• Οικονομία

    Προειδοποίηση Κουτεντάκη για τα «κόκκινα δάνεια»: Nα μη δημιουργηθεί δημοσιονομικό ρίσκο

    • NewsRoom
    Φραγκίσκος Κουτεντάκης

    Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκος Κουτεντάκης


    Την προειδοποίηση ότι το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα δάνεια» δεν πρέπει να δημιουργεί δημοσιονομικό ρίσκο απηύθυνε ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

    «Για τα κόκκινα δάνεια έχουν ακουστεί δύο σχέδια. Το κρίσιμο είναι να εξασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργείται κανένα δημοσιονομικό ρίσκο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουτεντάκης, προσθέτοντας πως «την ώρα που έχουμε κλείσει το μέτωπο των δημοσιονομικών, δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα άλλο».

    Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση περί μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή σημείωσε πως «δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

    Όπως είπε, η συναίνεση σε αυτό το θέμα είναι πρόοδος. «Θα είναι ευνοϊκή μια τέτοια εξέλιξη για την ελληνική οικονομία… Ένα από τα επιχειρήματα είναι πως το ελληνικό κράτος έχει αποδείξει την αξιοπιστία του να επιτυγχάνει τα πλεονάσματα» ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκλεισε η συμφωνία για την πρώτη κατοικία μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχέδιο ιταλικού τύπου από την κυβέρνηση για την πώληση των κόκκινων δανείων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καμπανάκι» από το Γραφείο Προϋπολογισμού: Οι πέντε κίνδυνοι που απειλούν την οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ