• mediamarkt

    Business

    Ψηφιακή μέριμνα στη MediaMarkt: Tablet ή laptop; Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξουμε την κατάλληλη συσκευή

    • NewsRoom

    Η MediaMarkt συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα 2021» με τεχνολογία για όλους

    Η ώρα για τους μαθητές και φοιτητές να διαλέξουν και φέτος τα καλύτερα προϊόντα τεχνολογίας, που θα τους βοηθήσουν στις σπουδές τους, έφτασε! Το Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα 2021 έχει ενεργοποιηθεί και προσφέρει ένα voucher αξίας 200€ σε κάθε μαθητή και σπουδαστή έως 25 ετών.

    Μέσα από την Ψηφιακή Μέριμνα, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μπορούν να προμηθευτούν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, που είναι πια άρρηκτα συνδεδεμένος με τις σχολικές και ακαδημαϊκές υποχρεώσεις (και επιδόσεις!) τους. Οι αγορές στις οποίες απευθύνεται το voucher αφορούν στα βασικά προϊόντα τεχνολογίας, όπως υπολογιστές desktop, tablet και laptop.

    Πώς λειτουργεί η «Ψηφιακή Μέριμνα»

    Η συγκεκριμένη δράση αφορά μαθητές και σπουδαστές από 4 έως 24 ετών που φοιτούν σε όλες τις βαθμίδες δημόσιας εκπαίδευσης, από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο.

    Για να δει κάποιος αν είναι δικαιούχος και να λάβει το κουπόνι του το οποίο στη συνέχεια θα εξαργυρώσει σε κάποιο κατάστημα λιανικής θα πρέπει να μπει στο επίσημο site https://www.digital-access.gov.gr/ και να δηλώσει τα στοιχεία του (Taxis, AMKA).

    Με βάση το οικογενειακό εισόδημα, θα δει άμεσα εάν δικαιούται το voucher και μπορεί να το παραλάβει αμέσως (σε ψηφιακό αρχείο προφανώς που μπορεί να εκτυπώσει ή να χρησιμοποιήσει τον κωδικό σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα). Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει από τις 5 Απριλίου.

    Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και το τι προσφέρει η MediaMarkt μπορείτε να βρείτε και στο ειδικό site, εδώ.

    Κάθε δικαιούχος του Προγράμματος Ψηφιακής Μέριμνας θα πρέπει να αξιολογήσει, όμως, κάποια κριτήρια, ώστε να επιλέξει την ιδανικότερη γι’ αυτόν λύση, η οποία θα καλύπτει όσο το δυνατόν καλύτερα τις δικές του, προσωπικές, ανάγκες.

    Για παράδειγμα, οι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και οι φοιτητές εξακολουθούν να μετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης, γι’ αυτό και θα πρέπει να επιλέξου εξοπλισμό με βασικό κριτήριο την άνετη παρακολούθηση των μαθημάτων. Επομένως, ένα tablet ή ένα laptop με μεγάλη οθόνη είναι απαραίτητο στοιχείο για την επιλογή τους.

    Από την άλλη, οι μικροί μας μαθητές χρειάζεται να δουλεύουν με ελαφριές συσκευές, χωρίς ιδιαίτερο βάρος, ώστε να μπορούν να αντεπεξέρχονται απρόσκοπτα στις υποχρεώσεις τους.

    Οι σπουδαστές, από την πλευρά τους, έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις μεγάλο όγκο εργασιών. Επομένως, γι’ αυτή την κατηγορία των δικαιούχων είναι σημαντικό να διαλέξουν μία συσκευή με γενναιόδωρο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να «αντέχει» τα αρχεία που επεξεργάζονται και αποθηκεύουν.

    Ωστόσο, κάθε μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής χρειάζεται, πέρα από το tablet ή το laptop που θα επιλέξει, όλο τον απαραίτητο βοηθητικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει σωστά στις μαθητικές του υποχρεώσεις, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου η τηλεκπαίδευση πρωταγωνιστεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

    Γιατί να επιλέξουμε MediaMarkt και στην Ψηφιακή Μέριμνα

    Στην MediaMarkt, την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, θα βρείτε το ιδανικό tablet ή laptop ειδικά για τις ανάγκες σας, μέσα από μία τεράστια ποικιλία προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας. Εδώ, όμως, δεν θα βρείτε μόνο τα κορυφαία προϊόντα τεχνολογίας, αλλά και τις χαμηλότερες τιμές. Κι αυτό γιατί σε όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Μέριμνας, η MediaMarkt προσφέρει εγγύηση χαμηλότερης τιμής και σας επιστρέφει τη διαφορά σε περίπτωση που βρείτε κάποιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή σε άλλη αλυσίδα καταστημάτων.

    Παράλληλα, η MediaMarkt αντιλαμβάνεται την ανάγκη των μαθητών να αποκτήσουν όλο τον βοηθητικό εξοπλισμό που δεν καλύπτεται από το voucher, γι’ αυτό και προσφέρει έως -55% σε όλα τα συνοδευτικά αξεσουάρ, όπως έναν εκτυπωτή για παράδειγμα ή μια μεγαλύτερη οθόνη που δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα.

    Οι λύσεις από την MediaMarkt για την Ψηφιακή Μέριμνα 2021 δεν σταματούν εκεί, αφού προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης όλων των απαραίτητων προγραμμάτων μόνο με 9,99€, ώστε οι γονείς να βρουν μια εύκολη και οικονομική λύση που θα τους λύσει τα χέρια. Γιατί δεν είναι μόνο τα Windows, είναι και τo Office, κάποιο Antivirus, ενώ μπορεί να χρειαστούν κι άλλα, όπως μια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Επειδή δεν ξέρουν όλοι οι γονείς πως να τα κάνουν όλα αυτά, οι ειδικοί της MediaMarkt αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν στη συσκευή Ψηφιακής Μέριμνας το απαραίτητο λογισμικό μόνο με €9,99.

    Δεν είναι όμως μόνο τα παραπάνω. Είναι σημαντικό να μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας όπως σας βολεύει και να μην περιμένετε. Εάν επιλέξετε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.mediamarkt.gr, μπορείτε να παραλάβετε τα προϊόντα μέσα σε 24 ώρες (αν μένετε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) ή να κλείσετε ραντεβού για click away ή click inside για να δείτε τα προϊόντα από κοντά και να κάνετε την επιλογή σας.

    Ό,τι κι αν επιλέξετε, στην MediaMarkt θα βρείτε την λύση που σας εξυπηρετεί.

    Πώς επιλέγω το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου

    Και φτάνουμε στο πιο κρίσιμο σημείο: τι επιλογές υπάρχουν και πώς επιλέγω;

    Οι επιλογές που προσφέρει η MediaMarkt είναι άπειρες.

    Από εκεί και πέρα, έχουμε κάποιες προτάσεις για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε:

    Ξεκινάμε από το Lenovo 14w AMD A6-9220C. Πρόκειται για ένα laptop ιδανικό για τηλεμαθήματα. Περιλαμβάνει αποθηκευτικό χώρο 128GB SSD, οθόνη 14 ιντσών Full HD και μάλιστα αφής, επεξεργαστή AMD A6. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο laptop έρχεται με προεγκατεστημένο το Antivirus ZoneAlarm που προσφέρει προστασία για δύο χρόνια.

    Παραμένοντας στις 14 ίντσες, υπάρχει και το HP 14s-fq0003nv AMD 3020e. Πρόκειται για ένα laptop σχεδόν ίδιων προδιαγραφών (συμπεριλαμβανομένου και του Antivirus) με το προηγούμενο, χωρίς όμως οθόνη αφής, αλλά με χαμηλότερη τιμή, η οποία με το voucher πέφτει ακόμα πιο πολύ. Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να πάρετε ένα laptop με 150 ευρώ; Τώρα μπορείτε.

    Αν προτιμάτε τη λύση του desktop, υπάρχει το Dell 3881 Intel Core i5-10400, το οποίο έρχεται πακέτο με οθόνη 24 ιντσών και Antivirus. Πρόκειται για ένα compact αλλά ισχυρό επώνυμο σύστημα. Διαθέτει 8GB RAM, εξαπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i5-10400 και 256GB SSD. Μπορείτε όμως να κάνετε αναβαθμίσεις στο μέλλον, να μεγαλώσετε μνήμη και δίσκο ή να προσθέσετε κάρτα γραφικών.

    Πολλοί δικαιούχοι του προγράμματος Ψηφιακή Μέριμνα θα προτιμήσουν ένα tablet. Είναι καλή επιλογή αν έχουν ήδη υπολογιστή που να τους καλύπτει. Η φθηνότερη επιλογή (κυριολεκτικά δωρεάν με το voucher) είναι το Lenovo Tab M10. Το συγκεκριμένο έχει οθόνη 10,1 ίντσες και αποθηκευτικό χώρο 64GB που επεκτείνεται με κάρτα μνήμης. Διαθέτει ισχυρό οκταπύρηνο επεξεργαστή και δύο κάμερες, μία εμπρός και μία πίσω.

    Ό,τι λύση κι αν προτιμάτε, η MediaMarkt συμφέρει και στην Ψηφιακή Μέριμνα. Αν επομένως είστε από τους δικαιούχους της δράσης, πάρτε το voucher ανά χείρας και σπεύστε σε κάποιο κατάστημα MediaMarkt ή επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.mediamarkt.gr.

    Τεχνολογία για όλους από τη MediaMarkt, γιατί συμφέρει!

    Πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα