοργανώσεις και σε άλλες πόλεις. Ενισχύουμε συστηματικά τον διαμεσολαβητικό μας ρόλο στην αγορά εργασίας και σχεδιάζουμε ήδη την υλοποίηση των επόμενων εκδηλώσεων “Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ”, καθώς παραμένει βασική μας προτεραιότητα να βοηθήσουμε το εργατικό δυναμικό της χώρας μας να βρει σταθερές και ποιοτικές δουλειές και τις επιχειρήσεις να βρουν κατάλληλο προσωπικό» τονίζει ο κ. Πρωτοψάλτης.

    Διαβάστε επίσης

    Περιφέρεια Αττικής: Απολύτως διαφανείς οι διαδικασίες των παρεμβάσεων που χρηματοδότησε για το γήπεδο της ΑΕΚ



    ΣΧΟΛΙΑ