• Οικονομία

    Ποιες αλλαγές έρχονται από 1-1-2021 στους μισθούς των εργαζομένων

    • NewsRoom


    Αυξήσεις έως και 10,43% θα δουν στους μισθούς τους πολλοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με την έναρξη του νέου έτους. Οι αυξήσεις συνδέονται με τη μείωση των κρατήσεων ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση των κρατήσεων ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

    Τα νέα μέτρα εντάσσονται στο πακέτο των εξαγγελιών που είχε κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το «βήμα» της ΔΕΘ.

    Αφορούν:

    1.  Mείωση κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, με δημοσιονομικό κόστος 816 εκατ. ευρώ.

    2. Aναστολή της επιβολής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε μισθωτούς εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα με μικτές μηνιαίες αποδοχές έτους 2021 άνω των 1.000 ευρώ και σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, λοιπούς αυτοαπασχολούμενους, εισοδηματίες και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2020 μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Το μέτρο αυτό θα έχει δημοσιονομικό κόστος 767 εκατ. ευρώ. Εφαρμοζόμενο σε συνδυασμό με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, θα έχει ως συνέπεια να αυξηθούν από τον Ιανουάριο του 2021 οι καθαροί μηνιαίοι μισθοί όσων ιδιωτικών υπαλλήλων λαμβάνουν μικτά πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Έρχεται στη Βουλή η συμφωνία για τα Rafale ύψους €2.5 δισ.

    Μπαράζ πληρωμών εντός Δεκεμβρίου σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους

    Ποιοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο – Όλοι οι ΚΑΔ, αναλυτικά η ΚΥΑ



    ΣΧΟΛΙΑ