• Οικονομία

    Σήμερα η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Ενέργειας

    Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Ενέργειας


    Σήμερα υπογράφεται η ΚΥΑ για τα voucher των tablet των μαθητών, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

    Ο κ. Σκυλακάκης ωστόσο, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δεν ανέφερε πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα, ενώ, για το χρόνο διανομής τους παρέπεμψε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

    Σημειώνεται πως με βάση τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, οι δικαιούχοι που θα λάβουν την επιταγή (voucher) των 200 ευρώ θα είναι ηλικίας από 4 έως 24 ετών και υπολογίζονται σε 560.000, από 325.000 οικογένειες.

    Αφορά στις οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή σε οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

    Δηλαδή για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

    Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ.

    Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.

    Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης κατά της πανδημίας, ο κ. Σκυλακάκης αναγνώρισε ότι το επίδομα των 534 ευρώ δεν είναι πάντα αρκετό, επιφυλάχθηκε ότι, ενώ «υπάρχει θέμα για την κάλυψη των παγίων, δεν μπορώ να πω κάτι αυτή την ώρα» για τυχόν κυβερνητικά σχέδια. Επεσήμανε, ωστόσο ότι, τα 534 ευρώ είναι αφορολόγητα, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν ο δικαιούχος τους «να έχει και μία επιστροφή, γιατί οι μήνες πριν την πανδημία είχε κανονική παρακράτηση», ενώ σημείωσε ότι «τα 534 θα περιλαμβάνεται στα τεκμήρια».

    Για τα πιο χαμηλά εισοδήματα είπε πως έχει πάρει παρατάσεις το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και γίνεται «προσπάθεια να καλύψουμε αυτό τον κόσμο». «Υπάρχουν κάποιες θέσεις εργασίας, δεν είναι τελείως κλειστή η αγορά», συμπλήρωσε αναφερόμενος σε θέσεις logistics και μεταφορέων.

    Τέλος, για τους τουριστικούς υπαλλήλους υπογράμμισε ότι, για όσους απασχολούνται σε κλειστές επιχειρήσεις είναι σε αναστολή, ενώ το πρόβλημα είναι εκείνοι που δούλευαν τη θερινή περίοδο και έπαιρναν το επίδομα ανεργίας. «Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι θα καθυστερήσει η σεζόν», είπε σχετικά και ανακοίνωσε αμειβόμενο πρόγραμμα κατάρτισης για την κάλυψη των αναγκών τους. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός είναι μια σκέψη της κυβέρνησης «το πότε και σε ποιο βαθμό μπορεί να εφαρμοστεί» το επιλέξιμο πρόγραμμα από το Ταμείο Ανάκαμψης.



    ΣΧΟΛΙΑ