• Οικονομία

    Ποιος είναι ο πολύπειρος μάνατζερ Μιχάλης Κεφαλογιάννης που παίρνει στα χέρια του τον ΕΦΚΑ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μιχάλης Κεφαλογιάννης

    Μιχάλης Κεφαλογιάννης


    Ο Κρητικός Μιχάλης Κεφαλογιάννης, πολύ καλός φίλος και στενός συνεργάτης από το παρελθόν του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωστή Χατζηδάκη, καλείται να λύσει τον γόρδιο δεσμό των περισσότερων από 300.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr, ο κ. Χατζηδάκης αναζητούσε έναν project manager από τον ιδιωτικό τομέα με πολύχρονη εμπειρία στην διαχείριση μεγάλων επιχειρήσεων, ο οποίος με την δική του ομάδα, θα συνεργαστεί με την διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για να ξεπεραστούν οι δυσλειτουργίες που καταγράφει καθημερινά ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας.

    Μετά από ώριμη σκέψη, ο κ. Κεφαλογιάννης αποδέχθηκε την πρόταση του Κωστή Χατζηδάκη και από αύριο κιόλας θα ξεκινήσει να ενημερώνεται για τα δεδομένα που επικρατούν στον ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Η συμβολή του στην ταχύτερη απονομή των συντάξεων θα είναι αμισθί.

    Ο επικεφαλής της ομάδας έργου για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων έχει συνεργαστεί με τον κ. Χατζηδάκη και στο παρελθόν ως ειδικός του σύμβουλος στο υπουργείο Μεταφορών με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις κατά την περίοδο 2007-2008.

    Γεννημένος το 1964 στην Κρήτη, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι ξάδελφος του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ η οικογένεια του διαθέτει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο νησί. Ο ίδιος έχει εργαστεί ως στέλεχος σε διεθνή funds και στην ABN AMRO Bank. Έχει διατελέσει επίσης μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ, του ΔΣ της ΔΕΗ και συντονιστής της ομάδας της ΝΔ για τις Επενδύσεις και την Ρευστότητα. Υπήρξε στενός συνεργάτης και του Δημήτρη Κοντομηνά.

    Πρόκειται για στέλεχος, όπως αναφέρουν πηγές που τον γνωρίζουν, με πολυετή εμπειρία και διορατικότητα, εχέμυθο και χαμηλών τόνων.

    Βαρύ βιογραφικό με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα

    Είναι κάτοχος MBA στη Γενική Διοίκηση από το Baruch College της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ και πτυχιούχος Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας στη Γερμανία.

    Είναι Συνιδρυτής και Διαχειριστής Εταίρος της Canary Wharf Value Partners, μιας εταιρίας επενδυτικών συμβούλων με έδρα την Αθήνα που ιδρύθηκε το 2015, με βασικό αντικείμενο εργασιών την αναδιάρθρωση χρέους μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων (πάνω από €100 εκατομμύρια συνολικά επιτυχώς αναδιαρθρωμένα δάνεια μέχρι σήμερα) και συναλλαγές εξαγορών και συγχωνεύσεων (με επιτυχημένη διαχείριση επενδυτικών projects στον τομέα των μέσων ενημέρωσης και του ξενοδοχειακού τουρισμού).

    Επιπρόσθετα, είναι Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ξενοδοχειακού ομίλου Ελληνικές Τουριστικές & Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Κρήτης Α.Ε., που διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες 4* και 5* στην Κρήτη (όπου διατηρεί μετοχική συμμετοχή).

    Έχει διατελέσει Επικεφαλής Έργου σε πολλά σημαντικά projects της Ελληνικής Κυβέρνησης.

    Την περίοδο 2012-2014 ηγήθηκε της προσπάθειας ιδρύσεως του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (ΙFG), το οποίο υπήρξε η κοινή επιτυχημένη πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης μαζί με την Γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα KFW, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας και το Ίδρυμα Ωνάση.

    Κατά την περίοδο 2007-2009, υπήρξε συντονιστής (Project Manager) για ολόκληρη την διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ) εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, από την επιτυχή διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πώληση της ΟΑ μέσω των εποπτικών αρχών Μεταφορών και Ανταγωνισμού, του δημοσίου διαγωνισμού και τελικά την επιτυχή ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης τον Μάρτιο του 2009.

    Υπήρξε Αντιπρόεδρος και Ανώτερος Επενδυτικός Σύμβουλος του Ομίλου DEMCO από τις αρχές του 2009 έως τα μέσα του 2013 (σύνολο ενεργητικού υπό διαχείριση περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων).

    Έχει συντονίσει την επιτυχημένη εξαγορά των Village Cinemas και Village Films από την Village Roadshow Αυστραλίας (τα Village Cinemas είναι ο απόλυτος ηγέτης στην αγορά ψυχαγωγίας κινηματογράφου στην Ελλάδα) καθώς και την επιτυχημένη επιστροφή του Ομίλου στην ασφάλιση μέσω σειράς εξαγορών στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου.

    Έχει διατελέσει επίσης Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου DEMCO από το διάστημα από τις αρχές του 2003 έως το τέλος του 2006.

    Την περίοδο 2000-2003 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου Interamerican Insurance Group.

    Εργάστηκε ως Διευθυντής ενός περιφερειακού ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών (ο όμιλος επιχειρηματικών κεφαλαίων της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος) για άλλα πέντε χρόνια (τέλη 1995 – αρχές του 2000), έχοντας μια επαγγελματική καριέρα ως ενεργός διαχειριστής επενδύσεων τα τελευταία 24 χρόνια.

    Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον τομέα διαχείρισης επενδύσεων, έχει υπηρετήσει σε πολυάριθμες διοικητικές θέσεις με πιο αξιοσημείωτες το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Αεροδρομίου Athens (AIA), τα διοικητικά συμβούλια της Millennium Bank Greece και της Βουλγαρικής Τράπεζας Επενδύσεων (B.I.B. – αργότερα Emporiki Bank Bulgaria) καθώς και της Interamerican Romania, Interamerican Bulgaria και της Interlife Κύπρου.

    Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1964. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

    Ομάδα έργου

    Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής με τα οποία θα συνεργαστεί ο κ. Κεφαλογιάννης για την ταχύτερη έκδοση των συντάξεων είναι:

    -Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, καθηγήτρια ασφαλιστικού δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

    -Δρ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, Αναπληρωτής Διευθυντής Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    -Δρ. Άρτεμις Δεδούλη, πρώην Γενική Διευθύντρια Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    -Ελένη Νιαρχάκου, Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Ο οικονομολόγος Μιχάλης Κεφαλογιάννης αναλαμβάνει νέος project manager για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων

    Π. Τσακλόγλου: Προσλήψεις στον ΕΦΚΑ για την απονομή περισσότερων από 300.000 συντάξεων

    Ποιο στέλεχος της αγοράς επιλέγει ο Κ. Χατζηδάκης για να απονείμει 300.000 συντάξεις



    ΣΧΟΛΙΑ