• Οικονομία

    Περιφέρεια Αττικής: «Πράσινο φως» για δύο έργα 6,6 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής

    Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος ΙΣΑ


    Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής υλοποιούνται τα έργα αναβάθμισης του Πάρκου “Θάλωσσι” στη Ν. Πεντέλη και του δασικού χώρου “Πάρκου Τσαγκάρη” στα Μελίσσια. Τα έργα θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και έχουν προϋπολογισμό 6,6 εκατ. ευρώ.

    Η μελέτη που έλαβε την έγκριση των δασικών υπηρεσιών προβλέπει:

    • Την ανάδειξη και πυροπροστασία του δασικού χώρου,

    • Τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου

    • Την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου

    • Την τοποθέτηση φωτισμού για την προστασία του χώρου

    • Την τοποθέτηση οργάνων παιχνιδιού για τα παιδιά και οργάνων υπαίθριας γυμναστικής και ενήλικες.

    Αναλυτικότερα τα έργα αφορούν στην “Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Πάρκου “Θαλωσσι” της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης”, (προϋπολογισμός έργου 5,36εκ €), και στην “Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του δασικού χώρου “Πάρκου Τσαγκάρη” της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων” και μετονομασία του σε Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη, (Προϋπολογισμού 1,3εκ. €).

    Η παρουσίαση των έργων έγινε από τη δήμαρχο Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και όλα τα στελέχη για τη συμβολή τους στην σχετική θετική εξέλιξή ένταξης των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 6,6 εκατ. ευρώ.

    Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε:

    «Συμβάλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου Πεντέλης με έργα που θα υλοποιηθούν με πρότυπες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Τα συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας , αποτελούν έργα άμεσης προτεραιότητας και θα συντελέσουν όχι μόνο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας τους, καθώς πρόκειται να κατασκευαστούν σύμφωνα με πρότυπες ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

    Στην εκδήλωση παρουσίασης παραβρέθηκαν εκτός άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Αθηνών Λ. Κεφαλογιάννη, Υγείας Γ. Κεχρής, Πολιτισμού και Αθλητισμού Β. Γιαννακόπουλος, Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου, οι Αντιδήμαρχοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βλ. Σιώμος, Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Φ. Μαρκαντώνη, Αθλητισμού Λ. Μακρής, Δ/νσης Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Α. Μπούσουλα,

    Επίσης, ο Διαχείρισης και Αποκομιδής απορριμμάτων Κ. Καλλιανιώτης, Καθαριότητας Δημοσίων και Κοινοχρήστων χώρων, Οδοκαθαρισμού και Ηλεκτροφωτισμού Π. Ηλιόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Λαζή, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Τζεβελέκας, Ι. Ζώης, Π. Κρανιώτης, Λ. Κοντουλάκος, Ε. Γκρέτσα, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Σ. Φλίντρας, Ι. Μπουλούκος, Β. Σιμάτου, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Π. Αρβανίτης, Γενικός Επιθεωρητής Δασών Θ. Ρέππας, ο Πρόεδρος Νεοπεντελικού ΑΟ Γ. Τσεβάς, το Ιδρυτικό Μέλος και επί χρόνια Πρόεδρος Νεοπεντελικού Θ. Ζαφειρόπουλος.

    Η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι πριν λίγες ημέρες, είχε εγκριθεί από τις δασικές υπηρεσίες η δασική διαχειριστική μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Πεντέλης, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας προσθέτει μέτρα και ανεβαίνει ο λογαριασμός – Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι 83 δισ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ