ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Ο χειρότερός μου φόβος είναι να έχουμε χρήματα και να μην τα χρησιμοποιήσουμε σωστά» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ συγχρόνως τόνισε τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης και το πόσο θα βοηθήσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
Αναφέρθηκε στο μεγάλο κενό επενδύσεων στη χώρα την περίοδο 2010-2018 που οδήγησε σε brain drain και σε μη εκσυγχρονισμό του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των δημοσίων επενδύσεων για να κινητοποιηθούν οι ιδιωτικές. Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο συζήτησης για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στη μετά Covid εποχή όπου συμμετείχαν ο Βίτορ Γκασμάρ, διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η καθηγήτρια Φοίβη Κουντούρη και ο καθηγητής Τζέφρι Σακς και έγινε στο πλαίσιο του 2ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης που διοργανώνει η εφημερίδα Πελοπόννησος.
Με τη σειρά του ο Βίτορ Γκάσπαρ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργούνται για την παγκόσμια οικονομία μετά την πανδημία του κορονοϊού. Τόνισε πως οι προβλέψεις «δείχνουν» ότι ο εμβολιασμός στο τέλος του 2022 θα φτάσει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί παρά την αρχική αβεβαιότητα.
Από την πλευρά του ο Τζέφρι Σάκς μίλησε για τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργεί το καλό κλίμα της Ελλάδας, στους τομείς της αιολικής ενέργειας και του τουρισμού. Η Φοίβη Κουντούρη υποστήριξε πως η Ελλάδα χρειάζεται εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, συνθήκες για ευνοϊκότερη πρόσβαση στην εργασία καθώς επίσης και πολιτικές στην φορολογία. Όπως τόνισε χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί ο δημόσιος τομέας με ένα τρόπο ώστε να ενδυναμωθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις για να επιτευχθεί η βιώσιμη ανάπτυξη.
Διαβάστε επίσης:
Τι ζητάει η βιοτεχνία από το υπουργείο ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης
8 δισ. ρευστότητα μοιράστηκαν σε 33.000 επιχειρήσεις-Αλλαγή στα κριτήρια απαιτεί η κυβέρνηση
Επιδότηση παγίων δαπανών: Δικαιούχοι σχεδόν 30.000 επιχειρήσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μαρινάκης: «Για κάθε δωρεάν εισιτήριο του κ. Ανδρουλάκη εμείς μηδενίζουμε τον φόρο για όλους τους νέους έως 25 ετών» (βίντεο)
- Bally’s Intralot: Συμφωνία Total Return Equity Swap με ευρωπαϊκή τράπεζα
- Νέα εποχή για την Τράπεζα της Ιαπωνίας: Αύξησε το επιτόκιο σε υψηλό 31 ετών
- Κωνσταντίνος Αργυρός-Αλεξάνδρα Νίκα: Τα δώρα της Σίλιας Κριθαριώτη για την κόρη τους (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.