• Οικονομία

    «Πρόγραμμα Κάλυψη»: Δωρεάν σπίτια στον δήμο Αθηναίων – Ποιοι οι δικαιούχοι

    • NewsRoom
    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης


    Τη δυνατότητα κάλυψης του ενοικίου σε νέους και οικογένειες για διάστημα τριών ετών, δίνει ο δήμος Αθηναίων μετά από προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

    Το πρόγραμμα με τίτλο «Κάλυψη» που διαχειρίζεται η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), αφορά σε 257 κατοικίες και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25-39 ετών, που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κατοικούν στον Δήμο Αθηναίων και δε διαθέτουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία.

    Οι δικαιούχοι

    Ο αιτών μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία.

    Στην αίτηση συμπληρώνονται τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Κάλυψη, ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του Προγράμματος.

    Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού εντάσσονται στο Πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    • Δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία
    • Η εγκεκριμένη αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα έχει υποβληθεί για τον Δήμο Αθηναίων

    Τα κριτήρια

    Ο αιτών και τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού που πληρούν τα ως άνω κριτήρια μοριοδοτούνται, μεταξύ των νοικοκυριών που υποβάλλουν αίτηση στον δήμο, με βάση τα κάτωθι κριτήρια:

    Πώς θα κάνετε αίτηση

    Οι ενδιαφερόμενοι, που πληρούν τα κριτήρια καλούνται από τον Δήμο Αθηναίων να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (και ηλεκτρονικά) μέχρι την Πέμπτη 27 Ιουλίου.

    Η αίτηση υποβάλλεται στον Δήμο Αθηναίων, είτε στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, Διεκπεραίωσης και Αρχείου, Λιοσίων 22, 2ος όροφος, απευθύνοντας την στην Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είτε στο [email protected], καθώς και στο κατάστημα του Δήμου Αθηναίων, Λιοσίων 22.

    Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των δικαιούχων, το πρόγραμμα θα αξιοποιήσει τις ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία, στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIA ΙΙ» και «ESTIA 2021».

    Προτεραιότητα δίνεται σε πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες, σε άτομα με αναπηρία, σε νοικοκυριά στα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση έξωσης και σε μονογονεϊκές οικογένειες.

    Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων δείτε εδώ

    Διαβάστε επίσης; 

    Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή

    Βαρβιτσιώτης για ακτοπλοϊκά: Η πίεση που κάναμε απέδωσε – Κριτική σε εταιρείες που έκαναν μικροπροσφορές

    Κλειστή η Ακρόπολη από τις 12 μέχρι τις 17:00 λόγω καύσωνα



    ΣΧΟΛΙΑ