• Οικονομία

    Σκυλακάκης: Με μέτρο η επαναφορά των πρωτογενών πλεονασμάτων

    • Βασίλης Τσεκούρας
    Ελλάδα 2.0: Έως τα τέλη Ιουλίου οι πρώτες εκταμιεύσεις των κονδυλίων για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών


    «Καμπανάκι» για την επόμενη ημέρα της πανδημίας χτύπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην ημερίδα του Economist με θέμα 200 χρόνια οικονομικής επιβίωσης.

    «Πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο με την επαναφορά των πρωτογενών πλεονασμάτων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην επαναφορά των δημοσιονομικών στόχων στην Ε.Ε.

    Υπενθυμίζεται πως το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και των συμφωνημένων στόχων έναντι των θεσμών, αποτυπώνονται και στα «ψιλά γράμματα» της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε υπεραποδόσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων με πλεονάσματα πολύ πάνω από το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ.

    Ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι η χώρα μας έχει ως στόχο στο άμεσο μέλλον να ελαφρύνει το βάρος του χρέους μέσω της ανάπτυξης, από την κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από το Ταμείο Ανάπτυξης.

    “Δεν σκεφτόμαστε να αυξήσουμε την ανάπτυξη μέσω μικρότερων πρωτογενών πλεονασμάτων. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει και από μας και από τους θεσμούς ένα μέτρο”, είπε  ο κ. Σκυλακάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα «ψιλά γράμματα» της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα

    Πώς να υποβάλετε αίτηση στις 120 δόσεις

    Η επιτυχία της αναπτυξιακής προσπάθειας στη «μέγγενη» της πιθανής ανόδου των επιτοκίων



    ΣΧΟΛΙΑ