• Οικονομία

    Πατέλης στο Bloomberg: Δεν θα επηρεάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους οι φυσικές καταστροφές

    • NewsRoom
    Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης

    Αλέξης Πατέλης, ο Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης


    H Ελλάδα θα παραμείνει προσηλωμένη στη διατήρηση των δημοσιονομικών της στόχων μετά τις φυσικές καταστροφές, για να μην “εκτροχιαστεί” ο προϋπολογισμός, ανέφερε στην τηλεόραση του Bloomberg ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

    Παράλληλα προανήγγειλε ότι έρχονται πολλές μεταρρυθμίσεις.

    Όπως χαρακτηριστικά είπε στη συνέντευξή του, «Οι φυσικές καταστροφές δεν θα επηρεάσουν τη δημοσιονομική μας πειθαρχία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψηφιακή μεταρρύθμιση, όπως και η εφαρμογή της πράσινης ατζέντας».

    Ταυτόχρονα, διευκρίνισε ότι «Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τις επόμενες μέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για περισσότερες προσπάθειες όσον αφορά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης».

    Τόνισε ακόμη ότι στη δεκαετία που διανύουμε, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει σύγκλιση της Ελλάδας με την ΕΕ, μετά από μια δεκαετία κατά την οποία η χώρα προσπαθούσε να παραμείνει στο ευρώ.

    Bοήθεια στην Ελλάδα από την ΕΕ

    Σχετικά με τις φυσικές καταστροφές, εξέφρασε αισιοδοξία ότι η Ευρώπη θα προσφέρει αρωγή στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel».

    Ανέφερε επίσης  ότι έχει καταρτιστεί ένα εθνικό σχέδιο για τους πληγέντες, ενώ ήδη έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις.

    Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτίθεται να ανοίξει μια συζήτηση προκειμένου να υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική κρίση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Τέλος, επεσήμανε τα καλά νέα από τον τομέα του τουρισμού, ο οποίος, όπως ανέφερε “συνεχίζει να καταγράφει ρεκόρ και φέτος”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τουρκία: Διευρύνεται το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

    Επενδυτική βαθμίδα: Νέα εποχή για τράπεζες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά

    Έσπασε κάθε ρεκόρ η Golden Visa



    ΣΧΟΛΙΑ