• Οικονομία

    Πόλεμο με τους στρατιωτικούς ανοίγει ο Πάνος Καμμένος για τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    Οργισμένοι με τον Πάνο Καμμένο είναι οι στρατιωτικοί, μετά τις αποκαλύψεις ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ως ισοδύναμο μέτρο στη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

    Η λύση αυτή προτείνεται από τον Πάνο Καμμένο στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της δόσης του ESM, κατόπιν απαίτησης του Βερολίνου στο χθεσινό Eurogroup. Η γερμανική πλευρά ζήτησε την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων για τα 28 εκατ. ευρώ που «στοιχίζει» η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι το τέλος του έτους.

    Η πρόταση του υπουργού Άμυνας προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, η οποία με έγγραφό της προς τον υπουργό Οικονομικών, το οποίο κοινοποιεί και στον Π. Καμμένο, αναφέρει ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τις περικοπές στο μισθολόγιο.

    Η επιστολή τους αναφέρει τα εξής:

    «Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το υπουργείο σας δεν έχει: α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης.

    » Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία κοινοποιείται το παρόν, εξακολουθούμε να δείχνουμε εμπιστοσύνη και να παρέχουμε την αμέριστη στήριξή μας, ώστε να προβεί στις ενέργειες που απαιτούνται, για να αποφευχθεί μία ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού, το οποίο αποτελεί τον πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρει στο σχετικό έγγραφο.

    Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος έγραφε στο Twitter:

    «Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Καμμένος βρήκε τη λύση για το πώς θα βρεθεί το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικυρώνει ο ESM: Όταν η Ελλάδα βρει ισοδύναμα για το ΦΠΑ στα νησιά, η εκταμίευση των 15 δισ. ευρώ

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Βερολίνου: Ζητεί ισοδύναμα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά – Μπλόκο στην εκταμίευση της δόσης



    ΣΧΟΛΙΑ