• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας προσθέτει μέτρα και ανεβαίνει ο λογαριασμός – Το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ είναι 83 δισ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας


    «Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ», ανέφερε σήμερα σε συνέντευξή του, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας παράλληλα ότι, «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάνω από 80 δισ., είναι 83 δισ. ευρώ».

    «Ως απάντηση στον κ. Τσίπρα που λέει ότι κάθε τρεις μήνες αλλάζουμε την κοστολόγηση των μέτρων του… Δεν αλλάζουμε την κοστολόγηση των μέτρων. Προσθέτει μέτρα με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο λογαριασμός», πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    Οι ρεαλιστικές προτάσεις της κυβέρνησης

    Για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «αυτή είναι η πρότασή μας. Όταν ήμουν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, θεσμοθετήσαμε το ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο, το οποίο στη συνέχεια στελεχώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το ανεξάρτητο συμβούλιο υποχρεώνεται πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού να κάνει έκθεση επί των στοιχείων.

    Εμείς προτείνουμε, μετά τις εκλογές, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα ώστε αυτό το ανεξάρτητο δημοσιονομικό συμβούλιο να υποχρεούται να κάνει κοστολόγηση των προγραμμάτων πριν από τις εκλογές, όπως γίνεται σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες».

    Συνέχισε λέγοντας πως «Εμείς, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους θεσμούς ώστε να κάνουν ορθή, ορθολογική αξιολόγηση και οι πολίτες να έχουν πλήρη και αντικειμενική εικόνα της κοστολόγησης των προεκλογικών προγραμμάτων», επισημαίνοντας ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «όχι μόνο κοστολογήθηκαν αλλά εντάσσονται στο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που απέστειλε το υπ. Οικονομικών στην ευρωπαϊκή επιτροπή, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. Άρα, εμείς λογοδοτούμε για το πρόγραμμά μας εντός και εκτός Ελλάδας και κοστολογείται από τους θεσμούς. Από πέρυσι το καλοκαίρι η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς κανονικότητας, αφού έχει εξέλθει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας που είχε μπει από τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Τέλος, τόνισε ότι «Υπάρχει κίνδυνος να κυλήσει και πάλι η χώρα στα μνημόνια ανάλογα με το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει.  Σήμερα, η χώρα δανείζεται με χαμηλότερο κόστος απ’ ότι η Ιταλία. Και αυτό γιατί υπάρχει αξιοπιστία και σοβαρότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Όταν ο Τσίπρας λέει ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες παιδείας και υγείας, αυτά είναι μόνα τους πάνω από 9 δισ. ευρώ. Αποφεύγουν την κοστολόγηση. Ή με αοριστίες ισχυρίζονται ότι από κάπου θα έρθουν δισ. για να καλύψουν το δημοσιονομικό κόστος».

    Υπογράμμισε δε ότι «το πρόγραμμα της ΝΔ είναι ρεαλιστικό και καλύπτει όλη την ελληνική κοινωνία».

    Έργα άνω των 46 εκατ. ευρώ

    Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, πραγματοποίησε χθες με μεγάλη επιτυχία ομιλία, στη γεμάτη πλατεία της Αταλάντης.

    Αρχικά ευχαρίστησε τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες από τη Λοκρίδα για την παρουσία, την αγάπη, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν εδώ και 16 χρόνια.

    Ακολούθως, αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρουσιάζοντας παράλληλα σημεία από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

    Στη συνέχεια, σύμφωνα με το lamiareport.gr, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στη Φθιώτιδα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη Λοκρίδα και παρουσίασε έργα που έχει σχεδιάσει, έχει υλοποιήσει ή δρομολογήσει η Κυβέρνηση  και αφορούν ολόκληρο τον Δήμο Λοκρών.

    Έργα άνω των 46 εκατ. ευρώ, που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ωρίμανσης, τα οποία μαζί με τις καταβολές ποσών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό στη ΛΑΡΚΟ, ξεπερνούν τα 136 εκατ. ευρώ.

    Ενδεικτικά, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε:

    1. Στο πολύπλοκο ζήτημα με τα «Κόκκινα Σπίτια» της Μαλεσίνας που απασχολεί συμπατριώτες μας από το 1894 και το οποίο με μεθοδικότητα, επιμονή και ασφάλεια δικαίου, λύνουμε.
    2. Στο Λιμενικό Τμήμα Αταλάντης όπου εξετάζεται, από το Αρμόδιο Υπουργείο, η αναβάθμιση του σε Λιμεναρχείο, με την ταυτόχρονη διοικητική υπαγωγή και του Λιμενικού Τμήματος Λάρυμνας.
    3. Σε έργα που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος».
    4. Στις έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, με τις οποίες χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος για έργα, μεταξύ άλλων, υποδομών, αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας καθώς και στην έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 150 χιλ. ευρώ, για καιρικά φαινόμενα.
    5. Στο Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων με ωφελούμενες περιοχές την Αταλάντη, τις Λιβανάτες και την Αρκίτσα προϋπολογισμού 22,1 εκατ. ευρώ.
    6. Στη χρηματοδοτήσεις Αγροτικών Έργων και στη γενικότερη στήριξη προς τον πρωτογενή τομέα.
    7. Στη βελτίωση ποιότητας και επάρκειας Δικτύων ύδρευσης με ωφελούμενες περιοχές την Αταλάντη, τον Θεολόγο, το Καλαπόδι, την Κυρτώνη, το Μαρτίνο, τον Μεγαπλάτανο και την Αρκίτσα, καθώς και στην αντικατάσταση ενός σημαντικού τμήματος δικτύου ύδρευσης στον Έξαρχο και στο Καλαπόδι.
    8. Στην Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αταλάντης και των Περιφερειακών Ιατρείων με έναν νέο κλίβανο, νέο καρδιογράφο και νέες στολές εργασίας για το προσωπικό, στη δημιουργία Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Μαλεσίνα, καθώς και στην ενίσχυση των σχολείων του Δήμου με ηλεκτρονικό και τεχνολογικό εξοπλισμό και στη χρηματοδότηση τους για τη θέρμανση των μονάδων και την κάλυψη λειτουργικών δαπανών.
    9. Στον καθορισμό της Χερσαίας Ζώνης στη Σκάλα Αταλάντης που αναμένεται να ενισχύσει τον παραλιακό χαρακτήρα της περιοχής, να θέσει κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας σχετικά με τη λειτουργία της και να προσδώσει αναπτυξιακό, τουριστικό και λιμενικό χαρακτήρα, αποφέροντας πολλαπλά, μακροπρόθεσμα οφέλη στη Λοκρίδα.
    10. Στην εξασφάλιση με δωρεά ενός ολοκαίνουριου Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, για τις ανάγκες της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Λοκρών.

    Aναφέρθηκε ακόμη, παρουσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και στις συστηματικές και σκληρές προσπάθειες της κυβέρνησης τα τέσσερα τελευταία χρόνια για να διατηρηθεί ανοιχτή η εταιρεία και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματά της.

    Διαβάστε επίσης: 

    Eλληνική οικονομία: Θετικές αναφορές από WSJ και FAZ – Τι είπε ο Αλ. Πατέλης

    Κικίλιας: «Πόλη των πόλεων» η Αθήνα – Πώς έγινε 12μηνος τουριστικός προορισμός



    ΣΧΟΛΙΑ