ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα χαμόγελα του Κυριάκου και τι θα λένε οι δημοσκοπήσεις, Πιέρ και Πετραλιάς οι νέοι αρχιτέκτονες, σε Intralot και ΕΛΠΕ η προσοχή, ο ΚΜ και η Credia, οι απαιτήσεις της νεαρής του shipowner και το πάρτι του Roussev
Σχεδόν ένα μήνα παράταση στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Ιουλίου.
Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.
Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.
Μέχρι σήμερα η υποβολή της φορολογικής δήλωσης έχει κάνει σχεδόν ένας στους δύο φορολογούμενους.
Λίγο παραπάνω από 3 στους 10 έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό, με το μέσο φόρο πληρωμής να αγγίζει τα 900 ευρώ, ενώ 1 στους 10 θα λάβει επιστροφή φόρου, με μέσο πόσο επιστροφής 346 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Τα 3+1 σημεία των νέων μέτρων για την ακρίβεια – Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Οικονομικών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σκιές στον Πειραιά: Η εντολή Τραμπ, η Cosco, ο πόλεμος των κοντέινερς και η Ευρωπαία Εισαγγελέας
- Το ΕΜΠ ιδρύει το πρώτο μεταπτυχιακό με δίδακτρα στο επιστημονικό πεδίο της Ναυτιλίας
- Fed: Τι περιμένουν να ακούσουν οι επενδυτές από τον Πάουελ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκδίδει ομόλογο 500 εκατ. με στόχο επενδύσεις, εξαγορές και αποπληρωμή δανεισμού
