• Οικονομία

    Ρολφ Στράους (ESM): «Δεν θα υπάρξει ποτέ κούρεμα για τα δάνεια της Ελλάδας»

    • NewsRoom
    Ρολφ Στράους, επικεφαλής οικονομολόγος ESM

    Ρολφ Στράους, επικεφαλής οικονομολόγος ESM


    «Δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ κούρεμα για τα δάνεια του ESM», ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Ρολφ Στράους, με δηλώσεις του στην αυστριακή εφημερίδα Tiroler Tageszeitung, αναφερόμενος στο χρέος της Ελλάδας.

    «Υποθέτουμε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει πλήρως τα δάνειά της, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιτοκίων. Δεν χρηματοδοτούμε το αδύνατο, αλλά το εφικτό», ανέφερε ο οικονομολόγος του ESM, και συμπλήρωσε: «Όποιος πάρει χρήματα με χαμηλό επιτόκιο από εμάς, έχει δεσμευτεί για την αποπληρωμή του δανείου στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών επιτοκίων. Η Ελλάδα επωφελείται από πολύ μεγάλης διάρκειας και αναβολής κατάθεσης των τόκων και των χρεολυσίων για τα επόμενα χρόνια».

    Μιλώντας για την συμφωνία για το χρέος που ισχύει πλέον για την Ελλάδα, ο κ. Στράους ανέφερε πως αυτό μεταφράζεται σε ετήσια εξοικονόμηση τόκων σχεδόν 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, ή στο 6,7% της ελληνικής οικονομικής.

    Στην ίδια βάση υποστήριξε πως η επιτυχία της προσέγγισής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας αντανακλάται και στις άλλες χώρες με προγράμματα, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διάψευση από ESM: Δεν σχεδιάζουμε καμία παρέμβαση στις ελληνικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στάση αναμονής από τους δανειστές: «Καμπανάκι» από Κομισιόν και ESM περί τήρησης των συμφωνηθέντων



    ΣΧΟΛΙΑ