ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τις ομιλίες των γενικών εισηγητών των κομμάτων, αρχίζει στις 3 μ.μ., στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η επεξεργασία του κρατικού προϋπολογισμού 2025.
Πρώτοι ομιλητές στην τριήμερη διαδικασία (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) θα είναι οι γενικοί εισηγητές των κομμάτων Νότης Μηταράκης (ΝΔ), Πάρις Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής), Χάρης Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Νικόλαος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), Βασίλειος Βιλιάρδος (Ελληνική Λύση), Ευκλείδης Τσακαλώτος (Νέα Αριστερά), Ανδρέας Βορύλλας (Νίκη), Αλέξανδρος Καζαμίας (Πλεύση Ελευθερίας) και Αθανάσιος Χαλκιάς (ΚΟ Σπαρτιάτες).
Θα ακολουθήσουν οι ειδικοί εισηγητές Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Μίκα Ιατρίδη, Αθανάσιος Καββαδάς και Ασημίνα Σκόνδρα από τη ΝΔ, Μιλένα Αποστολάκη και Ελένη Βατσινά από το ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και Γεώργιος Γαβρήλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ, Στυλιανός Φωτόπουλος από την Ελληνική Λύση, Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, Σπυρίδων Τσιρώνης από τη Νίκη, Ελένη Καραγεωργοπούλου από την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς και ο Μάριος Σαλμάς από τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2025 έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2024. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά από πενθήμερη συζήτηση, τα μεσάνυχτα (το αργότερο) της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου 2024, με ονομαστική ψηφοφορία, η οποία ενέχει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Διαβάστε επίσης:
Ελληνικός Χρυσός: Στρατηγική συνεργασία με EIAX για την ενίσχυση της αγοράς του χαλκού
Πάνος Τσακλόγλου: Χαμηλότερη και δικαιότερη Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Rontis: Η επένδυση των 180 εκατ. για τα φάρμακα, την επέκταση στη Λάρισα και τη νέα μονάδα στην Κοζάνη
- Γιατί είναι happy οι μέτοχοι της Star Bulk, το κρίσιμο 48ωρο των μετοχών, ο σασμός του Πιερρ, πού πάει ο Μεγάλου, η υπόσχεση Βρεττού, οι νέες business της Μιλένας Παππά, η επιστροφή του consigliere Νικηφοράκη στον ΚΜ, οι αμαζόνες του Άδωνι και τα Chanel της Δάφνης
- Τα δεκαχίλιαρα της Νίκης Κεραμέως
- Σπυρίδων Παπαγεωργίου (Γ.Γ Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων ): Σε 10 μήνες τα σχέδια ανθεκτικότητας – Η νέα εθνική πλατφόρμα και τα antidrones
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.