ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τίμησε την αρχή της αναλογικότητας με το κορυφαίο πρόγραμμά της για τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του γερμανικού κοινοβουλίου.
Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έδωσε τον Μάιο προθεσμία τριών μηνών στην ΕΚT για να δικαιολογήσει τις αγορές ομολόγων που έκανε με το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (PSPP), διαφορετικά δεν θα συμμετείχε η κεντρική τράπεζα της χώρας (Μπούντεσμπανκ) στο πρόγραμμα αυτό.
Σε επιστολή του στις 26 Ιουνίου, αντίγραφο της οποίας είναι σε γνώση του Reuters, ο Σολτς έγραψε: «Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών είναι πεπεισμένος ότι το Συμβούλιο της ΕΚΤ… επέδειξε εύλογη αναλογικότητα όσον αφορά το PSPP», έγραψε ο Σολτς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπόθεση Novartis: Ένοχοι οι «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» με απόφαση του δικαστηρίου
- Μητσοτάκης: Δεν μπορούν να μετέχουν στο πρόγραμμα SAFE χώρες που απειλούν με πόλεμο μέλη της Ένωσης
- Προδιαβήτης και Παχυσαρκία: Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος;
- Έρχεται η ώρα του νέου προϋπολογισμού για το 2026
