• Οικονομία

    Σενάριο για «διπλή δόση» στις φορολογικές δηλώσεις – Γιατί σκέφτονται νέα παράταση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας


    Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων κάτι που ανοίγει παράθυρο για μία ολιγοήμερη παράταση από το Υπουργείο Οικονομικών.

    Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί σχεδόν 4,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που σημαίνει ότι μέχρι το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου θα πρέπει να υποβληθούν επιπλέον 2 εκατομμύρια δηλώσεις.

    Το σενάριο που επεξεργάζεται αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο αναφέρει πώς σε περίπτωση που αποφασιστεί η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως και το τέλος Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα έχουν το δικαίωμα να καταβάλουν διπλή δόση (Ιουλίου – Αυγούστου) ακολουθώντας την πράξη το “μοντέλο” που είχε εφαρμοστεί και πέρυσι.

    Εφόσον προχωρήσει αυτό το σενάριο όσοι φορολογούμενοι επιλέξουν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση μέσα στον Αύγουστο, θα χάσουν το δικαίωμα τις εκπτώσεις του 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.

    Από την επεξεργασία των δηλώσεων προκύπτει ότι:

    *Το 53% είναι μηδενικές.

    * Το 33% είναι χρεωστικές με το ποσό του φόρου που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι να ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ ή μέσο φόρο 1.015 ευρώ.

    * Το 13,6% είναι πιστωτικές με το ποσό της επιστροφής φόρου να φθάνει τα 230 εκατ. ευρώ ή μέσο ποσό επιστροφής τα 373 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι κανονικά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληγε στο τέλος Ιουνίου και πήρε παράταση έως και το μεσημέρι της 29ης Ιουλίου.

    Διαβάστε επίσης

    Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο 7 στα 10 εκκαθαριστικά – Ποιοι πρέπει να βιαστούν



    ΣΧΟΛΙΑ