• Οικονομία

    Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για τις φορολογικές δηλώσεις

    Ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

    Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης


    Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για το «καυτό» θέμα των φορολογικών δηλώσεων.

    Φοροτεχνικοί και λογιστές ζητούν εδώ και αρκετές ημέρες να δοθεί παράταση στην υποβολή τους, τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

    Πονοκέφαλος για το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί η εκκαθάριση του «market pass», καθώς οι δικαιούχοι θα καθοριστούν με βάση τις φετινές τους φορολογικές δηλώσεις.

    Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ώστε στη συνέχεια να «τρέξουν» οι διαδικασίες για το market pass.

    Μπορεί να μην αλλάζει οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής, ωστόσο αν κάποιοι φορολογούμενοι αύξησαν πέρυσι το εισόδημά τους πάνω από το εισοδηματικό όριο θα πρέπει να βγουν από τη λίστα των δικαιούχων, ενώ εκείνου που είχαν μικρότερο εισόδημα μπορεί να πληρούν τους όρους και να ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων.

    Σε περίπτωση που δοθεί νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις, δεν αποκλείεται όσοι τις υποβάλλουν μετά τις 31 Ιουλίου να έχουν το δικαίωμα πληρωμής του φόρου διπλής δόσης στα τέλη Αυγούστου.

    Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα η αποπληρωμή του φόρου θα γίνει σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη στο τέλος Ιουλίου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024.

    Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του φόρου παρέχεται έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

    Επίσης οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν την οφειλή σε έως 24 μηνιαίες έντοκες δόσεις με την πάγια ρύθμιση ή σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με πιστωτική κάρτα κερδίζοντας την έκπτωση του 3%.

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2,6% φέτος και 2,8% το 2024

    Γεωργιάδης: Πρόστιμα σε efood και Wolt – Έκαναν delivery στην… Επιθεώρηση Εργασίας σε συνθήκες καύσωνα

    Γεωργιάδης: Επίδομα ύψους €534 στους εργαζομένους σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ